Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

iwop napisał(a):
Przepraszam, ale oprócz mnie nikt pieniędzy nie zadeklarował, więc co z tego, że są wolne miejsca?

Dobre pytanie iwop.
Ja nie zadeklaruję, bo jestem spłukana totalnie i ciągle coś wypada z moimi psami i tymczasami i nawet z deklaracjami na Fabiana zalegam przez to :oops:. Także szczerze - finansowo nie jestem w stanie teraz pomóc. :shake:

Posted

iwop napisał(a):
Przepraszam, ale oprócz mnie nikt pieniędzy nie zadeklarował, więc co z tego, że są wolne miejsca?

jak to nikt nie zadeklsrowal? pisalam ,ze wysle pieniadze i by mi przypomniec gdy bedzie chlopak gotowy.

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
Pisałam dzisiaj do Donka5 w sprawie hoteliku dla Mopika,pytałam jaka byłaby cena..dostałam odpowiedź

Witaj.Jest dosyć małym pieskiem,więc 10zł.+karma,lub 12zł.z moją karmą.Pozdrawiam.Iwona

Propozycja super. Kinga, ale czy Donka wie, że z Mailo trzeba pracować? On jest trudnym psem w tej chwili. Głupio wsadzać kobitkę na minę.

Posted

Bez urazy, ale tutaj potrzebne sa konkretne deklaracje - co i ile, żeby wiadomo było z czym startuje... Zeby nie było potem - pies w hotelu, ale pieniedzy nie ma... Juz nie raz to widziałam :(

Posted

pisałam jeszcze do Donka5 i dostałam taką odpowiedź

Przeczytalam watek Mopika. Zdaje sobie sprawę ,że to pies potrzebujacy dużej uwagi i pracy nad nim. Jestem tego świadoma .Problemem w tym wypadku moze być to,że w tej chwili nie mam wybiegu wewnętrznego na działce.Oczywiście posesja jest ogrodzona,ale jest,to BARDZO duża działka. A Mopika czeka nauka chodzenia na smyczy,a nawet wcześniej oswojenie z człowiekiem. Do tego dobry byłby niezawielki wybieg,żeby nieczuł się jeszcze bardziej zagubiony. Najpierw chodzenie z człowiekiem po tym wybigu, umacnianie pozytywnych zachowań ...itd.póżniej na puszczonej smyczy.Przyzwyczajenie do samego jej widoku.A na końcu smycz i prawdziwy spacer. O,jak się rozpisałam. Wybieg wewnętrzny planuje zrobić w wakacje,ale na tę chwilę go nie ma. Mam nadzieje ,że Mopika uda się szybko gdzieś umieścić,bo kazdy miesiąc działa na jego niekorzyść.Szkoda ,że nie mam tego wybiegu. Mopik byłby dla mnie wyzwaniem.Pozdrawiam.Iwona

Posted

Mopikowi potrzebny dobry hotelik to fakt, ale jeśli Murka by sobie z nim poradziła, to jednak łatwiej jest zebrać 300zł niż 450zł miesięcznie. Tylko że tam trzeba tyle czekać.
A może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ? Jakiś dobry hotelik, gdzie miejsce by było nie za długo ?

Posted

IVV napisał(a):
napiszcie do Paja ona ma wolne miejsce i wiem ,ze nie bylo drogo .ona jest z wroclawia

Paja ma dt, hotelik ? Nie znam.
A dobry, bo po tych ostatnich wydarzeniach to tak trzeba uważać gdzie się psa daje pod opiekę.

Posted

Na prozbe kingi7 zjawiam sie na watku Mailo jak najbardziej moge wziasc małego,ale dopiero po weekendzie...co gdzie i jak u mnie macie opisane na watku dt
obecnie jest u mnie z dogo juz 2 miesiac HONDA dosyc czesto z dogo odwiedzaja nas diuna_wro i aresik (oni zostawili ja u mnie na dt)

Posted

Paja, a czy jesteś sobie w stanie poradzić z takim psiakiem jak Mopik ? I go zsocjalizować tak żeby mógł znaleźć dom ?
Z psiakiem może być prosta sprawa i wystarczy mu tylko dobra opieka i bliskość człowieka, albo będzie potrzebował porządnej odpowiedzialnej pracy.

Posted

Paja napisał(a):
Na prozbe kingi7 zjawiam sie na watku Mailo jak najbardziej moge wziasc małego,ale dopiero po weekendzie...co gdzie i jak u mnie macie opisane na watku dt
obecnie jest u mnie z dogo juz 2 miesiac HONDA dosyc czesto z dogo odwiedzaja nas diuna_wro i aresik (oni zostawili ja u mnie na dt)

Dziękuje Paja,że się zjawijaś i za szybką odpowiedź:)

Posted

Dogo07 napisał(a):
Paja, a czy jesteś sobie w stanie poradzić z takim psiakiem jak Mopik ? I go zsocjalizować tak żeby mógł znaleźć dom ?
Z psiakiem może być prosta sprawa i wystarczy mu tylko dobra opieka i bliskość człowieka, albo będzie potrzebował porządnej odpowiedzialnej pracy.

Tak dam sobie rade psina spała by ze mna w pokoju...Honda spi z rodzicami czesto,bo tatko ja dokarmia parówkami:) Pracuje tylko na pół etatu u siebie w domu i wiekszosc to na komputerze wiec psina była by cały czas zemna..Jak w moim temacie dt 3x dziennie jedzenie i 2-3 dłuzsze spacerki a jak sie zaaklimatyzuje bedzie wychodzic na osobna czesc podwórka...Honda po ponad miesiacu weszła na głowne podwórko do moich psów oczywiscie po kilkudniowych oswajaniach z moimi wariatami :)