Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='giselle4']Mam pania z Wrocka
przyjedzie i wezmie Labusia na spcerek
jak jej sie bedzie podobac ....to ma domek:)
w tym tygodniu[/QUOTE]
Zaciskamy paluchy!
Labusiu rozkochaj tą panią w sobie królewiczu !!!
Wierze że potrafisz

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aimez_moi']Boziu....... nic nie pisze tylko czekam.......:):):)[/QUOTE]

Ja też!!!

Gisellko,a domek będzie sprawdzony?...mały jest odjajczony?
Sory za pytanka,ale nieco nie nadążam...a domku chciałabym dla Labusia najwspanialszego...a dziś oficjalnie sie przyznaję,że jeśli chodzi o psy,to moja wiara i zaufanie jest jak u niewiernego Tomasza- uwidze uwierzę!Inaczej wykazuję ogromną wstrzemięźliwość w zaufaniu!!!Nie chcę powtórek z Gabuni.:shake:

Posted

no ja sobie w ogóle nie wyobrażam, by domku na miejscu we Wrocku nie sprawdzić, tyle jest tam ciotek pomocnych...A kastracja przed wydaniem młodego psa w typie rasy do adopcji, to jest obowiązek - tylko uniemożliwienie rozmnażania się psów czyni nasze szukanie domków dla tych bezdomnych i skrzywdzonych, pracą, która nie pójdzie na darmo...

A wiec kto we Wrocku sprawdza potencjalny dom na miejscu???

Posted

[quote name='fiorsteinbock']O! to takie wiesci na Labusiowym watku!
Grazynko, we wro mamy wolontariuszke - moze ona by pojechala na wizyte?

Kochana, ja mam prośbę...wielką...dla dobra Labusia...pogadaj z tą wolontariuszką poważnie na temat wizyty...skoro tam jest i inne osoby z dogo też są, nie można takiej pomocy nie wykorzystać...strzeżonego Pan Bóg strzeże...dom dla psiaka musi być sprawdzony porządnie, nie ryzykujmy:shake:
Może Tobie giselle zdradzi coś więcej o domku i wtedy da się taką wizytę dogadać.

No i kastracja...Labuś to niestety psiak w typie rasy...i młody do tego:roll:

Posted

[quote name='bico']Kochana, ja mam prośbę...wielką...dla dobra Labusia...pogadaj z tą wolontariuszką poważnie na temat wizyty...skoro tam jest i inne osoby z dogo też są, nie można takiej pomocy nie wykorzystać...strzeżonego Pan Bóg strzeże...dom dla psiaka musi być sprawdzony porządnie, nie ryzykujmy:shake:
Może Tobie giselle zdradzi coś więcej o domku i wtedy da się taką wizytę dogadać.

No i kastracja...Labuś to niestety psiak w typie rasy...i młody do tego:roll:
ciotki,nic wiecej nie zdradze ...bo nie wiem
Pani miała przyjechac jak znajdzie transport i wyjsc z nim na spcer....
tyle
i cisza:(

Posted

[quote name='giselle4']ciotki,nic wiecej nie zdradze ...bo nie wiem
Pani miała przyjechac jak znajdzie transport i wyjsc z nim na spcer....
tyle
i cisza:(

Wiecie co myślę?
Ogłośmy chłopaka i dopiero jak sprawdzimy dom chętny...jak Labuś pojedzie szczęśliwie, powiedzmy,ze ma domek...wcześniej traktujmy tak jakby go nie było,bo wystarczy,że coś sie domkowi odmieni,a chłopak znów będzie czekał bez szansy...albo ze zmarnowaną szansą!:shake:

I tu nastepny powód by domy jednak sprawdzać...można zobaczyć jakie rzeczywiście nastawienie domku jest do konkretnego psiaka...

Posted

Będzie Labus ogłoszony, bo wcześniej z powodu potencjalnego domku, zamówione i opłacone ogłoszenia na bazarku wstrzymałam, ale wczoraj znów dałam znać, że Labusia "trza" ogłaszać i będzie to zrobione...no tylko te kolejki ogłoszeniowe na bazarku...ale cierpliwości;)

Posted

Labus traci na wadze, w oczach chudnie. Dostaje jedzenie, je bardzo duzo, zostal odrobaczony - nie wiem co jest przyczyna takiego spadku wagi.
Tesknota?

Zaraz napisze do Wunii, ona jest doswiadczona, miala Warsa - nie pamietam co pisala odnosnie jego bardzo niskiej wagi.

Posted

Jezus Maria!:crazyeye: Jaki kościotrup!:placz::placz:
Wygląda jak psiaki interwencyjnie odbierane z łańcucha przy budzie, które były kompletnie niedożywione:placz:
Aż trudno mi uwierzyć, że on jest tak przeraźliwie chudy:placz:

Dziewczyny, zanim orzekniemy, że to schron i tęsknota na niego tak działają i tak go wyniszczają, musimy stwierdzić czy to drastyczne chudnięcie, mimo jedzenia, nie jest spowodowane jakąś chorobą - czy można mu podać tabletki na robale, ale nie takie zwyczajne, tylko takie, które są w stanie ewentualnego tasiemca wytruć? Nie pamiętam ich nazwy:oops::-(

Czy można mu pobrać krew i zrobić morfologię i biochemię?:oops: Bez tego ani rusz się nie dowiemy co mu jest, a kto weźmie do domu psa tak strasznie chudego z podejrzeniem jakiejś choroby - nikt!:placz:

Posted

No wlasnie, Bico podpowiedz prosze jakie tabletki mozna podac? On jest odrobaczony ale moim zdaniem powinnien dostac cos innego.
Poprosilam kierowniczke aby porozmawiala z wetem wlasnie w kierunku badan krwi - musze czekac co mi odpowiedza.
Wiem, ze psiaki tesknia za domem za ludzmi - ale ten przypadek jest conajmniej dziwny! Labus je, bardzo duzo je...wiec obawiam sie choroby!!!

Posted

u Was w schronie jest ten gabinet dogo, to może macie jakiegoś weta bardziej dla psów przychylnego?:roll: Ktoś musi pomóc Labusiowi, bo on tego nie przeżyje, przecież to na pierwszy rzut oka widać, że coś jest z jego zdrowiem poważnie nie tak:placz:

Tablety na tasiemca - Drontal Plus i Profender