2010 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 A to jeszcze jeden malutki, wszędzie się zmieści banerek dla Mopika Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 to jaki jest plan na dzien dzisiejszy dla chlopaka? Quote
elmira Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 IVV napisał(a):to jaki jest plan na dzien dzisiejszy dla chlopaka? Trzeba go na pewno wyciągnąć ze schroniska. Tylko ja nie mam pomysłu gdzie, oraz kto podjąłby się opieki i pracy nad Mopikiem. Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Robiłam troszkę ogłoszeń Mopikowi. Ale w takim stanie w jakim jest obecnie to chyba będzie trudno mu dom znaleźć. Myślę że trzeba go zapisać do jakiegoś hoteliku (może u Murki, może u Renaty5), i zbierać deklaracje. Quote
elmira Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Dogo07 napisał(a):Robiłam troszkę ogłoszeń Mopikowi. Ale w takim stanie w jakim jest obecnie to chyba będzie trudno mu dom znaleźć. Myślę że trzeba go zapisać do jakiegoś hoteliku (może u Murki, może u Renaty5), i zbierać deklaracje. Tak trzeba zrobić. Szkoda mi tego cudaczka. Quote
Filipki Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 A gdyby tak zacząc zbierać deklaracje i zapisać go w kolejkę np. do Murki. Ten hotelik jest na pewno dobry. Jeśli znajdzie się wcześniej coś odpowiedniego, to zrezygnujemy z kolejki. Często kolejka sie przesuwa , bo zapisane piesy znajdują domy , odchodzą lub nie maja deklaracji.Iwop, Elmira dziękuje za link do Hoteliku alina s Poczytałam...., niestety przykre to bardzo. Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 od czegos trzeba zaczac:) Murka ma bardzo fajny hotelik. czy chlopak ma juz jakies pieniadze? niby troche z innej beczki-myslalam o przeprowadzeniu strzyzenia wszystkich kudlaczy w schronach.idzei lato i bardzo by im to pomoglo przy wysokich temp.,ulzylo przy bolesnych odparzeniach skory przez dredy i koltuny,ograniczylo liczbe pchel, a wlos by odrosl do zimy. nie wiem czy jest to wykonalne dla wolentariuszy w waszym schronisku? gdyby nawet ulzyc kilku biednym psiakom to mysle ze warto cos takiego zrobic. co myslicie? Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Strzyżenie kudłaczy to dobra sprawa, tylko nie we wszystkich schroniskach są na to warunki i osoby chętne do tego. Poza tym chodzi tylko o strzyżenie czy o kąpiel też ? Quote
ewexoxo Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='polubek']uffff przyleciałam ******** mopik banerki przyszły ale kurdę jeden muszę poprawić bo boba zrobiłam ale niestety to już wieczorkiem po pracy bo teraz już nie zdązę kto mi pomoże dodać banerek pod moim postem :help1: bo w tej kwestii jestem zielona ja trawa na wiosnę :p Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Dziewczyny są zapisane w kolejce do hoteliku Murki. Może jakieś miejsce się zwolni w międzyczasie. A może ktoś będzie mógł przekazać swoje dla Mopika. Koszt to chyba 10zł/doba. Jest jeszcze Renata5, może tam. Tylko tak sobie myślę, że dobrze żeby oprócz kojca w hoteliku psiak miał też wybieg, gdzie będzie mógł sobie swobodnie pobiegać, bo na początku to spacery z nim będą raczej niemożliwe :roll:. No i potrzebna odpowiednia opieka, taka troszkę z socjalizacją, to nie wiem kto tam ma dobrą rękę w tym zakresie. Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Dogo07 napisał(a):Strzyżenie kudłaczy to dobra sprawa, tylko nie we wszystkich schroniskach są na to warunki i osoby chętne do tego. Poza tym chodzi tylko o strzyżenie czy o kąpiel też ? co sie da:) jesli nawet kierownicy nie zgodza sie na wiecejtzn kopiele to strzyzenie przyniesie wielka ulge wszytkim kudlaczom. Kazdy kto ma psa wie jak one strasznie sie mecza jak temp.podskakuje w lecie, a co dopiero psiak z wielka iloscia posklejanych dredow:( Quote
Filipki Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Nie wiem jaki Mopik duży , ale chyba w 10 zł się zmieści, bo duży to on chyba nie jest. Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Samo strzyżenie to dobra rzecz, ale kąpiel nie byłaby wskazana, dla tych kudłaczy co przebywają z innymi psami w schroniskowych boksach, ze względu na ryzyko pogryzień :(. No tak to niestety jest, że nowy zapach może powodować u innych psich współmieszkańców boksu niemiłe zachowania. Dlatego tak mi żal kudłaczków, i wiem jak bardzo one potrzebują żeby je wyciągać ze schronisk, bo w schronisku ciężko dbać o ich futerka, już nie w sensie ich piękna (co oczywiście wpływa na adopcje) ale w sencie tego, żeby psy się w nim nie męczyły. Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Filipki napisał(a):Nie wiem jaki Mopik duży , ale chyba w 10 zł się zmieści, bo duży to on chyba nie jest. Mopik nie jest duży. Quote
iwop Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Hotel u Murki jest najlepszym miejscem. Więc który jest w kolejce? Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 No niestety przedostatni :(. http://www.dogomania.pl/threads/100985-Hotelik-dla-psA-w-w-potrzebie-u-Murki-i-jego-lokatorzy Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 za sredniego pieska chyba jest 10zl ,a Mopik (co myslicie na nazwanie go bardziej adopcyjnie i pozytywnie:)) to wyglada na sredniaczka wracajac do pomocy kudlaczom ,wydaje mi sie ,ze tylko strzyzenie bedzie bardzo pozyteczne i nic im nie bedzie zagrazalo od innych psow. Quote
elmira Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Dziewczyny kochane, macie rację. Trzeba go ostrzyc, a potem wykąpać-oczywiście już jak będzie poza schroniskiem. Wszystkie wiadomości podawane będą na bieżąco, gdy Jostel wróci. Prawda jest taka, że jeżeli nie spróbujemy wyciągnąć Mopika w domowe warunki, to spokojnie możemy postawić na nim krzyżyk. Nie w sensie, że mu się coś stanie w schronisku, ale im dłużej siedzi, tym bardziej będzie nieadopcyjny i zostanie do końca życia w schronisku. Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 iwop napisał(a):Ale ile psów przed nim? Mopik jest u Murki na liście dziesiąty. Nie wiem iloma boksami dysponuje Murka. Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 to trzeba chlopaka obciac z brzydkich kudelkow,zbierac deklaracje i nadac mu jakies pozytywnie kojarzace sie imie:) Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Nie wiem dlaczego imię Mopik nikomu się nie podoba :p. Quote
elmira Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 A może jakieś propozycje imienia? :) Taki dobry omen na przyszłość możemy dać mu już dziś:) Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Mop to cos cuchnacego ,brodnego a chlopak jest przeciez piekny:) trzeba zerwac z ta brzydka ,schroniskowa przeszloscia ;) Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 A dla mnie mop, mopek to prostu bardzo zarośnięty kudłacz, taki któremu nawet oczków nie widać :). Ale jak chcecie mu dawać nowe imię to proszę bardzo. Piszemy propozycje ! Quote
Recommended Posts