Paja Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 To ja Ci pwiem co sie dowiedziałam dzwoniac na przychodnie by sie na cito zarejstrowac by dali mi skierowanie na USG-brzucha bo cos z nim nie tak,boli mnie i kuje .Powiedziałam recepcjonisce,ze jestem po powaznym wypadku,co sie stało,ze byłam w szpitalu i musze pilnie do lekarza.To opryskliwym tonem usłyszałam,ze lekarka ma do poniedziałku juz komplet i nie moze mnie przyjac.A w poniedziałek idzie na urlop.Wiec zapytałam czy moge do innego lekarza tak ,moze pani jest doktor x prosze w poniedziałek na 9 jak nie pasuje i pilne, prosze jechac na pogotowie:(Tak sie własnie rozmawia z nasza słuzba zdrowia predzej człowiek sie wykonczy niz oni pomoga :( Quote
jostel5 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Paja,Avii ma 100 % racji-zachowaj się w kontakcie z lekarzami dokładnie tak,jak Ci radzi! Czasem trzeba w takiej sytucji trochę tupetu,by pokazać,że zna się swoje prawa i będzie się ich dochodzić.Jeżeli pozostaniesz niezłomna w tym,czego będziesz się domagała (a nie domagasz się niczego nadzwyczjnego), wszyscy ci lekarze spuszczą w końcu z tonu. Zawalcz o siebie,nie pozwól się tak traktować,powiedz im jeszcze ,że przekażesz sprawę rzecznikowi Praw Pacjenta i zrób to,jeśli w dalszym ciągu będą Cię lekceważyć! Quote
Olga7 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Paja -nie wiem ,czy dobrze robisz biorąc po tak poważnym wypadku i urazach -a szczegolnie glowy - leki bez recety i zaleceń lekarza ? Może jednak powinnaś isc koniecznie po leki na recepty -aby nie poszkodzić sobie takimi różnymi lekami np.przecw/bólowymi ,ale dostępnymi dla każdego i na bóle różnego pochodzenia ? Co innego np. taki Apapp, czy Ranigast ,czy inne dostępne -na takie bóle codzienne ,zwykle a co innego leki po takim poważnym wypadku i urazie głowy -a tym bardziej ,że piszesz ,iż pojawily się ataki padaczki -a teraz ta opuchlizna !!! Niektore skladniki takich lekow branych samemu -i to po takim wypadku -moga szkodizć tobie !! Tego nie traktuj tak lekko -jesli nie chcą cię zarejestrwać do lekarza -a masz bóle i pojawia sie opuchlizna -no i te objawy padaczki - to bardzo poważne sygnaly ,że coś zlego się dzieje i może powinnać wzywać karetkę i na neurologię jechać -i tam żądać ,żeby ci zrobili rezonans ??? Tu nie ma żartów -to glowa po poważnym urazie i może być np. krwiak ,ktory rozwijal się powoli a teraz daje większe obajwy i każda gdzina się liczy !!!! Ządaj tego rezonansu -bo oni ze wzgledu na koszty często wymigują się -a tu chodzi o twoje zdrowie i życie !! Powiedz ,że zle się czujesz - i obawiasz się o swoje życie !! Ta opuchlizna ,padaczkowe objawy i bóle to nie są dobre objawy !! Wezwij najlepiej pogotowie i wtedy żądaj neurologa -konsultacji kilku lekarzy i koniecznie ten rezonans chyba !!! Tym bardziej ,że są niepokojące objawy i bóle brzucha -to też nieodobrze -i mogą być poważne pokwiklania albo zagrożenie życia nawet !!! Quote
Paja Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Witajcie kochani ,niczego nowego sie nie dowiedziałam na prywatnj wizycie u lekarza,oprucz tego ze mam powiekszone wezły chłonne przyzuchwowe i przyusznicze.Jutro okolo południa wyjezdzam nakonsultacje medyczna,az do Zielonej Góry.Wdomu bede jak wszystko dobrze pojdzie w niedziele po południu.Wiec napewno nie omieszkam do was wejsc i podzielic sie zdaniem. Mailo moj kochany rozrabiak zaczoł sypiac ze mna w łózku,ale wystarszy nie odpowiedni ruch w nocy a juz go nie ma i spowrotem trzeba go wołac,zeby przyszedł...Jak chce sie pomiziac zaczyna przychodzic sam i zaczepia łapka :)Heksa mi chyba troszkeprzy Mailu spowazniała,po prawie 4 latach bycia ze mna zaczeła wkoncu szczekac i sie zachowywac jak labek bo wczesciej to jak czołg w składzie porcelanowym :) p.s trafiłam pod opieke fundacji... Quote
elmira Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 O jak ja się cieszę, że piszesz:) A co to za dobra Fundacja? Quote
Onaa Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Przepraszam za offa :oops:. I zapraszam na bazarek z książkami J. Chmielewskiej dla biednej Iguni: http://www.dogomania.pl/threads/190154-Sensacyjny-bazar-z-kr%C3%B3low%C4%85-polskiego-krymina%C5%82u!-Dla-kud%C5%82atej-Igi.-Do-5.08. Quote
avii Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Paja napisał(a):Witajcie kochani ,niczego nowego sie nie dowiedziałam na prywatnj wizycie u lekarza,oprucz tego ze mam powiekszone wezły chłonne przyzuchwowe i przyusznicze.Jutro okolo południa wyjezdzam nakonsultacje medyczna,az do Zielonej Góry.Wdomu bede jak wszystko dobrze pojdzie w niedziele po południu.Wiec napewno nie omieszkam do was wejsc i podzielic sie zdaniem. ................... p.s trafiłam pod opieke fundacji... Trzymam kciuki by wszystko było w porzadku i .....czekamy Quote
Paja Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Melduje sie ze bede zyc...:)Jutro napisze wam kolo 11 cos wiecej,z rana mam lekarza znów :( Quote
elmira Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Trzymaj sie. Humor widzé masz, co prawda czarny:) Ale wazne, ze sie nie lamiesz. Trzymamy kciuki za Ciebie. Quote
Onaa Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Tak się zastanawiam, myślicie, że Mailo można już polecać do adopcji ? Quote
Paja Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Witajcie no troszke mi sie godziny pomyliły znów ,ale jestem...Uwazam ,ze Mailo poczynił duze postepy w swoim zachowaniu.Jutro o ile komp mi znów nie nawali wstawie zdjecia małgo wykapanego i wyczesanego.Mailo uwielbia przesiadywac na moim łózku i zaczepiac,ale wystarczy nie odpowiedni ruch a juz sie trzesie ,ale juz nie ucieka gdzie diabli go poniosa bo np kołdra zaszelesciła.Postaram sie tez jutro nagrac jakis filmik moze uda mi sie wstawic :)Wiec mysle,ze powoli za chwile bedzie mozna zaczac go ogłaszac.A tym czasem lece rano mam badania kontrolne w szpitalu:( w koncu udało mi sie czesc swojego wywalczyc :) Quote
kinga_kinga7 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Paja napisał(a):Witajcie no troszke mi sie godziny pomyliły znów ,ale jestem...Uwazam ,ze Mailo poczynił duze postepy w swoim zachowaniu.Jutro o ile komp mi znów nie nawali wstawie zdjecia małgo wykapanego i wyczesanego.Mailo uwielbia przesiadywac na moim łózku i zaczepiac,ale wystarczy nie odpowiedni ruch a juz sie trzesie ,ale juz nie ucieka gdzie diabli go poniosa bo np kołdra zaszelesciła.Postaram sie tez jutro nagrac jakis filmik moze uda mi sie wstawic :)Wiec mysle,ze powoli za chwile bedzie mozna zaczac go ogłaszac.A tym czasem lece rano mam badania kontrolne w szpitalu:( w koncu udało mi sie czesc swojego wywalczyc :) to trzymamy mocno za Ciebie kciuki i czekamy na zdjęcia Mailusia:loveu: Quote
Onaa Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Trzymaj się Paja :) i super, że dzielnie walczysz o swoje ! Tak już niestety trzeba w tym świecie. A czy Mailo czasami jeszcze ząbki pokazuje, czy już się uspokoił ? I czy on się boi może podniesionej ręki ? Tak pytam, bo w sumie nie wiemy jaki los go spotkał, przed schroniskiem. Może te jego uniki, gryzki i strach to wynik tego, że ktoś mu w przeszłości zrobił krzywdę :(. Paja pisałaś kiedyś, że on po tej stronie co nie ma tego oczka, też jakby miał coś z ząbkami i z wargą. Może ktoś go kiedyś bardzo skrzywdził, tego nie nie wiemy... Ale dobrze, że znalazł już bezpieczne schronienie u Ciebie Paja i że tam się może otworzyć na ludzi i poczuć, że człowiek może być dobry. Quote
Paja Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Dogo07 napisał(a):Trzymaj się Paja :) i super, że dzielnie walczysz o swoje ! Tak już niestety trzeba w tym świecie. A czy Mailo czasami jeszcze ząbki pokazuje, czy już się uspokoił ? I czy on się boi może podniesionej ręki ? Tak pytam, bo w sumie nie wiemy jaki los go spotkał, przed schroniskiem. Może te jego uniki, gryzki i strach to wynik tego, że ktoś mu w przeszłości zrobił krzywdę :(. Paja pisałaś kiedyś, że on po tej stronie co nie ma tego oczka, też jakby miał coś z ząbkami i z wargą. Może ktoś go kiedyś bardzo skrzywdził, tego nie nie wiemy... Ale dobrze, że znalazł już bezpieczne schronienie u Ciebie Paja i że tam się może otworzyć na ludzi i poczuć, że człowiek może być dobry. Mailo za kazdym razem pokazuje zabki w momecie kiedy trzeba z dworu przyjsc do domu.Bron boze nie wolno go sprowadzac z dworu łapiac za szelki czy obroze trzeba pojsc po smycz schowac ja za plecami podejsc pogłaskac i dopiero upiac.On ogólnie widze,ze w domu bardziej sie boi jak na podwórku,na podwórku rozrabia jak szalony lata do konia,Dina zaaczepia by sie z nim bawił..A w domu wystarczy,ze szybciej podejdziesz z wystawiona reka czy czyms za szurasz to sie kuli. Ale,ze ja człowiek spokojny,pomimo choroby to wczoraj z Juniorem(shitsu brata)tak mi sie w nocy ganiały w pokoju i skakały po wszystkim,ze miałam jednego juz wyprosic ,ale zawołałam Maila połozył sie kolo poduszki ,pozniej Juniora w nogi i spały do pierwszego zaszczekania psów na dworze..A jak Mailo chrapie czasmi gorzej chyba jak mój benek... Dzisiaj w szpitalu sie dowiedziałam jeszcze,ze mam przesunieta i niedrozna przegrode nosowa:roll: i mam jeszcze zrobic rtg czy jak to sie tam mówi szczeńki bo obawiaja sie,ze tez jest przesunieta:roll:Kolejne badania mam w piatek.Laryngolog wypisał mi dzisiaj tak silny ,ze babka w aptece pytała mnie czy to napewno dla mnie,mój organiz odrazu praktycznie na niego zareagował otepieniem i snem,teraz juz trzeba czekac na efekty. Siłe walki mam duza puki co,chodza sa dni i godziny zwatpienia nieraz czy napewno i kiedy z tego wyjde...A tymczasem ide po aparat by pokazac wam nasz maleńswo... Quote
kinga_kinga7 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Brawo Paju!!! tak trzymaj, musisz mieć przecież zdrowie i cierpliwość dla swoich pupili:loveu: Quote
Onaa Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Pajo, bardzo dużo zależy od pozytywnego nastawienia i tego Ci życzę ! No i czasu też potrzebujesz, żeby wydobrzeć. Ale popatrz, masz wokoło siebie te sierściuchy łobuzy :). I one Cię kochają i są koło Ciebie, bo pewnie chciałyby Ci jakoś pomóc, pocieszyć, tak po psiemu. A Mailo, z tego co piszesz, to bardzo możliwe, że człowiek mu zrobił krzywdę, i dlatego się teraz boi. Ten strach, to wystawianie ząbków i ten uraz to potwierdzają. Może go ktoś łapał długo i potem ... :(. My tego nie wiemy, ale on wie. Potrzebuje czasu i miłości człowieka, żeby zaufał. I kiedyś domu z dobrym cierpliwym wyrozumiałym opiekunem. Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Nie chcę domniemywać, bo tego nikt nie wie, ale obrażenia Mailo mogą wskazywać np.na wypadek samochodowy. W wersji mniej optymistycznej, ktoś mógł go uderzyć, kopnąć lub potraktować tępym narzędziem. Stąd mogą być takie obrażenia łebka. Ile ten maluch musiał przejść, aż stach się domyślać. Ech:-( Paja, Twoje obrażenia, to nie zwykły siniak lub guz. Musisz o Siebie dbać. I uważaj na Siebie. Na dojście do formy, w Twoim przypadku potrzebny jest czas. Przykro mi, że tak cierpisz, ale mam nadzieję, że tak młoda osoba w miarę szybko dojdzie do Siebie:) Quote
jostel5 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Paju,nie poddawaj się i uwierz,że wszystko dobrze się skończy-jesteś młodziutką osobą,masz silny organizm, BĘDZIE DOBRZE! :smile: Z Mailo radzisz sobie znakomicie! Nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło,że ten psiak będzie spał w łóżku i sam przychodził po mizianki! :smile: Myślę też,że Dogo07 ma rację-ktoś musiał go kiedyś bardzo,bardzo skrzywdzić.Brak oczka,zębów,zdeformowana warga (wszystko z jednej strony mordki)-to chyba nie jest przypadek...:-( Aha,mam jeszcze prośbę...Paju,czy mogłabyś sprawdzić,jak spływają deklaracje na naszego Prosiutka i ile chłopak ma aktualnie w skarpecie...? Elmirze też trzeba by przelać 135 zł,które Jej wisimy za transport psiaka...Mogłabyś? Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Przepraszam za offa, ale ten piesek ma tylko kilka dni :(. Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/190339-15-LETNI-STARUSZEK.-BEZ-SZANAS-MA-TYLKO-KILKA-DNI-INACZEJ-IG%C5%81A-!-Gryfino-k-Szczecina. Quote
Paja Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 1. Mailo zagladajacy za tata... 2.Na małej czesci podwórka... 3.Przed wyjsciem na spacer... 4.Na spacerku :) 5.Po spacerku.. Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Mailo to taki na drobnego pieska wygląda. Coś jak wyrośnięty york albo west. Quote
jostel5 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Normalnie-Prosiutek! :) Strasznie jest śmieszny ,a na pierwszym zdjęciu wyglada jak pluszowa maskotka :) Quote
zachary Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 A na zdjęciu z tymi dwiema białymi głowami w ogrodzeniu....Miodzio...Dokładnie...wyszedł z niego cudny pluszaczek! Quote
kinga_kinga7 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 ostatnie zdjęcie jest super!!! jak cała trójka widniejąca na nim:loveu: Quote
Recommended Posts