Paja Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 z moimi psiakami poznal sie tylko przez płot jak wracalismy ze spacerku,sam do nich podszedł.Za chwilke juz powinni po Honde przyjechac to pozniej wpuszcze Molcie troszke do pokoju.Obecnie Mopik oglada z tatkiem na górze telewizor i wykreca głowke na kazda strone i robi smieszne minki :) Quote
elmira Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Paja napisał(a):z moimi psiakami poznal sie tylko przez płot jak wracalismy ze spacerku,sam do nich podszedł.Za chwilke juz powinni po Honde przyjechac to pozniej wpuszcze Molcie troszke do pokoju.Obecnie Mopik oglada z tatkiem na górze telewizor i wykreca głowke na kazda strone i robi smieszne minki :) Ale sam wszedł na górę? Ja nie mogę:) Quote
Paja Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 sam to wchodzi tylko na 3 pierwsze schodki a pózniej tupa i trzeba zejsc po niego :)schodzic kompletnie nie umie ,albo boi sie bo mam dosyc wysokie schodki... Quote
kinga_kinga7 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Wspaniałe wieści:) nie sądziłam,że może tak się zmienić,takie postępy:) :) Quote
Paja Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Na rece nie próbowałam go brac ,ale sadzałam obok siebie na łózku i głaskałam,ale on sie trzasł wiec nie bede tak narazie robic.Niech biega sobie wolno po całym domu jak bedzie chciał wiecej kontaktu z człowiekkiem to mysle,ze sam zacznie go szukac.Nie mam zamiaru go do niczego zmuszac :) Quote
Paja Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 jesli ktoras poda mi numer telefonu na pm przesle mms zdjecia,zeby wstawic z dzisiaj:) Quote
avii Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Dogo07 napisał(a):Chciałam jeszcze podziękować pani ze schroniska co wiozła Mailo do Warszawy :Rose: i elmirze za jej podróż z Mailo z Warszawy do dt :Rose:. :Rose::Rose::Rose: serdeczne dzięki , to dzięki nim Mailo może byc tam gdzie juz jest i rzeczywiście , mailo bardzo do weścika podobny :p będzie jeszcze bardziej gdy sie go podleczy i wypielęgnuje ... widac że ma twardy włos a i uszka pieknie stoją :) edit::PAJA nie mozna do ciebie wysłac wiadomości z numerem tel :roll: Quote
Olga7 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Ale zmienily ciotki mu fryzurkę na drogę i dobrze ,bo teraz takie upaly są ..I taki malutki jakiś się zrobił na Mailo -skurczyl się czy co ... Fajny ,slodki kudlaczek z niego .. Quote
Paja Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Tak masz racje jest malutki,po pierwszych zdjeciach na dogo myslałam iz siega gdzies do kolan.Ale i tak jest kochany i swietnie sobie radzi.Był nawet od 16 z nami na dworze i z reszta psiaków i jeszcze sie na kiełbaske z grila załapał :smile:Po dworze chodził bez smyczy tylko w szeleczkach ,a jak odchodził z widoku wystarczyło zagwizdac i biegł do nas z ucieszonym pysiem :smile: avii -juz oczysciłam skrzynke,:-( Quote
avii Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Paja -- zdjęcia doszły ale jak okazało się po dzisiejszej wizycie młodziezy kabelka niet :mad: i nic nie wgram a szkoda próbowałam przez bramkę je wgrać ale nie wychodzi mi :angryy: może któras z cioteczek wie jak przesłac zdjęcie z telefonu na bramkę , wtedy bym je zgrała na komp ? Quote
elmira Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 A prześlij mi fotki: elmiradogo@gmail.com, wstawimy:) Quote
avii Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 [quote name='elmira']A prześlij mi fotki: elmiradogo@gmail.com, wstawimy:) wysłałam jedno na próbę napisz czy doszło Quote
avii Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 elmira napisał(a):Dstałam wiadomość z plusnetu. To Ty?:) jak z plusa to ja -- tylko czy zdjęcie doszło bo ja naprawdę w te klocki to zielona jestem:oops: Quote
Paja Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Elmira doszły od avii do Ciebie zdjęcia bo jak nie to zaraz Tobie przesle mms to wstawisz... Nie uwierzycie w MAILO :) Wyszłam z nim dzis na główne podwórko tak jak wczoraj wieczorem pierw przyleciał Dino dał łapke i sie cieszył.Pózniej podeszła Heksa pomiziałam ja pogadałam z nia bo to sunia specjalnej troski:loveu:Nastepne kucnełam i przybiegła Molcia -wariatka co wszedzie jej pełno,cieszyła sie skakała,az wkoncu połozyła sie do miziania i w tym czasie podszedł do nas MAILO otarł sie o mnie i Molcie oraz wsadził główke pod koszulke i chciał byc miziany...:loveu:normalnie popłakałam sie ze szczescia.Nawet rano nie było problemu z załorzeniem szeleczek stanoł i stał tylko jak podchodziłam zrobił 2 kroki w tył ,ale jak schowałam reke z szelkami za siebie to stanoł... Quote
jostel5 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Paja,ty jesteś ZAKLINACZ PSÓW!:) Zrób z Mailo "człowieka",proszę! Tak się cieszę,że ten psiak dostał szansę i pięknie to wykorzystuje! A jak mijają noce? Śpi czy drepcze? Quote
Paja Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Bardzo ładnie spi ma kocyk zaraz obok mojego łozka i moja reke tam bo nie wiem czemu ,ale z przyzwyczajenia zawsze ja spuszczam poza łózko :)Wczoraj poszłam szybciej spac ,bo o 22 cos juz spałam tak mnie bolała z wrazen głowa.Wiec jak zasypiałam to Mailo ostro sie mył,pózniej sie napił(szurajaca miska po podłodze- nawet umarłego by obudził-mam kafelki a miska metalowa) i poszedł spac.Obudził sie kolo 6 i zaczoł wedrowac wiec juz wstałam i poszłam z nim na spacerek.Smycz przyjoł bardzo ładnie ,wie do czego słuzy i chodzi na niej juz spokojnie.Jak zobaczył u mnie 1 raz trawe to kopał w niej tarzał sie,zjadał ja normalnie cuda wyprawiał.Mailo spotkanie z trawa wygladało mniej wiecej tak jak uciekajacego zajaca. Quote
jostel5 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Nasze schroniskowe bidy tak właśnie reagują na trawę... To dla nich największe szczęście móc się w niej wytarzać.Mailo bardzo długo żył w takim betonowym boksie,z którego nie widział świata i tam dziczał.Skoro teraz tak szybko przekonuje się,że człowiek jest dobry:),ma chyba szansę na pełną socjalizację ? Kurczę,przyznaję,że absolutnie nie wierzyłam w to,że psiak tak od razu zechce spać z Tobą w pokoju...Biję się w pierś! Z hukiem!;) Quote
Paja Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Mysle,ze jak najbardziej ma szanse na pełna socjalizacje. Piszczy mi teraz pod drzwiami wyjsciowymi,ze chce na podwórko,ale nie do osobnego pomieszczenia ,a do moich psów.A ja sie troszke obawiam go samego jeszcze do nich wypuszczac jak pisałam Heksy i Moli wszedzie pełno...A ja do 12 gdzies musze pracowac na komputerze.Wprowadzam na sklepie do komutera stan towaru ktego dostawa była w nocy.Oczywiscie Mailo jest ze mna i zwiedza,wacha zaplecze.Musze sie dokonca dowiedziec jakie musi miec zrobione badania bym wrazie kontroli nie miała problemów ze Mailo jest zemna na czesci sklepu. Quote
elmira Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 No proszę, jaki dzielny chłopak:) Pomaga Paji pracować;) Boże, jak ja się cieszę z tego wspólnego działania, które pozwolilo, żeby Mailo Mopik miał szansę na nowe życie. Począwszy od dobrej woli Pana Kierownika z BP, Pani E., Pani A., która po raz kolejny dowiozła psa do Warszawy, Dogo07, która przejęła się losem Mopika, wszystkim darczyńcom, dzięki którym można opłacić miejsce u Paji, samej Paji, która podjęła się opieki nad Mailo, Jostel (za całokszałt):) Dziękuję:) Quote
Paja Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Elmira wysłałam Ci przed chwilka zdjecia mam nadzieje ,ze chociaz Ty dasz rade wstawic masz czesc tych co avii i czesc innych... Quote
Paja Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 to wstawiaj szybciutko,dam do nich opisy :) p.s prosze komisyjnie nazwac psa Mailo lub Mopik? Bo jedni pisza tak drudzy inaczej ja osobiscie wołam go Mailo. Quote
Recommended Posts