IVV Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 kiedy wplacamy ? dzieki Kinga ,ze napisalas do Pajki:) Quote
kinga_kinga7 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Paja a kiedy Mopik może do Ciebie przyjechać? Quote
IVV Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Na wątku schronu z Ostrowi maz pojawił sie taki wpis Dogo07: To ważne !!!!!!!!!!!!!!! Nie wydawać psa tym osobom !!! " Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx... Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA. W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach. Dom sprawia wrażenie idealnego. Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. " Quote
jostel5 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dzieje się,owszem,ale Mailo ma zaledwie 60 zł deklaracji stałych + 200 zł "na początek"...:( Poza tym z Białej do Wrocławia jest szmat drogi,transport dzikuska to też nie takie bele co...! Quote
IVV Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 ja tez powiedzialam ,ze podesle pieniadze i prosilam o kontakt na pw a na podroz mozna podac cos uspakajacego bedzie chlopak spal cala droge Quote
jostel5 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Mówię o tej podróży (dalekiej!) ,bo opłata też będzie za nią niemała...:( To odległość ok 500 km-w jedną stronę! Quote
IVV Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 trzeba szukac na transportowym. pomalu nazbieramy deklaracje i moze cos sie z transportem wyjasni:) Quote
Paja Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Moze przyjechac do mnie juz po weekendzie czyli np.21.06(poniedziałek) Dzis miałam ciezki dzien pierw spryskiwałam psy zapobiegawczo na pchełki pozniej kompanie wszystko bylo by dobrze gdyby Dis(benek) chciał stac w wannie a on sie połozył i spał :) Diabeł mały taki z niego... p.s dajcie jakis tekst to porozsyłam i sciagne ciotki na watek.. Quote
kinga_kinga7 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 zachary napisał(a):I ja dorzucę 20 zł stałej deklaracji. dziękujemy:) Quote
IVV Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 no nareszcie zaczyna sie wszystko klarowac:) prosze o namiary do wplaty na pw trzeba chlopaka szybko zabierac!!! WSPARCIE FINANSOWE PILNIE POTRZEBNE !!!! Quote
IVV Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 to na czym stoimy? co tu taka cisz? ja dalej nie dostalam pw(?) Quote
Onaa Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Z tego co zrozumiałam do Majlo będzie w domu u Paji ? A jak nie będzie chciał mieszkać tak blisko przy człowieku ? Albo nie zgodzi się z psami ? A jeśli chodzi o dane do wpłat, to brak jeszcze Majlowego skarbnika. Quote
kinga_kinga7 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 A kto zbiera pieniążki dla Mailo/Mopika? Bo mam osobę która deklaruje 20 zł miesięcznie,podałam na razie swoje konto,ale ja raczej nie będę zbierać bo mam już jednego:) Pisałam do magdoli,bo wspominała,że może odstąpić,ale nie dostałam odpowiedzi.. Quote
IVV Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Dogo07 napisał(a):Z tego co zrozumiałam do Majlo będzie w domu u Paji ? A jak nie będzie chciał mieszkać tak blisko przy człowieku ? Albo nie zgodzi się z psami ? A jeśli chodzi o dane do wpłat, to brak jeszcze Majlowego skarbnika. jemu tylko ludzkiej milosci brak,z czasem i z cierpliwa praca nad nim nie bedzie juz taki wystraszony i chumorzasty;) ja jestem dobrej mysli Quote
jostel5 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Znam trochę Mopika Mailo i uwierzcie mi-ten pies jest NAPRAWDĘ trudny!Agresywny z natury-raczej nie,ale dziki i nieufny.Nie pozwala do siebie podejść,do wszelkich przy nim zabiegów jest usypiany.Oczywiście gryzie-ze strachu,ale gryzie.Moim zdaniem do zamieszkania w jednym pokoju z opiekunką ZUPEŁNIE się nie nadaje w tym stanie,mogą być problemy i to niemałe! Wrocław leży daleko od Białej P.,co się stanie,jeśli okaże się,że trzeba psa zabierać natychmiast ?Znowu do schronu? Z Mailo musi pracować doświadczony szkoleniowiec-ten pies na razie zupełnie nie nadaje się do domu! Quote
Onaa Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 A może w kolejce u Murki ktoś ma zarezerwowa miejsce a nie będzie mu potrzebne ? Quote
IVV Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Paja o tym wszystkim wie i chce sie podjac pracy nad nim. pies nie widzi wiec jest agresywny. nie mysle ,ze pozostawienie go dalej w schronie w tej sytuacji jest najlepszym rozwiazaniem .trzeba dac mu szanse. Quote
IVV Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 u Murki jest malutkie dziecko ... mysle ,ze trzeba poczekac na wypowiedz Paji na ten temat Quote
Paja Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Witajcie miałam do pozałatwiania wczoraj kilka spraw z byłym tz.i nie byłam w stanie wejsc na dogo...napewno psa nie oddam jak juz do mnie przyjedzie nie boje sie pracy z trudnymi psami i jak pisałam psina by wychodziła na osobna czesc podwórka bez zadnych zwierzat...przynajmiej na poczatku... Wybur nalezy do was ja jestem otwarta i sie dostosowuje zawsze do sytuacji... Quote
Onaa Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Paja, a on by mieszkał u Ciebie w domu czy w kojcu na podwórku ? Quote
Recommended Posts