Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żadne utopce!!! To powodzianki!!! Kochane małe pipki. Troszkę przestraszone, ale jak już usiadłam u nich i chwilę sobie porozmawiałyśmy to nie wiedziałam, którą mam przytulać.

Zaraz pozakładam im wątki, bo tutaj nie miejsce na takie tematy.

Posted

Przed chwilą oglądałam reportaż na jedynce. Ewakuacja starszego małżęństwa ze wsi. Pies piszczał za nimi i zaczął płynąc. Płynął, a jego pani serdecznym gestem: Pimpek do budy! pilnuj domu! Dzięki Bogu zlitowali się reporteży, ludzie wciągali go na pokład, a właściciele spychali do wody :( Jak tak można :(

Posted

mi też nie szkoda ludzi którzy zostawili swoje zwierzęta na śmierć...

dowiedziałam się, że holenderska firma która produkuje pasze dla zwierząt gospodarskich (nazywa się de heus) produkuje też karmę dla psów, na ich stronie nie ma na ten temat informacji, ale podobno karma jest dobrej jakości, dowiedzieć się więcej? Podobno worek 10 kg suchej karmy kosztuje poniżej 50 zł. Przekazali już coś charytatywnie, więc nie liczę że coś przekażą, ale może sprawdzić co dokładnie sprzedają?

Posted

basia0607 napisał(a):
Nikt się do nas z holenderską karma nie zwrócił.
wiem, bo oni przekazali karmę do kościołów, żeby oni rozdysponowali :(

Posted

Dziękujemy Wam bardzo!
Dzisiaj do mnie dzwoniono z kancelarii prezydenta z pytaniem jak tam akcja. Naskarżyłam bardzo, że organizacja marna :( Strasznie mi szkoda tych zwierząt :( Zobaczcie, że dziewczyny na Podkarpaciu cały czas zasuwają :( Cały czas mają kupę roboty :(
Ja już nie wiem czy mam jechać czy nie, bo po powrocie zmyto mi głowę, że lecę tam gdzie media :(
Jakaś jestem rozbita i rozżalona, ech....

Zaraz policzę finanse, nie chce wysłać tam karmy, bo wiem, że nie będzie spożytkowana odpowiednio, ale z drugiej strony dlaczego ja mam się tym martwić?

Nasze powodzianki są tak przerażone, że na spacer wychodzą tylko na rękach... ile takich psów leży gdzieś wyczerpanych?

Posted

AgaiTheta napisał(a):

Ja już nie wiem czy mam jechać czy nie, bo po powrocie zmyto mi głowę, że lecę tam gdzie media :(
Jakaś jestem rozbita i rozżalona, ech....

jeśli czujesz, że jesteś potrzebna, to jedź!
nie przejmuj się, zawsze ktoś się znajdzie komu się coś nie podoba - jest nas na dogo wielu i ludzie mają różne charaktery - trzeba to przełknąć i robić swoje

Posted

[/QUOTE=basia0607;14764870]Karma "idzie " w błyskawicznym tempie ale przychodzą po nią też ludzie, którzy nie ucierpieli w powodzi, zwietrzyli okazję do darmochy !
Karmę można przywozić do opieki społecznej, tylko nie ma ludzi aby zawiozła ją do potrzebujacych.[/QUOTE]
BARDZO PROSZĘ O KONTAKT NA PW. PILNE

Posted

Ja się tylko dziwie, że nikogo nie ma bliżej... jak tam byliśmy to ludzie nas rozrywali, pomoc jest potrzebna.
I pękam teraz, bo wiem, że pomoc jest większa potrzebna. Dogo jest podłe...

Posted

Aga, w dupe ze zlosciami z dogo. Jakbym na to patrzyla to dawno by mnie tu nie bylo... Ale jestem i chrzanię mohery. Pomagaj psom i tyle, kazdy robi co moze. Jak zazdrosci niech sam jedzie, skoro mówisz ze nikogo innego tam nie ma.

Posted

Agnieszko ...lej na takich co oceniają w ten sposób ... widać tych co tak oceniają nie stać na najmniejszy gest pomocy i dlatego z zawiści tak piszą ... jesteście tam potrzebni i aż żal że tak blisko was tak mało ....

Posted

a tak swoją drogą, naprawdę nie ma nikogo bliżej? kto mógłby jeszcze pomóc tam na miejscu?
mogę dowiedzieć się o tańszą karmę tak jak pisałam wcześniej, ale innej pomocy zaoferować nie mogę.

Posted

A taki normalny zwykły człowiek, co ma tylko dwie ręce do pracy i nie jest żadną organizacją ani groszem nie śmierdzi to się przyda? Wpuszczą go tam? Bo można by spróbować jakieś pospolite ruszenie skrzyknąć...
Tylko ktoś tam musi dowodzić. Bo inaczej to b...ałagan będzie.