fochu Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='giselle4']Mam pania z Wrocka przyjedzie i wezmie Labusia na spcerek jak jej sie bedzie podobac ....to ma domek:) w tym tygodniu[/QUOTE] Zaciskamy paluchy! Labusiu rozkochaj tą panią w sobie królewiczu !!! Wierze że potrafisz Quote
Aimez_moi Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Boziu....... nic nie pisze tylko czekam.......:):):) Quote
Onaa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 A ja myślałam że psiaczek już dawno w domku. Oby domek się szybciutko znalazł :). Quote
zuzlikowa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Aimez_moi']Boziu....... nic nie pisze tylko czekam.......:):):)[/QUOTE] Ja też!!! Gisellko,a domek będzie sprawdzony?...mały jest odjajczony? Sory za pytanka,ale nieco nie nadążam...a domku chciałabym dla Labusia najwspanialszego...a dziś oficjalnie sie przyznaję,że jeśli chodzi o psy,to moja wiara i zaufanie jest jak u niewiernego Tomasza- uwidze uwierzę!Inaczej wykazuję ogromną wstrzemięźliwość w zaufaniu!!!Nie chcę powtórek z Gabuni.:shake: Quote
bico Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 no ja sobie w ogóle nie wyobrażam, by domku na miejscu we Wrocku nie sprawdzić, tyle jest tam ciotek pomocnych...A kastracja przed wydaniem młodego psa w typie rasy do adopcji, to jest obowiązek - tylko uniemożliwienie rozmnażania się psów czyni nasze szukanie domków dla tych bezdomnych i skrzywdzonych, pracą, która nie pójdzie na darmo... A wiec kto we Wrocku sprawdza potencjalny dom na miejscu??? Quote
Aimez_moi Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Labus....Labusiatko...... :):):) nic nie pisze....:) Quote
fiorsteinbock Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 O! to takie wiesci na Labusiowym watku! Grazynko, we wro mamy wolontariuszke - moze ona by pojechala na wizyte? Quote
bico Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='fiorsteinbock']O! to takie wiesci na Labusiowym watku! Grazynko, we wro mamy wolontariuszke - moze ona by pojechala na wizyte? Kochana, ja mam prośbę...wielką...dla dobra Labusia...pogadaj z tą wolontariuszką poważnie na temat wizyty...skoro tam jest i inne osoby z dogo też są, nie można takiej pomocy nie wykorzystać...strzeżonego Pan Bóg strzeże...dom dla psiaka musi być sprawdzony porządnie, nie ryzykujmy:shake: Może Tobie giselle zdradzi coś więcej o domku i wtedy da się taką wizytę dogadać. No i kastracja...Labuś to niestety psiak w typie rasy...i młody do tego:roll: Quote
zuzlikowa Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 BAZAREK dogocegiełkowy dla MILUNI...SUNI,KTÓRA JUŻ DOŚĆ ZOSTAŁA WYKORZYSTANA...POMÓŻCIE WYSTERYLIZOWAĆ SUNIĘ... http://www.dogomania.pl/threads/188069-Bernardyn-MILA_DOGOcegie%C5%82ki-na-STERYLIZACJ%C4%98*2z%C5%82*-Wykorzystano-i-Wyrzucono-UCHRO%C5%83-J%C4%84!?p=14938757#post14938757 ZAPRASZAMY NA DOGOCEGIEŁKI ZA JEDYNE 2ZŁOTE... Quote
giselle4 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='bico']Kochana, ja mam prośbę...wielką...dla dobra Labusia...pogadaj z tą wolontariuszką poważnie na temat wizyty...skoro tam jest i inne osoby z dogo też są, nie można takiej pomocy nie wykorzystać...strzeżonego Pan Bóg strzeże...dom dla psiaka musi być sprawdzony porządnie, nie ryzykujmy:shake: Może Tobie giselle zdradzi coś więcej o domku i wtedy da się taką wizytę dogadać. No i kastracja...Labuś to niestety psiak w typie rasy...i młody do tego:roll: ciotki,nic wiecej nie zdradze ...bo nie wiem Pani miała przyjechac jak znajdzie transport i wyjsc z nim na spcer.... tyle i cisza:( Quote
0ooCzarNaoo0 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 strona na dogocegiełki sie nie otwiera... Quote
zuzlikowa Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='zuzlikowa']BAZAREK dogocegiełkowy dla MILUNI...SUNI,KTÓRA JUŻ DOŚĆ ZOSTAŁA WYKORZYSTANA...POMÓŻCIE WYSTERYLIZOWAĆ SUNIĘ... http://www.dogomania.pl/threads/188069-Bernardyn-MILA_DOGOcegie%C5%82ki-na-STERYLIZACJ%C4%98*2z%C5%82*-Wykorzystano-i-Wyrzucono-UCHRO%C5%83-J%C4%84!?p=14938757#post14938757 ZAPRASZAMY NA DOGOCEGIEŁKI ZA JEDYNE 2ZŁOTE... Już działa link! Quote
zuzlikowa Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='giselle4']ciotki,nic wiecej nie zdradze ...bo nie wiem Pani miała przyjechac jak znajdzie transport i wyjsc z nim na spcer.... tyle i cisza:( Wiecie co myślę? Ogłośmy chłopaka i dopiero jak sprawdzimy dom chętny...jak Labuś pojedzie szczęśliwie, powiedzmy,ze ma domek...wcześniej traktujmy tak jakby go nie było,bo wystarczy,że coś sie domkowi odmieni,a chłopak znów będzie czekał bez szansy...albo ze zmarnowaną szansą!:shake: I tu nastepny powód by domy jednak sprawdzać...można zobaczyć jakie rzeczywiście nastawienie domku jest do konkretnego psiaka... Quote
bico Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Będzie Labus ogłoszony, bo wcześniej z powodu potencjalnego domku, zamówione i opłacone ogłoszenia na bazarku wstrzymałam, ale wczoraj znów dałam znać, że Labusia "trza" ogłaszać i będzie to zrobione...no tylko te kolejki ogłoszeniowe na bazarku...ale cierpliwości;) Quote
giselle4 Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 podniose i dzisiaj bedą nowe fotki narobiłymy z Edytka duzo to znaczy Ona robiła ,ja tylko ustawiałam psiaki:) Quote
Aimez_moi Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Czekamy na zdjatka..... chlopak na pewno slicznosciowy....:) Quote
zuzlikowa Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Aimez_moi']Czekamy na zdjatka..... chlopak na pewno slicznosciowy....:) I ja czekam...do nowych ogłoszeń na 100% się przydadzą...a tak z innej flanki- ZAGADKA! kTO ZNA TEGO KWIATKA? Uploaded with ImageShack.us znajdziesz go i tu!!!! http://www.dogomania.pl/threads/188131-Malusie%C5%84kie-CIUSZKI_nie-tylko-dla-dziewuszki_NA-sterylizacj%C4%99-MILI_rozm62-gt-wzwy%C5%BC_2.7.?p=14941661#post14941661 Quote
fiorsteinbock Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Dzisiejsze fotki :-( Nie poznacie go...Nie wiedzialam czy rozplakac sie czy uciec gdzies daleko i udac, ze nie widzialam :shake: Quote
fiorsteinbock Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Labus traci na wadze, w oczach chudnie. Dostaje jedzenie, je bardzo duzo, zostal odrobaczony - nie wiem co jest przyczyna takiego spadku wagi. Tesknota? Zaraz napisze do Wunii, ona jest doswiadczona, miala Warsa - nie pamietam co pisala odnosnie jego bardzo niskiej wagi. Quote
bico Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Jezus Maria!:crazyeye: Jaki kościotrup!:placz::placz: Wygląda jak psiaki interwencyjnie odbierane z łańcucha przy budzie, które były kompletnie niedożywione:placz: Aż trudno mi uwierzyć, że on jest tak przeraźliwie chudy:placz: Dziewczyny, zanim orzekniemy, że to schron i tęsknota na niego tak działają i tak go wyniszczają, musimy stwierdzić czy to drastyczne chudnięcie, mimo jedzenia, nie jest spowodowane jakąś chorobą - czy można mu podać tabletki na robale, ale nie takie zwyczajne, tylko takie, które są w stanie ewentualnego tasiemca wytruć? Nie pamiętam ich nazwy:oops::-( Czy można mu pobrać krew i zrobić morfologię i biochemię?:oops: Bez tego ani rusz się nie dowiemy co mu jest, a kto weźmie do domu psa tak strasznie chudego z podejrzeniem jakiejś choroby - nikt!:placz: Quote
fiorsteinbock Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 No wlasnie, Bico podpowiedz prosze jakie tabletki mozna podac? On jest odrobaczony ale moim zdaniem powinnien dostac cos innego. Poprosilam kierowniczke aby porozmawiala z wetem wlasnie w kierunku badan krwi - musze czekac co mi odpowiedza. Wiem, ze psiaki tesknia za domem za ludzmi - ale ten przypadek jest conajmniej dziwny! Labus je, bardzo duzo je...wiec obawiam sie choroby!!! Quote
fochu Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 serce się kraje :( nie ten sam pies ... a ja nie mogę zrobić nic .... labusiu nie poddawaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
bico Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 u Was w schronie jest ten gabinet dogo, to może macie jakiegoś weta bardziej dla psów przychylnego?:roll: Ktoś musi pomóc Labusiowi, bo on tego nie przeżyje, przecież to na pierwszy rzut oka widać, że coś jest z jego zdrowiem poważnie nie tak:placz: Tablety na tasiemca - Drontal Plus i Profender Quote
bico Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 i jeszcze tutaj całościowe zestawienie tabletek na odrobaczenia, w tym na zwalczanie tasiemca, ja sobie przypomniałam, że ten Aniprazol jest dobry. Tabela leków alfabetycznie, nie jest długa, a się może przydać, podane są plusy i minusy stosowanie danego leku: http://www.**********/strona_glowna/wet/porady_wet/preparaty_odrobaczajace_azorek.htm Quote
Recommended Posts