Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kto wie,Paju,czy ten następny kudłaty i "dziki" ;) też nie pojedzie do Ciebie "na socjalizację"...? Oczywiście,o ile chwyci cioteczki za serca i zechcą dać mu szansę...Och,te pieniądze!!!

Posted

jostel5 napisał(a):
Kto wie,Paju,czy ten następny kudłaty i "dziki" ;) też nie pojedzie do Ciebie "na socjalizację"...? Oczywiście,o ile chwyci cioteczki za serca i zechcą dać mu szansę...Och,te pieniądze!!!

Mile by był oczekiwany,to nie tylko moja zasługa.Ale takze Wasza i moich rodziców..

Dzisiaj od 13-15 Mailo pobił rekord swiata w wyciu za mna bo musiałam wyjsc na wykłady z RM do znajomego.Siedział pod drzwiami i wyyył..nie dał sie niczym mama mowi zajac wołała go,głaskała dawała jesc a ten nic,miał wszystko gdzies.Dopiero jak wrociłam wskoczył na mnie dwoma łapkami ogomek myslałam ze mu sie urwie,pysio usmiechniety i zjadł obiad..

Czy ktoras cioteczka napisała juz tekst i ruszyła z ogłoszeniami jesli nie podajcie mi mniej wiecej gdzie mam go ogłosic to wieczorem cos juz postaram sie zrobic...

Posted

To nam się Mailo zakochał w Pajce:)

Dlatego dom trzeba mu znaleźć konkurencyjny ;), bo się psiuras po stracie Paji zapłacze!

Mailo był w schronie wykastrowany!!!:)-informacja pewna na 100%-dzisiaj sprawdziłam.

Dogo07-masz chyba zapchaną skrzynkę,nie mogę Ci wysłać pw :(

Posted

Ide napisac tu i uwdzie moze jakis tekst sklece porzadny do ogłoszen :)i zaraz cos zaczne pisac tylko prosze o napisanie,wiem ze juz 1000 razy pytałam ale mam skleroze powypadkowa :oops: na kogo numer telefonu i mail.:loveu:

Mailo teraz rozrabia z tatkiem,tatko gra w ,,wojne,, a mały atakuje jego reke z myszka ,wyglada to bardzo zabawnie:cool3:

Posted

Nie jestem mistrzem ,ale moze w ten sposób ?

Mailo to 7-letni mały piesek. Waży około 10 kg. Jest łagodny i bardzo towarzyski.
Ma ładnie umaszczone futerko i wesołe oczka. Na zdjęciach jest akurat po strzyżeniu. Kocha ludzi i lubi spacerki.
Zanim trafił pod naszą opiekę, przebywał w schronisku w Białej Podlaskiej.
Teraz czeka na odpowiedzialny dom i kochającego właściciela. Mailo to psiak o wspaniałym charakterze. Ładnie jeździ samochodem oraz chodzi na smyczy. Jest nauczony czystości w domu.

Mailo.
W typie westa, wyrośniętego .
Wielkość: mały, ale nie mini w kłębie 35cm.
Waga: 8 kg.
Charakter: wesoły, żywiołowy, energiczny.
Do ludzi: lubi się przytulać. Łagodny do swoich. Czasami podgryza zdarza mu się obcych.
Do innych psów i suczek: toleruje, lubi.
Do kotów: toleruje.
Do dzieci: trudno sprawdzić, ale lepiej dom bez dzieci.
Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak.
Zachowuje czystość w domu: tak.
Umie przychodzić na zawołanie: tak.
Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, uwielbia spacery, lubi zabawy choć ciężko mu zacząć, wiec trzeba go zachęcać. Lubi jazdę samochodem.
Pielęgnacja: daje sobie czyścić uszka i zaglądać ale tylko swojemu opiekunowi, pozwala zaglądać w ząbki i czesać się oraz kąpać.
Nie przepada za dotykaniem swojego ogonka.
Miewa czasami swoje humorki .

Zdrowie: ogólnie zdrowy,
odrobaczony, zaszczepiony.
Kastrat.

Posted

Bardzo fajnie napisane. Przedstawiłaś Mailo w sposób bardzo sympatyczny:) Jutro zrobię mu cafeanimal z Twoim tekstem.

Jutro będę miała dzień białasków, bo jeszcze będę robiła ogłoszenie dla pekińczyka albinoska:)

Posted

To co mam mu juz zaczac pisac ogłoszenia z tym tekstem całym co jest 2 posty wyzej czy sie jeszcze wstrzymac?Bo dzis moge jeszcze jakies wystawic a jutro ide na cały dzien do szpitala na badania mam nadzieje ,ze mały nie bedzie za mna cały dzien wył bo sie sama zapłacze na smierc...

Posted

jostel5 napisał(a):
Paju,on ma jedno oczko! Chyba trzeba napisać,że to psiak "po przejściach" ! Reszta tekstu-super! :)

Moze trzeba ,ale to na zdjeciach zdaje mi sie iz widac...

Tak,znów ze stresu przed szpitalem przestawiły mi sie godziny buszowania po internecie bo spac nie moge :(

Posted

Dogo07 napisał(a):
A według mnie nie trzeba nic pisać, po co odstraszać potencjalne domki. Najpierw niech się zakochają w Mailo :).

tak,tylko ja uważam,że każdy domek odbiera to inaczej,dla niektórych może nie być problemu,a dla innych może być..Takie jest moje zdanie;)

A coś o tym wiem,bo nie raz to przerabiała

Posted

Dogo07 napisał(a):
A czy wiek Mailo to nie 4-5 lat ? Siedem jak napisała Paja, to chyba za dużo.

na stronie schroniska pisze 3 lata i 9 miesiecy w temacie pisze 4-5 lat + jako 2 letni pies trafił do schroniska wiec ustalmy wkoncu ile? Bo wczoraj juz poprawiłam czesc tekstu i poleciały pierwsze ogłoszenia...

Posted

...albo wzruszyć-że biedny,że opuszczony,że pobity...To wszystko prawda! Ale przecież szybko wyszedł z traumy,bo MIŁOŚCI mu trzeba!
Aha,7 lat? Za stary! Bryka ,więc to znaczy,że ma góra 5! ;)

Mam dzisiaj dosyć komputera! Każda strona otwiera mi się dziesięć minut! O ile w ogóle się otwiera...Szlag!

Posted

To moze tak?

Mailo to 5-letni mały piesek. Waży około 8 kg. Jest łagodny i bardzo towarzyski.
Ma ładnie umaszczone futerko i wesołe oczka. Na zdjęciach jest akurat po strzyżeniu. Kocha ludzi i lubi spacerki.
Zanim trafił pod naszą opiekę, przebywał w schronisku w Białej Podlaskiej.Jest to psiak po przejsciach,był biedny, bity,opuszczony i nie potrafił sobie znalesc miejsca,na człowieka reagował agresja.Kiedys jakis człek wyzadził mu bardzo wiele krzywdy psiak nie ma wszystkich zabków z lewej strony ma lekko uszkodzona warge oraz nie ma oczka :(
Dzieki pomocy naszym wspaniałym wolontariuszaka,psiak zmienił sie nie do poznania sam przychodzi do człowieka i prosi sie o mizianie.
Teraz czeka na odpowiedzialny dom i kochającego właściciela. Mailo to psiak o wspaniałym charakterze. Ładnie jeździ samochodem oraz chodzi na smyczy. Jest nauczony czystości w domu.

Wielkość: mały, ale nie mini w kłębie 35cm.
Waga: 8 kg.
Charakter: wesoły, żywiołowy, energiczny.
Do ludzi: lubi się przytulać. Łagodny do swoich. Czasami podgryza zdarza mu się obcych.
Do innych psów i suczek: toleruje, lubi.
Do kotów: toleruje.
Do dzieci: trudno sprawdzić, ale lepiej dom bez dzieci.
Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak.
Zachowuje czystość w domu: tak.
Umie przychodzić na zawołanie: tak.
Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, uwielbia spacery, lubi zabawy choć ciężko mu zacząć, wiec trzeba go zachęcać. Lubi jazdę samochodem.
Pielęgnacja: daje sobie czyścić uszka i zaglądać ale tylko swojemu opiekunowi, pozwala zaglądać w ząbki i czesać się oraz kąpać.
Nie przepada za dotykaniem swojego ogonka.
Miewa czasami swoje humorki .

Zdrowie: ogólnie zdrowy,
odrobaczony, zaszczepiony.
Kastrat.

Posted

Paja, unikałabym słów typu: agresja, to jednak zbyt mocne słowa na zachowanie Mailo, on był po prostu w depresji, porzucony, smutny, wycofany i dlatego unikał kontaktu z człowiekiem, a pewnie i z powodu swoich wcześniejszych doświadczeń. Takie rzeczy jak agresja, agresywne zachowanie, trudne przejścia to jednak odstraszają ludzi. A to już przeszłość i skoro Mailo się zmienił to znaczy, że chce i potrafi o tym zapomnieć przy dobrym kochającym człowieku. I tego się trzymajmy, nie ma po co wracać do przeszłości.

Posted

holewa ja juz nie wiem sama jak ten tekst ma wygladac jak ktos go skleci to ja zrobie jutro z rana ogłoszenia...

Teraz zmykam z dogo mam straszny dzien w szpitalu siedziałam od 8-18 robili te chole... badania..wykryli połamane chrzastki w uchu w nastepny wtorek mam zabieg...Ten dzien był dla mnie okrony wiec nie chciała bym sie na kims wyrzyc słownie wiec ide spac :(Dobranoc Wszystkim odwiedzajacym Mailusia :)