Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bico']Będzie Labus ogłoszony, bo wcześniej z powodu potencjalnego domku, zamówione i opłacone ogłoszenia na bazarku, wstrzymałam, ale wczoraj znów dałam znać, że Labusia "trza" ogłaszać i będzie to zrobione...no tylko te kolejki ogłoszeniowe na bazarku...ale cierpliwości[/QUOTE]

tutaj cytuje siebie siebie, ogłoszenia opłacone, zamówione, wstrzymane, bo była szansa na domek, dałam znać, że jednak trzeba je robić, no ale jest kolejka:-(

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jezus,Maria...toż Labuś wygląda jak Dogo!!!
Giselko...na miłość boską, czy nie ma tam weta, by sprawdziła co sie z nim dzieje?
Jeśli je normalnie,toż to albo robale z tasiemcem włącznie,albo choroba jakaś poważna!
Jeśliby nie chodziło o Wasz schron napisałabym,ze ktos zupełnie olał Labusia!
Przeciez do takiego stanu nie dochodzi sie w dwa,trzy dni i taki stan widać wyraźnie!

Teraz nie ma co ogłaszac psiaka,lecz błyskiem trzeba zabrac sie za zdiagnozowanie przyczyny takiego stanu psiaka i jeszcze szybciej, zacząć tę sytuację leczyć!!!
Jeśli zas to potrzeba czlowieka,to niestety trzeba mu tego człoweka znaleźć- dt,malutki domowy hotelik, atymczasem jeśli ktokolwiek jest w schronie,to niestety wiecej czasu mu poświęcić...TU TRZEBA RABAN PODNIEŚĆ I SZUKAĆ NA GWAŁT!
Wiem,ze łatwo mądrzyć z daleka,ale tu po prostu nie ma innego wyjścia!W takim stanie nie wyadoptujecie go na pewno!

Posted

[quote name='bico']u Was w schronie jest ten gabinet dogo, to może macie jakiegoś weta bardziej dla psów przychylnego?:roll: Ktoś musi pomóc Labusiowi, bo on tego nie przeżyje, przecież to na pierwszy rzut oka widać, że coś jest z jego zdrowiem poważnie nie tak:placz:

Tablety na tasiemca - Drontal Plus i Profender[/QUOTE]

Dzieki Bico - w poniedzialek pojade do weta i kupie tabletki na tasiemke. Wypytam dokladnie ile czasu trwa "zabijanie" paskudztwa i kiedy zobaczymy efekt.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Jezus,Maria...toż Labuś wygląda jak Dogo!!!
Giselko...na miłość boską, czy nie ma tam weta, by sprawdziła co sie z nim dzieje?
Jeśli je normalnie,toż to albo robale z tasiemcem włącznie,albo choroba jakaś poważna!
Jeśliby nie chodziło o Wasz schron napisałabym,ze ktos zupełnie olał Labusia!
Przeciez do takiego stanu nie dochodzi sie w dwa,trzy dni i taki stan widać wyraźnie!

Teraz nie ma co ogłaszac psiaka,lecz błyskiem trzeba zabrac sie za zdiagnozowanie przyczyny takiego stanu psiaka i jeszcze szybciej, zacząć tę sytuację leczyć!!!
Jeśli zas to potrzeba czlowieka,to niestety trzeba mu tego człoweka znaleźć- dt,malutki domowy hotelik, atymczasem jeśli ktokolwiek jest w schronie,to niestety wiecej czasu mu poświęcić...TU TRZEBA RABAN PODNIEŚĆ I SZUKAĆ NA GWAŁT!
Wiem,ze łatwo mądrzyć z daleka,ale tu po prostu nie ma innego wyjścia!W takim stanie nie wyadoptujecie go na pewno!

Ja się pod tym podpisuję w całości...Tak jak mówi zresztą tytuł wątku - ten psiak umrze bez diagnozy i leczenia:placz:

Możemy się złożyć na diagnozę, leczenie, bazarki robić, cegiełki, ale ktoś musi tym pokierować i to wyekzekwować na miejscu!

Posted

[quote name='bico']i jeszcze tutaj całościowe zestawienie tabletek na odrobaczenia, w tym na zwalczanie tasiemca, ja sobie przypomniałam, że ten Aniprazol jest dobry.

Tabela leków alfabetycznie, nie jest długa, a się może przydać, podane są plusy i minusy stosowanie danego leku:
http://www.**********/strona_glowna/wet/porady_wet/preparaty_odrobaczajace_azorek.htm

Bico, mozesz przeslac link na maila - tutaj nie dziala
fiorsteinbock@gmail.com

Posted

[quote name='fiorsteinbock']No wlasnie, Bico podpowiedz prosze jakie tabletki mozna podac? On jest odrobaczony ale moim zdaniem powinnien dostac cos innego.
Poprosilam kierowniczke aby porozmawiala z wetem wlasnie w kierunku badan krwi - musze czekac co mi odpowiedza.
Wiem, ze psiaki tesknia za domem za ludzmi - ale ten przypadek jest conajmniej dziwny! Labus je, bardzo duzo je...wiec obawiam sie choroby!!![/QUOTE]

Nie będę mądrzyc sie na temat tabletek na odrobaczenie- bico wypisała te,które dostał Boruta(następnego dnia tasiemiec był martwy) i Zuzia...ale tu nie ma co prosić o zrobienie badań! TU MUSZĄ BYĆ ZROBIONE BADANIA!...i tu nie ma co gdybać nad przyczynami...jak wykluczy sie somatyczne,to wtedy pozostaną psychiczne,ale już teraz trzeba szybko robić badania i niestety bardziej zająć się Labusiem i nie ma co mówic,że jest przepełnienie...JEST,ale nie wszystkie psy są w takim stanie! Trzeba mu pilnie też szukać dt...pilnie i to dt...a w międzyczasie na spacery, do bliskiego kontaktu z człowiekiem brać go w pierwszej kolejności.

Musimy sobie uświadomić,że w takim stanie nikt psa nie weźnie...a do tego jeszcze nie zdiagnozowanego.Każdy natychmiast pomysli,że chory...

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Dzieki Bico - w poniedzialek pojade do weta i kupie tabletki na tasiemke. Wypytam dokladnie ile czasu trwa "zabijanie" paskudztwa i kiedy zobaczymy efekt.

Profender zabija bez mała natychmiast...nastepnego dnia po podaniu, dzień wcześniej żywe i ruszające sie obrzydliwie tasiemce, były juz martwe! Powtórzę drugą dawke po 2 tyg. na wszelki wypadek.
Jednak tu nie ma co czekać na ew.efekty odrobaczania...te mogą troche potrwać,a jesli to nie przyczyna w tasiemcu,tylko w chorobie,to czekając na efekty odrobaczenia doczekamy sie informacji,ze Labuś nie żyje.

Posted

[quote name='Aimez_moi']O Boziu......splakalam sie strasznie..........

...ja jeszcze teraz jestem w szoku...

Giselko...warto rozesłać zaproszenia na watek do ciotek...im więcej uwidzi psiaka,tym wiecej może coś wymyślić...może i ktoś da mu dt ...
Napisz proszę też w tytule nie prośbę o ogłaszanie lecz o DT...
Dziś bezposrednio dla niego nic nie zrobicie...ale mozna wyklikać ile sie da osób na wątek i może jak uwidzą biedaka, ktoś zlituje się nad chłopaczkiem...już chyba nie tak żywiołowym jak niedawno...

Posted

[quote name='Aimez_moi']O Boziu......splakalam sie strasznie..........

Kochana...popłaczmy sobie jak już Labuś będzie bezpieczny...napisz teraz do cioteczki labusiowej,która już raz Ci pomogła...pokaż jej Labusia...może i tym razem mają jakiś labkowy dt na podorędziu...może i tym razem uda im sie tak szybko pomóc!
NAPISZ AIMEZ_MOI...bardzo Cię proszę...i zaproś na atek Labusia...i pokaż w jakim jest stanie...

Posted

[quote name='Basia1244']Zajrzałam i ręce mi opadły. Nic nie mogę pomóc :placz:. Ciągle jest za mało dt ,a ostatnio tylko płatne są w modzie. :placz:

Czy jak zaczniemy wszystkie próbować...czy wtedy nic nie wymyślimy? Czy już zapadnie nad nim głucha cisza?

NIE POZWÓLCIE...JUŻ TEGO JEST ZBYT DUŻO...

POMÓŻCIE POKAZAĆ LABUSIA...MOŻE KTOŚ BĘDZIE MÓGŁ POMÓC!!!

Posted

Taki mam plan. Problem jest jednak inny - wszystkie znane mi dt są na maksa zapsione - szpilki nie wciśniesz, a na hotel znowu potrzebna kasa (: ale będę rozsyłać wątek, bo takie labkowate sieroty strasznie bliskie są mojemu sercu. Pomyślę jeszcze. Mam tydzień do urlopu - tak bardzo chciałabym, żeby te labkowate sieroty poszły do domu!

Posted

[quote name='Diegula']Czy psiak jest ogłaszany na labradoach.info?
Fundacja Prima jest od labków moze pomorze tylko czy oni o nim wiedzą?[/QUOTE]

Nie wiem,czy wiedzą...ale nic nie stoi na przeszkodzie by drugi raz nawet się dowiedzieli...JEŚLI MOŻESZ,NAPISZ PROSZĘ DO NICH...BARDZO PROSZĘ!!!

Posted

[quote name='Basia1244']Taki mam plan. Problem jest jednak inny - wszystkie znane mi dt są na maksa zapsione - szpilki nie wciśniesz, a na hotel znowu potrzebna kasa (: ale będę rozsyłać wątek, bo takie labkowate sieroty strasznie bliskie są mojemu sercu. Pomyślę jeszcze. Mam tydzień do urlopu - tak bardzo chciałabym, żeby te labkowate sieroty poszły do domu!

Dziękuję!

A tak -dla tych,którzy może nie dotarli kilka stron dalej...tak dziś wygląda Labuś...

Posted

[quote name='Diegula']Czy psiak jest ogłaszany na labradoach.info?
Fundacja Prima jest od labków moze pomorze tylko czy oni o nim wiedzą?

Nie, fundacja nic o nim nie wie i nie był ogłaszany na labradorach info.
Możesz go tam pilnie zgłosić???:oops:

Posted

Założyłam wątek na labradorach info;) ale się okazało że już tam ma swój temacik ten o to psiur więc mój został podpięty to niego ;).
Jesli jest na labradorach to i osoby z fundacji już wiedzą

Posted

Nawet jeśli wiedzą, nie zaszkodzi przypomnieć o piesku w tak trudnej sytuacji. Nie każdy z psiaków potrzebuje pomocy na CITO, a ten czarnuszek zdecydowanie tak.