diuna_wro Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 a ta wolontariuszka ze schroniska jest na dogo? Kto zbiera i wpłaca na niego pieniądze? Quote
diuna_wro Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Paja zbiera pieniądze na hotelowanie u siebie ??? Quote
kinga_kinga7 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 diuna_wro napisał(a):Paja zbiera pieniądze na hotelowanie u siebie ??? wcześniej zbierałam ja,ale miałam już dwa psy na które zbieram pieniążki i nie dałam już rady.. A dla Paji życzę dużo,dużo zdrowia i szybkiego powroty do nas! Quote
diuna_wro Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Słuchajcie, dogadajcie się i wyznaczcie jedną osobę, która bierze wszystko na siebie. Muszę podać jakiś nr tel tym ludziom. Za parę dni wyjeżdżam i chciałabym im przekazać im coś konkretnego. Kontakt z KIMŚ, bo przecież nie odeślę ich na forum Dogomania... Quote
diuna_wro Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Czyli na koncie Pauliny są wszystkie pieniądze? W takim razie piesek ma opłacony dt u niej na najbliższy miesiąc także? Quote
Onaa Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 diuna_wro napisał(a):Czyli na koncie Pauliny są wszystkie pieniądze? W takim razie piesek ma opłacony dt u niej na najbliższy miesiąc także? Tak, na koncie Paji są wszystkie pieniążki. Quote
kinga_kinga7 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 diuna_wro napisał(a):Czyli na koncie Pauliny są wszystkie pieniądze? W takim razie piesek ma opłacony dt u niej na najbliższy miesiąc także? ...Dogo pisałyśmy razem:) Quote
jostel5 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Diuna_wro-poproszę na pw nr telefonu Rodziców Paji. Wolontariuszki nie ma na dogo Quote
diuna_wro Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 OK. To czekam na jakis kontakt. Kinga_kinga czy to Ty jesteś wolontariuszką w tym schronie, z którego Majlo wyciągnięto? Quote
diuna_wro Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Jostel5. Czyli rozumiem, że to Ty bierzesz na siebie poprowadzenie sprawy Majlo? Quote
jostel5 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Tak,poproszę nr telefonu-najlepiej stacjonarny,jeśli jest. Quote
Danusia - Lusia Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 diuna_wro, jeśli masz bezpośredni kontakt z Pauliną to przekaż jej, że cały czas jesteśmy z nią, życzymy szybkiego powrotu do zdrowia, wytrwałości i cierpliwości, da radę i musi być dobrze POWODZENIA od wszystkich obecnych na tym wątku ( ja osobiście modlę się o szybki powrót do zdrowia ), czekamy na nią. PAJA DASZ RADĘ!!!!!! musisz !!!!! Quote
elmira Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Rozmawiałam z Jostel, która zadzwoniła do Mamy Paji. No, wieści są i dobre, i złe. Źle, bo wiadomo, Paja jest mocno poturbowana. W tym nieszczęściu jest o tyle dobrego, że Paja odniosła "tylko" takie obrażenia. Po prostu taki wypadek mógł skończyć się straszną tragedią. Co by nie było, trzymam kciuki, żeby Paja jak najszybciej powróciła do zdrowia. I cd dobrych wiadomości. Mam Paji jest osobą ciepłą i ma podejście pro zwierzęce. Powiedziała, że nie ma mowy o zabieraniu Mailo z DT od Paji. Mały mieszka w pokoju Paji, bawi się z psami. Nie stanie mu się krzywda, bo Państwo będą o niego dbali pod nieobecność Paji. Myślę więc, że jeśli chodzi o niego, to wszystko jest i będzie ok:) Quote
Onaa Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Czyli Mailo zostaje na DT tam gdzie jest, i będzie obecnie pod opieką rodziny Paji. Zostaje nam tylko trochę ograniczony kontakt w tymczasowymi opiekunami Mailo, bo tylko telefoniczny, ale najważniejsze, aby miał dobrą troskliwą opiekę. Quote
diuna_wro Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Czyli tak jak pisałam wczoraj. O chłopaka nie trzeba się martwić. Jest pod dobrą opieką odpowiedzialnych ludzi. A Pajka miała ogromne szczęście, że kręgosłup i czaszka cała. Bo takie upadki z konia i kopnięcia kopytem, czasem kończą się kalectwem Quote
Olga7 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Zmartwil nas bardzo wypadek Paji ...oby obrażenia nie były cięższe niż te stwierdzone już a Paulina prędko wrócila do zdrowia .. Quote
jostel5 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Jestem i ja...Tak jak napisała Elmirka -rozmawiałam z Mamą Paji i chyba nie jest najgorzej,na szczęście.Paja jest bardzo obolała,ale badania tomograficzne (2 razy) wypadły bardzo dobrze,kręgosłup też -na szczęście- cały! Całe zdarzenie to był nieszczęśliwy wypadeK.Koń się pośliznął,a kiedy próbował się podnieść,Paja oberwała kopytem. Mama Paji nie chce,byśmy zabierały Mailo.Powiedziała,że psiak-owszem-"ma charakterek" ,ale można sobie z nim poradzić.Prosiutek bardzo dobrze czuje się wśród psiaków-rezydentów,bawi się z nimi i sporo od nich uczy-szczególnie kontaktu z człowiekiem.Śpi w pokoju Paji,ma apetyt...Owszem,zdarzyło się,że ugryzł (m.in. Mamę Paji),ale nikt nie ma o to pretensji,ponieważ Rodzice Paji wiedzieli,jakiego "aparacika" ;) przyjmują pod swój dach.Aha,Mailo okropnie nie lubi zakładania obroży lub szeleczek. Umówiłam się z Mamą Pajki ,że będziemy utrzymywały kontakt telefoniczny,a gdyby coś było nie tak, Pani natychmiast mnie o tym poinformuje.Jest to naprawdę ciepła ,odpowiedzialna osoba-myślę,że zwierzęta kocha nie mniej niż Paja. Miejmy nadzieję,że Pajka niedługo wróci,trzymajcie za nią kciuki! Wysyłajcie też dobre myśli Prosiutkowi-żeby nie sprawiał kłopotów!:) Quote
paulinken Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Cudownie, że Paja ma takich kochanych i wyrozumiałych rodziców. Trzymam za nią kciuki i życzę dużo zdrowia! :kciuki: A dla Mailo pozytywne wibracje też wysyłam, niech nie męczy za bardzo cioteczki i wujków ;) Quote
DORA1020 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Trzymam kciuki za Paje i zycze jej szybkiego powrotu do zdrowia.Chciala nam pomoc,pod koniec lipca mial trafic do niej Nero,tak sie cieszylam,no ,ale teraz najwazniejsze,zeby Paja wrocila do zdrowia. Quote
elmira Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Otrzymałam 25 złotych na pokrycie kosztów transportu Mailo. Dziękuję. Quote
Olga7 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Czekamy też na dobre wieści o postępach w leczeniu Paji i poprawie zdrowia Pauliny .Trzymamy mocno kciuki za powrót do zdrowia !! Quote
Recommended Posts