Saba Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Wiem że pewnie przesadzam, ale jak mam możliwość to proszę o radę. Saba(waży 10 kg) właśnie zjadła porcje Juniora (30kg) i Fiony (15kg) nic jej nie będzie? Jest gruba jakby miała zaraz urodzić! Ona zazwyczaj je dosłownie 10 granulek suchego i coś w dzień podjada. Co z Kolecją i jutrzejszym śniadaniem? Quote
Vidge Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Sprawdź czy może się położyć normalnie,tzn czy nie lata po domu szukając miejsca i przysiadając.Możesz też lekko ucisnąć i zobaczyć czy ją bardzo boli.Jeżeli mocno uciska i sunia się nie może kłaść albo siadać całkowicie,to jedź do weta na zastrzyki rozkurczające i niech parę godzin posiedzi spokojnie,ja moją uwiązałam do łóżka,żeby się nie kręciła po zastrzykach. I nie dawaj jeść przez następny dzień. Quote
Saba Posted April 21, 2006 Author Posted April 21, 2006 Jest spokojna poszła się położyć, sprawdziłam czy ją nie boli przy ucisku i nie. To mam jej jutro nic nie dawać? A może jutro pojechać wieczorem na mały trening agility? Będzie bardzo mało biegania. Quote
Vidge Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Ale obserwuj ją,czy normalnie oddycha itp.,suche puchnie,więc może ją jeszcze rozdęć bardziej.Wtedy do weta koniecznie. Ja nic nie dawałam następnego dnia.Moja jak ukradła żarcie,to wcisnęła w siebie jakies 1,5 kg,a normalnie dostaje 400 g. Co do treningu,to zobaczysz jak jutro sytuacja będzie wyglądać. Quote
Saba Posted April 21, 2006 Author Posted April 21, 2006 Vidge dzięki za informacje. Saba nie zjadła suchego tylko gotowane, tylko ją karmie suchum bo wygrała na zawodach. Quote
Recommended Posts