Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='avii']
Ja swego czasu dostałam od weta taki kubeczek plastikowy na długim patyku , wygoniono nas na trawkę i miałam siuśki nalapać ... Wydawało by sie nic prostszego ..
tylko że ja mam sunię i to ..myslącą ... co ona samolocik to ja z kubeczkiem , to sunia ciach , koniec ... leci dalej ogląda się i ...samolocik to ja z kubeczkiem ..ciach leci dalej ...aż w końcu po takiej ciuciubabce kubeczek sie odkleił a patyczak złamał .. a moja zołza wtedy samolocik i ...siusiała , siusiała , spoglądając na mnie spod grzywki :diabloti:

Potem juz latałam za nią z dopasowanym ..talerzykiem :lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Skąd ja to znam?! Samo życie!:evil_lol:

Paja,a masz jakiś kagańczyk dla Mailo? Może mu kup...To będzie straszne,jeśli mały upitoli palce wetowi:eviltong:!

Mailo z takim oczkiem (brakiem oczka) trafił do schronu.Nie wiadomo,co się właściwie stało...:shake:

Kurczę,chciałabym zobaczyć ,jak będziesz łapała siuśki Prosiutka...:razz:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie jak u Mailo mamy takie doswiadczone cioteczki to zapraszamy je z kubeczkami...;)

Własnie z moja 4 wrócilismy z 2 godzinnego spaceru znad Odry,Dino odmoczył tyłeczek na brzegu,Molcia i Heksa po aportowały patyk a Mailo usiadł i wcinał trawe oraz podszeł troszke sie pomiziac,ale nie wiele. Cos sie szczerzył z lekka na mnie..Ogólnie ze spacerku jestem bardzo zadowolona gdyby nie to,ze wygladałam w drodze powrotnej jak kaczka dziwaczka-cała brudna.A teraz lece podac psiaka jedzonko..

Posted

jostel5 napisał(a):
Paju,który z Twoich psiaków jest który?:)

Dino(7lat) to benek Heksa(3lata) to duza mix labka a Molcia(rok) to mała mix labka

Molcia to pies byłego tz,tz poszedł pies został...Nie wiem co on jej kiedys zrobił ,ale ten pies jak go widział to sie załatwiał pod siebie i chował..Teraz jak tz nie ma pies odzył,wrecz pcha sie nam na rece wystarczy powiedziec chop ,a Molcia juz siedzi na kolanach i lize...

Posted

No to dobrze,że sobie w diabły poszedł:angryy:,na pewno nie żałujesz...!

Słuchajcie,trzeba rozliczyć transport Mailo do Paji. Przewiezienie małego z W-wy do Paji+droga powrotna to 260 zł (tylko za paliwo,rzecz jasna:)) Ja mam 100 zł od Marcina D.,i pieniądze te wyślę bezpośrednio do Elmiry,a Ty,Paju,z konta Mailo u Ciebie musisz przelać Elmirze 160 zł.W porządku? Wysłać Ci nr konta na pw?

Posted

Jeśli ktoś przelewał bez problemu pieniążki na konto Paji i dochodzą do niego przelewy z mBanku - bardzo proszę o pomoc w pośredniczeniu przekazania 25zł. ze skarbonki Ponki dla Mailo, bo przelew wrócił po raz drugi :angryy:

Posted

jostel5 napisał(a):

Słuchajcie,trzeba rozliczyć transport Mailo do Paji. Przewiezienie małego z W-wy do Paji+droga powrotna to 260 zł (tylko za paliwo,rzecz jasna:)) Ja mam 100 zł od Marcina D.,i pieniądze te wyślę bezpośrednio do Elmiry,a Ty,Paju,z konta Mailo u Ciebie musisz przelać Elmirze 160 zł.W porządku? Wysłać Ci nr konta na pw?

tak podeslij numer konta do elmiry...,ale na poczcie bede dopiero po niedzieli nie bede konia meczyc w taki upał by jechac na spacer i przy okazji zachaczyc o poczte bo to sie mija z rozumem...Karino nawet nie wychodzi od 3 dni na pastwisko kosze mu codziennie kosa trawe i zanosze do boksu by stał w cieniu..a na pastwisku nie ma zadnej wiaty i cienia bo pastucha rozkładam raz tu raz tam...

p.s
tz nie załuje,jesli ktos zna film pt,,Tulipany,,to ja i Monika tak zaskoczyłysmy jego...Dlatego nie chce nikogo jestm juz sporo sama i tak mi dobrze a tz ma tylko wymogi nie rób tak ,nie rób tego i tamtego ,za duzo czasu poswiecasz zwierzak itp a babcia mi powiedziała znów ,ze w samotnosci umre kiedys na łonie natury ze zwierzakami :)

Posted

Wysłałam! Nawet 4 razy! :) Bo się zdublowało...:cool3:.Coś mi dogo szwankuje...

Jeśli ja miałabym kiedyś umrzeć na łonie natury wśród zwierzaków,to...nie ma piękniejszej śmierci!;)

Posted

Dzisiaj pobudke o 4 mi zrobił i szczekał na cały regulator:lol:A skrzynki stoja w drzwiach z mała szczelina,ze jak bedzie chciał to moze do mnie wejsc na zaplecze,a zeby sie tam Heksa z Dinem nie pchała..

Posted

jostel5 napisał(a):

To skoro Paja ma wysyłać pieniążki do elmiry za transport, te 160zł, a Mantis ma problemy z przesłaniem pieniążków na Mailo,
to może Mantis by wysłała te 25zł na Mailo elmirze, a Paja by miała zapłacić elmirze wtedy 160 minus 25 czyli 135zł.
Jak myślicie ?

Posted

[quote name='Paja']Dzisiaj pobudke o 4 mi zrobił i szczekał na cały regulator:lol:A skrzynki stoja w drzwiach z mała szczelina,ze jak bedzie chiała to moze do mnie wejsc na zaplecze,a zeby sie tam Heksa z Dinem nie pchała..

Skubaniutki-MA UKŁADY!:)

Podoba mi się to zdjęcie ,na którym cała czwórka coś tam wcina z miseczek.:) Ustawiłaś je do zdjęcia według wzrostu czy same tak pięknie pozują? Mailo,widzę,czuje się już jak u siebie...:lol:

A w sprawie przelewu dla Elmirki-Pewnie ,że masz,Dogo07,rację...

Posted

[quote name='jostel5']

Skubaniutki-MA UKŁADY!:)

Podoba mi się to zdjęcie ,na którym cała czwórka coś tam wcina z miseczek.:) Ustawiłaś je do zdjęcia według wzrostu czy same tak pięknie pozują? Mailo,widzę,czuje się już jak u siebie...:lol:

A w sprawie przelewu dla Elmirki-Pewnie ,że masz,Dogo07,rację...

Swoim zawsze tak ustawiałam ,a Mailo musiałam obok Moli iz Dino nie lubi jak mu jakis psiak do miski zaglada,wiec czesto ja bierze w zeby i wynosi na 2 koniec podwórka tam sie kładzie bierze miske miedzy nogi i wcina spokojnie.A jak juz nie jest głodny to chodzi pół dnia z ta miska w zebach ,zeby mu ktos czasmi nie zjadł..

p.s był przed chwilka wet przejazdem do sasiada zaprosiłam go do Mailo,obejrzał oczko i powiedział,ze on nie widzi sesu go zaszywania iz ono mu nie przeszkadza ani sie nie brudzi...Macał jajka powiedział,ze mały jest kastratem.I obcioł małemu pazurka,młody troszke sie zaszczerzył ,ale nie próbował atakowac...Wet na koniec wypił ze na i mama kawke oraz po opowaiadłą ploty miesiaca jakie miał na wyjazdach do zwierzaków. A na pytanie ile płace powiedział,ze nic i mamy ratowac nastepne bidy :)

Posted

Podziękuj od nas wetowi bardzo serdecznie za Taką postawę! :) Że też są jeszcze tacy ludzie na świecie...Dobrze ,że są!:)

Mały-kastratem? Ot i niespodzianka!!!

Posted

Z usług z tego weta korzystam juz dobre 10lat i nigdy mnie nie zawiódł,jak czegos nie jest pewien lub nie dokonca wie jak cos wykonac mówi to wprost.tak jak go np spytałamo badania krwi to powiedział bym do Tosia podjechała do Kamienca po niedzieli bo dzisiaj to bym musiała juz sama próbki do Wrocławia na laboratorium zawiesc...pytałam go tez o kastracje Karina powiedział,ze nie robił tego dobre 5 lat i boi sie,ze spapra -wiec sie tego nie podejmie...

p.s
Wet wie o Was juz i o waszej postawie do zwierzat.Jest tani i dobry,nawet moi znajomi niejedni w Wrocławia specjalnie do nas przyjezdzaja by zaszczepic swoje psy bo on bierze tylko za szczepionke a nie za cała wizyte..

Posted

Dogo07-dziękuję za pw :).Ja mam ,niestety, problem z ich wysyłaniem (dogo szaleje:)),dlatego napiszę tutaj.Nr konta Paji wysłałam,a z Elmiry dzisiaj po 20-tej schodzi ban :)

Paja,Elmirze możesz przelać przez Internet...

Pozdrawiam wszystkich w kolejną,bardzo gorącą sobotę! :)

Posted

Lubię jak jest ciepło, ale te upały to już jest za dużo tego ciepła, a w ten weekend to ponoć ma być najgoręcej, w każdym razie u nas.
Najlepiej leżeć, nic nie robić , polewać się wodą i czekać aż zrobi się mniej gorąco :).

Posted

Na zachodzie Polski przechodzą podobno burze z gradem.I wędrują do nas.Schroniskowe bidy boją się grzmotów i błyskawic strasznie. I tak źle,i tak do d**** !

Posted

jostel5 napisał(a):
Paja jakoś się dzisiaj nie odzywa...:( Mam nadzieję,że nic złego się nie stało...

Tez mam nadzieję, że wszystko ok.

Jestem zachwycona tym, co Paja robi z Mailo.