jostel5 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Prosiutek jest w schronie-najbliżej mnie,ale i tak oddalony o ponad 25 km,dlatego wieści na bieżąco być nie może...Myślę jednak,że wszystko z nim jak najlepiej :). Mam stracha ,jak on zniesie tę podróż? I jak się zachowa u Paji? I czy Paja się nie zniechęci,bo na razie na pewno nasz Mailo nie jest przytulanką...Spać nie mogę-takie mam jakieś myśli brrr...! Swoją deklarację przelałam-za czerwiec i lipiec.Na konto Paji,oczywiście. Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Moje pytanie było raczej takie retoryczne, co by pamiętać o Mailo :). A zawsze może być różnie, ale trzeba być dobrej myśli. W razie czego jest nas tutaj wiele na wątku psiaczka i wspólnymi siłami będziemy szukać najlepszych rozwiązań. Quote
Paja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 AgusiaP napisał(a):Wpłaciłam na Paulina Z. Radzyń Podlaski. Mam wyczyszczoną skrzynkę, więc nie pamiętam, ale PW dostałam pd Ciebie :lol: pw dostałas z zaproszeniem na watek. Teraz ja przejełam finanse Majlo wiec zaraz wysle Ci pm z nowym numerem konta a z kinga_ kinga sie skontaktuje by przelała do mnie bo tak bedzie robic sie zamieszanie jak bedzia wpłaty wpływac na 2 numry konta. Quote
Paja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 jostel5 napisał(a):Prosiutek jest w schronie-najbliżej mnie,ale i tak oddalony o ponad 25 km,dlatego wieści na bieżąco być nie może...Myślę jednak,że wszystko z nim jak najlepiej :). Mam stracha ,jak on zniesie tę podróż? I jak się zachowa u Paji? I czy Paja się nie zniechęci,bo na razie na pewno nasz Mailo nie jest przytulanką...Spać nie mogę-takie mam jakieś myśli brrr...! Swoją deklarację przelałam-za czerwiec i lipiec.Na konto Paji,oczywiście. Mnie osobiscie jest trudno wyprowadzic z równowagi i zniechecic jak sie upre to jak taki osiołek daze do wyznaczonego celu..U mnie na wiosce raczej nikt mi zabardzo nie podskakuje bo wiedza ,ze jestem wygadana,,upierdliwa czasmi,, i mam tu i uwdzie znajomosci. A co do Mailo bede dazyc do tego by był psem kanapowym i zrobie w tym kierunku wszytsko co w mojej mocy. Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Czasami jest też potrzebne doświadczenie i wiedza. Ale nie ma co uprzedzać faktów. Na pewno Mailo potrzebuje dużo miłości, cierpliwości, ciepła ludzkiego, dobrej opieki i spokoju. Tak żeby poczuł się bezpieczny i zaczął ufać człowiekowi. A co z wizytą u veta ? I co z kastracją psiaczka ? Quote
jostel5 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Mailo- z tego ,co mi wiadomo-jest zdrowym psem...Wet w schronie go oglądał wnikliwie i nie stwierdził nic złego.Być może psiakowi nie będzie służyło na początku przestawienie go w żywieniu (w schronie jadał dosyć tłusto ),ale -zobaczymy! Myślę,że kiedy się już u Paji zaaklimatyzuje,trzeba będzie pomyśleć o kastracji.Z wetem na miejscu-jeśli będzie taka potrzeba-Paja się na pewno skontaktuje...Mam nadzieję :) Quote
Paja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Dziewczyny jak mozecie zabierzcie z soba aparat fotograficzny mój bedzie dopiero w poniedziałak, bo dzisiaj go brachol pozyczył pędzą do Mielenka na weekend.No i jak pisałam wczesniej wydrukujcie umowe,lub podeslijcie mi ja to ja wydrukuje jutro. A teraz lece z psiakami na 2h spacerek :) Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 A jak wygląda sprawa z odrobaczeniem i ze szczepieniami pieska ? Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 jostel5 napisał(a):Odrobaczony+zaszczepiony p/wściekliźnie Czyli w takim razie trzeba będzie zaszczepić na coś dodatkowo ? Quote
jostel5 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Wirusówki-na pewno,ale pewnie później.Niech się najpierw zadomowi. Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Oczywiście, nie będziemy niepotrzebnych stresów naszemu prosiutkowi przyczyniać :). Quote
Mantis Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Paja, przelałam na Twoje konto pieniążki ze skarbonki Ponki. Swoje deklaracje z Ponki na Mailo, przeniosły kmurdz i ollalaa. Bardzo dziękujemy w imieniu Mailo :loveu: kmurdz (2x15zł.) - 30zł. ollalaa - 10zł. Quote
jostel5 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Mantis napisał(a):Paja, przelałam na Twoje konto pieniążki ze skarbonki Ponki. Swoje deklaracje z Ponki na Mailo, przeniosły kmurdz i ollalaa. Bardzo dziękujemy w imieniu Mailo :loveu: kmurdz (2x15zł.) - 30zł. ollalaa - 10zł. Świetnie-dziękujemy!:) Czyli prosiutek jest coraz bogatszy,a to z kolei gwarantuje mu bezpieczeństwo na przyszłość! Oby tylko chłopak umiał to docenić! Quote
Paja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Mam wolny internet dzisiaj ,ale jestem wpłaty sprawdze jutro z rana. Mysle ,ze powinien dostac jeszcze cos na kleszcze i pchełki zapobiegawczo. Quote
ollalaa Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Moja deklaracja na lipiec właśnie wpłacona :-) Przelałam na ten nowy nr konta Quote
Paja Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 zestawienie ogólne:na dzien 08.07 05.07 kinga_kinga7 545zł 05.07 bico 30zł 05.07 Ellig 60zł 05.07.zachary 20zł 06.07 kinga_kinga dopł. 20zł 08.07 jostel5 2x10zł=20zł (Vl i Vll ) 08.07 magdola - bazarek 40zł ------------------------------------------------ razem: 735zł Quote
avii Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Rano zaksięgowany został przelew na kwotę 200,00 , z szybkiego banku pieniadze zatem powinny dzisiaj juz byc na koncie Quote
elmira Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Jutro 6 Mailo przyjeżdza do Warszawy. I ruszamy do Paji:) Paja, poproszę o nr telefonu i adres na priw. Dziękuję:) Quote
lika1771 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Pieseczku juz niedługo i bedzie lepiej u cioteczki Paji odzyjesz Quote
Paja Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Czekamy juz z niecierpliwoscia na nowego członka rodziny :) wpłaty z dzisiaj: ollalaa 10zł skarbonka ponki 15zł avii 200zł Quote
elmira Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Dogo07 napisał(a):Czyli pobudka będzie wcześnie rano :) ? Ale tylko troszeczkę wcześniej:) Codziennie wstaję o 5:) Quote
Onaa Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Mantis napisał(a):Paja, przelałam na Twoje konto pieniążki ze skarbonki Ponki. Swoje deklaracje z Ponki na Mailo, przeniosły kmurdz i ollalaa. Bardzo dziękujemy w imieniu Mailo :loveu: kmurdz (2x15zł.) - 30zł. ollalaa - 10zł. Paja , to nie jest ta kwota od Ponki ? Quote
Recommended Posts