Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

diuna_wro napisał(a):
Paja zbiera pieniądze na hotelowanie u siebie ???

wcześniej zbierałam ja,ale miałam już dwa psy na które zbieram pieniążki i nie dałam już rady..
A dla Paji życzę dużo,dużo zdrowia i szybkiego powroty do nas!

Posted

Słuchajcie, dogadajcie się i wyznaczcie jedną osobę, która bierze wszystko na siebie. Muszę podać jakiś nr tel tym ludziom. Za parę dni wyjeżdżam i chciałabym im przekazać im coś konkretnego. Kontakt z KIMŚ, bo przecież nie odeślę ich na forum Dogomania...

Posted

diuna_wro napisał(a):
Czyli na koncie Pauliny są wszystkie pieniądze? W takim razie piesek ma opłacony dt u niej na najbliższy miesiąc także?

Tak, na koncie Paji są wszystkie pieniążki.

Posted

diuna_wro, jeśli masz bezpośredni kontakt z Pauliną to przekaż jej, że cały czas jesteśmy z nią, życzymy szybkiego powrotu do zdrowia, wytrwałości i cierpliwości, da radę i musi być dobrze POWODZENIA od wszystkich obecnych na tym wątku ( ja osobiście modlę się o szybki powrót do zdrowia ), czekamy na nią.
PAJA DASZ RADĘ!!!!!! musisz !!!!!

Posted

Rozmawiałam z Jostel, która zadzwoniła do Mamy Paji. No, wieści są i dobre, i złe. Źle, bo wiadomo, Paja jest mocno poturbowana. W tym nieszczęściu jest o tyle dobrego, że Paja odniosła "tylko" takie obrażenia. Po prostu taki wypadek mógł skończyć się straszną tragedią. Co by nie było, trzymam kciuki, żeby Paja jak najszybciej powróciła do zdrowia.

I cd dobrych wiadomości. Mam Paji jest osobą ciepłą i ma podejście pro zwierzęce. Powiedziała, że nie ma mowy o zabieraniu Mailo z DT od Paji. Mały mieszka w pokoju Paji, bawi się z psami. Nie stanie mu się krzywda, bo Państwo będą o niego dbali pod nieobecność Paji. Myślę więc, że jeśli chodzi o niego, to wszystko jest i będzie ok:)

Posted

Czyli Mailo zostaje na DT tam gdzie jest, i będzie obecnie pod opieką rodziny Paji.

Zostaje nam tylko trochę ograniczony kontakt w tymczasowymi opiekunami Mailo, bo tylko telefoniczny, ale najważniejsze, aby miał dobrą troskliwą opiekę.

Posted

Czyli tak jak pisałam wczoraj. O chłopaka nie trzeba się martwić. Jest pod dobrą opieką odpowiedzialnych ludzi.

A Pajka miała ogromne szczęście, że kręgosłup i czaszka cała. Bo takie upadki z konia i kopnięcia kopytem, czasem kończą się kalectwem

Posted

Jestem i ja...Tak jak napisała Elmirka -rozmawiałam z Mamą Paji i chyba nie jest najgorzej,na szczęście.Paja jest bardzo obolała,ale badania tomograficzne (2 razy) wypadły bardzo dobrze,kręgosłup też -na szczęście- cały! Całe zdarzenie to był nieszczęśliwy wypadeK.Koń się pośliznął,a kiedy próbował się podnieść,Paja oberwała kopytem.

Mama Paji nie chce,byśmy zabierały Mailo.Powiedziała,że psiak-owszem-"ma charakterek" ,ale można sobie z nim poradzić.Prosiutek bardzo dobrze czuje się wśród psiaków-rezydentów,bawi się z nimi i sporo od nich uczy-szczególnie kontaktu z człowiekiem.Śpi w pokoju Paji,ma apetyt...Owszem,zdarzyło się,że ugryzł (m.in. Mamę Paji),ale nikt nie ma o to pretensji,ponieważ Rodzice Paji wiedzieli,jakiego "aparacika" ;) przyjmują pod swój dach.Aha,Mailo okropnie nie lubi zakładania obroży lub szeleczek.

Umówiłam się z Mamą Pajki ,że będziemy utrzymywały kontakt telefoniczny,a gdyby coś było nie tak, Pani natychmiast mnie o tym poinformuje.Jest to naprawdę ciepła ,odpowiedzialna osoba-myślę,że zwierzęta kocha nie mniej niż Paja.

Miejmy nadzieję,że Pajka niedługo wróci,trzymajcie za nią kciuki! Wysyłajcie też dobre myśli Prosiutkowi-żeby nie sprawiał kłopotów!:)

Posted

Cudownie, że Paja ma takich kochanych i wyrozumiałych rodziców. Trzymam za nią kciuki i życzę dużo zdrowia! :kciuki: A dla Mailo pozytywne wibracje też wysyłam, niech nie męczy za bardzo cioteczki i wujków ;)

Posted

Trzymam kciuki za Paje i zycze jej szybkiego powrotu do zdrowia.Chciala nam pomoc,pod koniec lipca mial trafic do niej Nero,tak sie cieszylam,no ,ale teraz najwazniejsze,zeby Paja wrocila do zdrowia.