Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paja a czy udałoby się zmierzyć Mailo w kłębie ? I nie wiem, czy to gdzieś pisało, ile on waży, wiadomo może ? Albo tak na oko mniej więcej ?

Dzisiaj jest 10-ego, wiecie że to już miesiąc jak mały jest u Paji na dt ?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Paja a czy udałoby się zmierzyć Mailo w kłębie ? I nie wiem, czy to gdzieś pisało, ile on waży, wiadomo może ? Albo tak na oko mniej więcej ?

Dzisiaj jest 10-ego, wiecie że to już miesiąc jak mały jest u Paji na dt ?

I był to pewnie najszczęśliwszy miesiąc w jego życiu...

Na moje oko Prosiutek waży najwyżej 10 kg.

Posted

Na moje oko to on nie wazy wiecej jak 5 kg ,ale pozniej go zwaze o ile bedzie miał ochote posiedziec na rekach.Mały zaczoł reagowac na swoje imie ,,Mailio,, od wczoraj wieczorem tak sie zmienił,ze jest nie do poznania.Chodzi ,łasi sie daje łapke wskakuje przednimi nózkami na kolana byle by go tylko głaskac.Spodobało mu sie wychodzenie przed sklep i musimy mu drzwi zamykac :( A czy ktos wie jak najszybciej wgrac w neta kilku minutowy filmik?

Posted

polubek napisał(a):
nie odwiedzałąm chłopaka trochę, a fe coś ty łobuzie zrobił? nasikać do miski bleee :)

No właśnie coś mi się ostatnio wydawało, że jakoś tak Cioteczki opuściły prosiutka :p.

Posted

Dogo07 napisał(a):
No właśnie coś mi się ostatnio wydawało, że jakoś tak Cioteczki opuściły prosiutka :p.

A nic podobnego :mad:
podczytują i bardzo ale to bardzo się cieszą że wszystko zmierza ku lepszemu ,
ze zdrowiem Paji na czele
i tak trzymać ..

Posted

avii napisał(a):
A nic podobnego :mad:
podczytują i bardzo ale to bardzo się cieszą że wszystko zmierza ku lepszemu ,
ze zdrowiem Paji na czele
i tak trzymać ..

Dokładnie cioteczki

Posted

Maili uwziął sie dzisiaj na mnie cały czas za mna chodzi i podaje mi łapke bez proszenia chyba mu sie spodobała ta komenda,daje ja delikatnie i suptelnie.Juz nie ucieka praktycznie jak sie kolo niego przechodzi i idzie gdzies tylko leci za nami jak szalony :)Kaszelek mu przeszedł za to pije i je jak najety :)

Posted

Ale nie masz go jeszcze dość? ;) Czy może chciałabyś,żeby sobie od Ciebie wreszcie poszedł...?:)
Paju,sprawdź,czy masz jakieś przelewy na Mailo,dobrze?

Posted

Jak najbardziej ciesze sie z postepów chłopaka,zwierzat to ja chyba nie bede miec nigdy dosyc to chyba najlepsi przyjaciele człowieka...
Wpłate mam od ollalaa za sierpien i wrzesien 20zł
Czy na jakas konkretna wpłate mam czekac? bo ostatnio denerwuja mnie ludzie z allegro
nie umieja nic w tytle wpisac i pozniej musze sie domyslac od kogo co jest...i komu co mam wysłac..Wiec dobrze by było by wszyscy pisali nick i ze dla Mailo bo wiem ze tym razem tez sie zdarzyły 2 wpłaty z tytułem Mailo i pózniej latałam i szukałam po wczesniejszych wpłatach jaki nick.

Posted

Elmira sprawdz w poniedziałek czy doszedł do Ciebie przelew za transport w Tytule masz: 135zł transport Mailo iz przelew nie szedł z mojego konta bo ja nie ma tolkena(czy jakos tak i nie moge od siebie robic przelewów)

Mailik ma sie dobrze dzisiaj poprosze mame by porobiła nam pare zdjec to pózniej wstawie.

Posted

Coś moj aparat ostatnio szwankuje,chyba czas kupic nowy...A oto wstawiam zdjecia z Maila najlepszego zajecia dawania łapy i proszenia o głaskanie ..

Posted

elmira napisał(a):

A jak Twoje samopoczucie Paja?

Moje bywało lepsze,ale znów od piatku sie pogorszyło mam zakaz przesiadywania długo na komputerze i ogladania telewizora:( znów zaczynam od jutra tydzien z lekarzami :)

Posted

[quote name='Dogo07']To jest słodkie :):
http://img405.imageshack.us/img405/4030/mailik.jpg.

Mailo to pies kanapowy bez 2 zdań :) Mysle ,ze mozecie powoli przygotowywac tekst do ogłoszeń :)Mysle,ze powinien on nawierac,ze Mailik nie przepada zabardzo za dziecmi(nic im co prawda nie robi ,ale zabki pokazuje jak go zaczepiaja..)

I taki mały off:oops:
http://www.dogomania.pl/threads/191008-Poszukiwana-osoba-dobrze-jezdzaca-konno-!!!?p=15203728#post15203728

Posted

Oj widziałam dzisiaj tego Twojego offa;) Jak dobrze, że nie mieszkam bliżej, bo byś mnie z domu nie wygoniła;) Uwielbiam konie i jazdę konną.

Ale to wątek Mailo. Mi, to się nie chce wierzyć, bo Paja widziała, że ja się bałam włożyć ręki do kennelika w którym Mailo jechał:)

Posted

Mailo przespał cała noc pomimo burzy z piorunami bardzo spokojnie.Wtrynił mi sie na łozko pod kołdre i tylko co jakis czas sie pod nia przemieszczał albo zmieniał pozy.Juz nie ucieka jak sie idzie w jego kierunku ,a wrecz odwrotnie wyciaga głowe do głaskania i podaje lapke.Na spacer od 2 dni chodzimy bez smyczy.Jak zadaleko odbiegnie to tylko kucam i wołam Mailo lapa ,a ten leci uradowany i zaraz wciska głowe pod pache do czochrania :)Zmienił sie przez ten miesiac nie do poznania ,moze któras cioteczka nas odwiedzi?

Posted

Paju, a jak z zachowaniem czystości przez Mailo ? Jest ok. ? I czy on by się nadał do bloku czy lepiej dla niego by było, żeby miał dom z ogrodem, i swobodę, którą tak lubi.
A jak z zakładaniem i chodzeniem na smyczy ?
To tak pytam pod kątem ogłoszeń. Trzeba zebrać najważniejsze informacje o psiaczku, i jakiś ładny tekst ułożyć.
Może któraś Cioteczka coś dla Mailo wymyśli :) ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Paju, a jak z zachowaniem czystości przez Mailo ? Jest ok. ? I czy on by się nadał do bloku czy lepiej dla niego by było, żeby miał dom z ogrodem, i swobodę, którą tak lubi.
A jak z zakładaniem i chodzeniem na smyczy ?
To tak pytam pod kątem ogłoszeń. Trzeba zebrać najważniejsze informacje o psiaczku, i jakiś ładny tekst ułożyć.
Może któraś Cioteczka coś dla Mailo wymyśli :) ?

Czystosc utrzymuje w miare ładnie tz zaraz jak sie obudzi a jest w domu trzeba isc z nim na spacer inaczej załatwi sie na 1 lepszym meblu.Mysle,ze bardziej dla niedo lepszy był by blok i obecnosc ludzi chodz z psami tez sie bardzo dobrze dogaduje i kocha wariowanie po podwórku.. Mailo zmienił mi sie zdaje dzieki Moli bo ona wie co mozna a czego nie...Mola wskakuje wszytskim na głowe mailo pierw miał opur do tego teraz juz jest pierwszy do głaskania i nieraz podgryza dla zabawy Molke po nogach albo ja przepycha by byc 1 na rekach.Wiec mysle,ze zarówno blok jak i podwórko z ogrodem i inne psiaki dla niego sa jak najbardziej wskazane.Co do zakładania obrozy i smyczy:wczesniej chodził cały czas bez obrozy od kilku dni obroze ma cały czas załozona i czuje sie duzo pewniejszy siebie,smycz mozna spokojnie upiac ,ale nie wolna nia wywijac w powietrzu..ktos go chyba bił.Chodzi na smyczy dosyc ładnie.chodz czasem zdaza mu sie pociagnac w innym kierunku niz idziemy.Do członków naszej rodziny jest w pozadku zna wszystkich i cieszy sie na ich widok.Codziennie okolo 18 jest bardzo niespokojny tupta,drepta zaglada przez okno i oczekuje na tate,kiedy ten sie zjawi mało mu ze szczescia na głowe nie wskoczy.Pod wieczór jak kolega przesle mi zdjecia jakies to wstawie,moze bedea lepsze niz te moje..