Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
ostatnie zdjęcie jest super!!! jak cała trójka widniejąca na nim:loveu:

Tez mi sie najbardziej ta fotka podoba Mailo zaraz nastepna po prawej to Molcia i Heksa-dziecko specjalnej troski:loveu:chodzi do konia tylko po to by wskakiwac mu do złobu i wyjadac pasze:oops:Molcia natomiast wchodzi na 3 metrowa kope siana tylko po to by sie wyspac i byc na bierzaco sie sie dzieje w okolicy.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

zagladam do mailusia, cisze sie, ze juz w domowych warunkach wreszcie :) choc dlugo nie czekal. szybka akcja ciotki
ale calkiem inny pies do strzyzeniu, nie do poznania!

Posted

Jutro dziewczyny wstawie wpłaty ktore doszły na Mailika mały jest niesamowicie rozbrykany a jeszcze bardziej szczekliwy :)

dzis w kartonie ktos podzucił mi kota.Kot zmasakrowani jak by go pies pogryzł głowka bez siersci i kawałek karku ,kicia ma moze z 3 miesiace jest malutka..Ranki opatrzyłam a czy ktos mi powie czy taki malec moze miec padaczke lezy z drgawkami na boku i mu slina z pyszczka co jakis czas leci...Jak jst chwilke spokojny staram sie mu podac troszke wody strzykawka jest strasznie chudziutki...:(oberwało mi sie jeszcze od rodziców za to ,ze nie patrze na swoje zdrowie kiedy zwierzak potrzebuje pomocy...

Posted

Tak kitek przezył noc :) teraz sie bawi w pokoju kawałkiem sznurka ...Pod wieczór zabiora go moi znajomi bedzie kotkiem domowym ...

Mailo wpadł dzisiaj w nocy na pomysł nasikania do swojej miski w której ma wode ,a pózniej zaczepiał mnie w nocy i nie da sie ukryc zaprosiłam go do łozka :)

Posted

Paja napisał(a):
Tak kitek przezył noc :) teraz sie bawi w pokoju kawałkiem sznurka ...Pod wieczór zabiora go moi znajomi bedzie kotkiem domowym ...

Mailo wpadł dzisiaj w nocy na pomysł nasikania do swojej miski w której ma wode ,a pózniej zaczepiał mnie w nocy i nie da sie ukryc zaprosiłam go do łozka :)

Mailo, świntuch mały :cool3:.

Posted

No to dzięki Bogu, że mały żyje:) Ja miałam takiego psiaka, co chodził i znaczył WSZYSTKO! Lataliśmy z Tz-tem i wymienialiśmy wszystkie wiaderka i miski. Pies lał na potęgę we wszystko:)

Posted

zaczynam rozliczenie:

12.07 Paulinken 15,00
16.07 Iwop 30,00
03.08 Iwop 20,00
04.08 Zachary 20,00

Jesli kogos pominełam prosze pisac bo to konto jest równiez moim osobistym a widac nie kazdy umie wpisac tytuł...

kicia pojechał juz do swojego domu. Ja jestem juz po wizycie chirurgiczno-neurologicznej i znów dostałam worek leków w tym czesc nie refundowanych :( Juz powoli zaczyna mi sie nudzic branie 3 razy dziennie po garsci leków.No ale skoro mus to mus i trzeba sie dostosowac,zeby byc zdrowym:)Mailo ma sie dobrze dzisiaj nawet opuscił dosłowie na chwile podwórko :) Bo gdy pozwalalismy mu z nami siedziec na zapleczu sklepu to był szczesliwy a dzisiaj stwierdził iz wyjdzie na sklep.A,ze tam były otwarte drzwi na dwór to poszedł na parking usiadł przy płocie i siedział.A iz nie miał nawet brozy to ,zeby za nim nie ganiac mama wzieła worek z kiełbaska zaszelesciła i on juz wiedział ze daja jejsc.Leciał do niej tak szybko ze nie załwarzył klijeta idaceg do sklepu i w niego wpadł.Miałam ubaw po pachy jak sie pozniej na niego patrzył...

Posted

Paja napisał(a):
zaczynam rozliczenie:

12.07 Paulinken 15,00
16.07 Iwop 30,00
03.08 Iwop 20,00
04.08 Zachary 20,00

Jesli kogos pominełam prosze pisac bo to konto jest równiez moim osobistym a widac nie kazdy umie wpisac tytuł...

kicia pojechał juz do swojego domu. Ja jestem juz po wizycie chirurgiczno-neurologicznej i znów dostałam worek leków w tym czesc nie refundowanych :( Juz powoli zaczyna mi sie nudzic branie 3 razy dziennie po garsci leków.No ale skoro mus to mus i trzeba sie dostosowac,zeby byc zdrowym:)Mailo ma sie dobrze dzisiaj nawet opuscił dosłowie na chwile podwórko :) Bo gdy pozwalalismy mu z nami siedziec na zapleczu sklepu to był szczesliwy a dzisiaj stwierdził iz wyjdzie na sklep.A,ze tam były otwarte drzwi na dwór to poszedł na parking usiadł przy płocie i siedział.A iz nie miał nawet brozy to ,zeby za nim nie ganiac mama wzieła worek z kiełbaska zaszelesciła i on juz wiedział ze daja jejsc.Leciał do niej tak szybko ze nie załwarzył klijeta idaceg do sklepu i w niego wpadł.Miałam ubaw po pachy jak sie pozniej na niego patrzył...

ale mu wspaniale - żyje pełną piersią! :)

Posted

Witam własnie spisałam dane i postaram sie dzis badz w poniedziałek wysłac do Elmiry te 135zł za transport.Okolo 13 wyjezdzam znów na klinike w Zielonej Górze bede w niedziele po połódniu spowrotem wiec wrazie pilnej sprawy prosze o kontakt telefoniczny 781-501-389(to mój)badz do mamy.Mailik dzisiaj mnie zdradził:(i poszedł spac do rodziców na góre.A rankiem jak tatko wychodził do pracy wzioł go jeszcze na spaceri i jak go wpuscił spowrotem do domu to mały jak szalony z rozpedu wleciał na mnie i juz było po spane.Teraz za to schował sie za pufe i chrapie jak najety,a ja powoli sie zbierammm...

Posted

Dogo07 napisał(a):
Paju, a czy Mailo to lubi się poprzytulać czy raczej dystans zachowuje do człowieka ?

To jest uzalerznione od pogody i samopoczucia chyba u niego :) Raz sam przychodzi i zaczepia a raz trzeba go zapraszaaaaac.

Posted

Paja napisał(a):
To jest uzalerznione od pogody i samopoczucia chyba u niego :) Raz sam przychodzi i zaczepia a raz trzeba go zapraszaaaaac.

a w schronie był zaliczany do półdzikich... takich nieufnych a co robi miłość Paji :)

Posted

Juz jestem spowrotem czuje sie nawet troszke lepiej jak przed wyjazdem czego to nie zdziała reka lekarza z powołaniem...Chwilowo mam kilka dni wolnych od wszelkich lekarzy wiec zaczne nadrabiac to co przespałam musze sie wkoncu pozadnie właczyc spowrotem do zycia. Za tydzien juz zegman sie z kołnierzem w dzien bede go tylko urzywac do przejazdów o ile bede gdzies jechac.Nawet nie wiecie jaka radosc mi to daje :)Mailo nauczył sie wkoncu sam pozadnie chodzic po schodac,juz sie nie potyka jak wchodzi i umie schodzic.Na spacerze przed chwilka byłam z nim bez smyczy pilnował sie chłopak i to bardzo ,ale kiedy sie obruciłam.Nie wiem nawet kiedy ,ale znalazł sie przedemna w domu :)

Posted

Paja napisał(a):

Ale w każdym razie nie ma nic przeciwko przytulaniom, to dobrze :).

Posted

Jestesmy i my meldujemy,ze zadne powazne zmiany nie zaszły.Jest jedna mała i ona mnie martwi dosyc.Mały wczoraj zaczoł pokasływac wieczorem i dzisiaj w ciagu dnia tez słyszałam kilka razy tak jak by miał zaraz zwrócic to co zjadł:(Mam nadzieje ,ze to nic powaznego i mu do jutra przejdzie...Robi tak kilka minut zaraz po zjedzeniu...

Posted

Może najadł się trawy...? Psy często tak robią,by oczyścić przewód pokarmowy.

Paju,przelałam wczoraj moją skromną dyszkę za sierpień ,podobno też poszły na konto Mailika pieniadze od p.Małgorzaty O. (120 zł-za lipiec,trochę spóźnione...) Sprawdzisz ?

Posted

Jest wpłata od:
p.Małgorzaty 120zł
Jostel5 10zł
i ja pobieram za dt

Mailo cos dalej dzisiaj tak robi za chwilke przydzwonie do mojego kochanego weta,zeby podjechał jak bedzie gdzies w okolicy przejazdem i na niego luknoł.

Co myslicie o skompletowaniu dla Maila powoli wszytskich jego prywatnych rzeczy jak by miał jechac z czasem do nowego domu.Chodzi mi o szelki/obroze,smycz,miski,szczotke i koje jakies do spania?