Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Znacie jakiś dobry sprawdzony (z uwagi na to co czytałam o pewnym hoteliku :( na dogomanii) tymczas domowy ?
Bo hotelik to u ZuziM , tylko to troszkę daleko jest.
Może ktoś ma jakieś propozycje, pomysły jak pomóc Mopikowi.
On potrzebuje bliskości dobrego człowieka i czasu, żeby się otworzyć.

Posted

Dziękuję,Dogo07,bardzo dziękuję...

Znam Mopika,bo chłopak jest z "mojego" schronu i bywam tam dosyć często.
Rozważacie możliwość wyciągnięcia go ze schronu i jest to znakomity pomysł,bo psiak faktycznie coraz bardziej dziczeje...W tej chwili jest tak,że nawet nie pozwala się dotknąć,a do strzyżenia trzeba go usypiać (tylko jego!) ,bo jakiekolwiek zabiegi przy nim to rzecz awykonalna.:( Moim zdaniem w tej chwili lepszy byłby dla niego hotelik z oddzielnym kojcem,spacerami,socjalizacją prawie "od zera"...Na domowy tymczas kudłaczek zupełnie się nie nadaje-to byłaby męczarnia dla niego,ale też potencjalnego opiekuna. Z innymi psami (w kojcu) Mopik się dogaduje,człowieka-nie chce! Nie pozwala się nawet sfotografować.Aha ,jego stan psychiczny coraz bardziej zniżkuje, z każdym miesiącem jest gorzej...:(

Posted

Jostel no więc jaki hotelik macie najbliżej ? Wyciągamy go i juz bo jeszcze trochę i nic zrobić nie można będzie...Ja na pierwszy miesiąc deklaruję 200 zł. Potem nie wiem czy aż tyle bedę w stanie bo mam swoich 5 i różne bezdomniaki, ale brz niczego napewno go nie zostawię...

Posted

U nas krucho z hotelikami,taki teren...W Białej-owszem jest,ale bardzo drogi-znacznie ponad kieszenie dogomaniaków.Stosunkowo najbliżej jest od nas do Murki i jeśli byłoby u niej miejsce-koszty transportu byłyby nieduże,bo to ok.130 -150 km...Sprawdzę.

Posted

jostel5 napisał(a):
U nas krucho z hotelikami,taki teren...W Białej-owszem jest,ale bardzo drogi-znacznie ponad kieszenie dogomaniaków.Stosunkowo najbliżej jest od nas do Murki i jeśli byłoby u niej miejsce-koszty transportu byłyby nieduże,bo to ok.130 -150 km...Sprawdzę.

U Murki nie ma na razie miejsc,bo ja myślałam o Fifim i pisałam,jeśli się coś zwolni to da mi znać.A po drugie wpisała mnie na listę oczekujących..

Posted

U Murki kolejka jest bardzo długa. My mamy zarezerwowane stałe miejsce dla mielczaka. Hotelik jest naprawdę wspaniały. O innych nie mogę sie wypowiadać ,, bo ich nie znam . Podobna niedrogi jest hotel u Aliny S. , ale niewiele o nim wiem.

Posted

O qrcze, to wszystko trzeba dobrze sprawdzać. My od dwóch lat mamy zawsze jakiegoś u Murki i tam jest wszystko super. Z innymi hotelikami nigdy nie miałam do czynienia i naiwnie myślałam , że jak hotelik to zawsze dobry.

Posted

iwop napisał(a):
a dlaczego piszecie, że w waszej okolicy są strasznie drogie? TZn ile?

Jeśli dobrze pamiętam, to kiedy rozpatrywaliśmy opcję hotelikowania innego psa z Białej, to wychodziło grubo ponad 500.

Posted

iwop napisał(a):
Porąbało ich? Ponad 500 zł? W mojej miejscowości i okolicy nie ma żadnych.

To hotelik komercyjny, a nie dogomaniacki. Chociaż po tym, co dochodzi przez PM, czy telefonicznie, to nie wiem co gorsze-płacić kosmiczną kasę, czy posyłać psy do ofiarnych;) hotelików po 10 pln za dobę. Oczywiście nie generalizuję. Ale i tak włos się na głowie jeży, jak niektórzy postrzegają "pomoc" psom.

Posted

nie widziałam jeszcze hoteliku po 10 zł. Zreszta nie ma się co zastanawiać. Wybierzcie jakiś hotelik i zapiszcie piesa w kolejkę, bo inaczej to nie ma sensu...

Posted

Dla małych psów dogomaniackie są po 10. I wszystko jedno co kto o tym myśli i tak dobrze, że są. Ja tak rozumuję, że dziewczyny z dogo, które mają hoteliki zarejestrowane z porządnym wyposażeniem i traktują to jak pracę - jedyne źródło dochodu - nie robią niczego nagannego.
Psiaka trzeba zapisać i zbierać deklaracje, jak słusznie zauważyła iwop - użalanie się nic nie da. Szanse na darmowy DT też w zasadzie zerowe. Jest wątek "hotelikowy", na PwP.

Posted

iwop napisał(a):
nie widziałam jeszcze hoteliku po 10 zł. Zreszta nie ma się co zastanawiać. Wybierzcie jakiś hotelik i zapiszcie piesa w kolejkę, bo inaczej to nie ma sensu...

Pisząc ten post najwyraźniej coś mi sie "pochrzaniło"...
Oczywiście, że dogomaniackie hoteliki tyle kosztują, a najlepszy jaki znam to u Murki własnie po 10 zł za dobę... Tylko, że kolejka duża.

Dziewczyny no więc macie jakis pomysł? Bo jak się go tak zostawi to koniec.

Dlaczego trzeba go usypiac do strzyżenia (tak jak mojego persa) ? Gryzie?

Posted

iwop napisał(a):
Pisząc ten post najwyraźniej coś mi sie "pochrzaniło"...
Oczywiście, że dogomaniackie hoteliki tyle kosztują, a najlepszy jaki znam to u Murki własnie po 10 zł za dobę... Tylko, że kolejka duża.

Dziewczyny no więc macie jakis pomysł? Bo jak się go tak zostawi to koniec.

Dlaczego trzeba go usypiac do strzyżenia (tak jak mojego persa) ? Gryzie?

Tak, gryzie.