Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 946
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam że ostatnio mnie nie było ale natłok pracy i kompletny brak czasu :( strasznie się cieszę że Lilusia troszkę lepiej, teraz trzeba jakoś finanse podciągnąć, cioteczki ratujcie, może jeszcze po dyszku się zrzucimy, to niedużo a jak kilkanaście osób dorzuci to troszkę lepiej będzie. Może ktoś bazarek zrobi albo allegro cegiełkowe?? Na pomoc kochanym opiekunkom bez których Lilusia i maluszki nie miałyby szans!

Posted

z zapartym tchem przeczytałam cały wątek , drżąc z obawy co wyczytam na końcu....
ufff.... chyba idzie ku dobremu, fakt że krok po kroczku ale do przodu

mam swoją Lilkę w ludzkiej postaci i ona dziś ma urodziny :multi: ( to już trochę "stare" dziecko ;) )

wyślę dziś 40 zł na leczenie psiej Lilki, niech jej się wiedzie w tym ocalonym psim życiu !

Posted

Przepraszam bardzo,8.06 poszło ode mnie 50zł dla Lili,czy dotarło?Wiem,że jesteście zapracowane,ja tak tylko pytam dla własnej pewności.Pozdrawiam lalunię Lilunię i resztę Rodzinki.

Posted

WIGA napisał(a):
Przepraszam bardzo,8.06 poszło ode mnie 50zł dla Lili,czy dotarło?Wiem,że jesteście zapracowane,ja tak tylko pytam dla własnej pewności.Pozdrawiam lalunię Lilunię i resztę Rodzinki.

Jeżeli nazywasz się Wirginia to wpłata doszła :)

Posted

Najnowsze wieści;

Irenka przed chwila była u małej. Wzięła ją na podwórko i Lilunia zrobiła następną, prawdziwą koo....!!!!

Panie w lecznicy podtykają malutkiej co mogą. Lilka podeszła wprawdzie do miseczki z kocią saszetką, powąchała, ale nie jadła.....

Były tez wymiotki, ale takie z pompowaniem. Na szczęście tylko woda wyleciała....

Już nie wiadomo co robic z tym jej obrzydzeniem do jedzenia....? Irunia wraca do domu, ugotuje malutkiej rosołek z kurczaczka, zmiksuje i zawieziemy dziewczynce.....

Posted

Plicha napisał(a):
Przepraszam że ostatnio mnie nie było ale natłok pracy i kompletny brak czasu :( strasznie się cieszę że Lilusia troszkę lepiej, teraz trzeba jakoś finanse podciągnąć, cioteczki ratujcie, może jeszcze po dyszku się zrzucimy, to niedużo a jak kilkanaście osób dorzuci to troszkę lepiej będzie. Może ktoś bazarek zrobi albo allegro cegiełkowe?? Na pomoc kochanym opiekunkom bez których Lilusia i maluszki nie miałyby szans!

Popieram. Dziś wysłałem 30zł - o 10 zł więcej niż deklarowałem. Tyle jeszcze mogę.
Grosz do grosza i zawsze coś... Jutro powinny dojść...:lol:

Kto jeszcze coś dorzuci, by dziewczyny troszczące się o Lilkę na miejscu jak najmniej musiały przejmować się finansami na jej walkę o powrót do zdrowia???

Posted

Rybeczko nasza kochana, wczoraj napisałam, ale chyba nie wpisało się.
Jak zaprzestaną Ci wpychać jak kaczce jedzonko, to i apetycik powróci.
Zdrowiej Lileczko!!

Posted

ja mialam wyslac rzeczy na bazarek - jednak problemy ze zdrowiem uziemily mnie w ubieglym tygodniu... przepraszam Was. Mysle, ze najszybciej i najlepiej bedzie, jak sama zrobie bazarek - jutro go wystawie - z tym, ze wieczorem - i wrzuce tu link - niestety nie mam konta w polskim banku - wiec pytanie do BUDRYSKA - czy moglaby udostepnic swoje konto?

Posted

Ja mogę udostępnić swoje konto - na bieżąco wystawiam bazarki dla naszych podopiecznych, m.in. Lilki. No chyba, że lepiej, aby od razu szło na konto stowarzyszenia - tu już trzeba poczekać na zdanie _bubu _ :)

Posted

carolinascotties napisał(a):
ja mialam wyslac rzeczy na bazarek - jednak problemy ze zdrowiem uziemily mnie w ubieglym tygodniu... przepraszam Was. Mysle, ze najszybciej i najlepiej bedzie, jak sama zrobie bazarek - jutro go wystawie - z tym, ze wieczorem - i wrzuce tu link - niestety nie mam konta w polskim banku - wiec pytanie do BUDRYSKA - czy moglaby udostepnic swoje konto?

hm...a dlaczego do mnie?

najlepiej na konto stowarzyszenia

Posted

masz racje - przepraszam - pomylilo mi sie, ze to do Ciebie mialam wyslac bazarek i na Twoje konto mialy wplywac kwoty za bazarek- wybacz pomylke.

Pytanie - czy ktos ze Stowarzyszenia bedzie mogl dac mi znac w miare szybko, ze dana osoba wplacila pieniadze - tak, abym mogla popedzic na poczte...

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Ja mogę udostępnić swoje konto - na bieżąco wystawiam bazarki dla naszych podopiecznych, m.in. Lilki. No chyba, że lepiej, aby od razu szło na konto stowarzyszenia - tu już trzeba poczekać na zdanie _bubu _ :)

bubu ma stały wgląd do konta Stowarzyszenia i prowadzi finanse LILUNI , ale Pinczerka równiez jak najbardziej.....!
Jesli juz jesteśmy przy pieniądzach , to koszt 'szpitalika" Lilki od 6 do 16 czerwca wł. to 1.087 zł....../
Faktury jeszcze nie ma, będzie przy wypisie.

Posted

Przecież nie napisałam co u naszego żyjątka;:oops:

Irenka ugotowała zmiksowany rosołek, pojechałysmy do malutkiej i Lilunia...zaskoczyła.
Beda wieczorem zdjęcia jak wsadziła łepek do niebieskiej miseczki i zlizała nalaną ociupinę.....:multi::multi::multi:
Były też na podwórku trzy bobkowate koo .... Najprawdziwsze....!:lol:

Podreptała troszke na swoich patyczkowatych, kiwających się nóżynach...
Trzeba było pilnować, bo bardzo chciała jeść ziemię. Ponoć to naturalny odruch w jej stanie zdrowia...Chce uzupełnić wypłukane minerały itp...

Co mnie zdziwiło? ; uszka, które Liluni oklapły...Coś niebywałego... Ze słabości ?
I oczko jedno ropieje...

Cały czas jest jeszcze problem z wymiotami. Porcyjki musza być mikroskopijne....

Idzie ku dobremu........

Posted

malicja napisał(a):
Dzielna Lilka :loveu:

To prawda, sama pani dr. przyznała że Lilka ma wyjątkowo silny organizm że to przetrzymała....Piszę 'przetrzymała' w czasie przeszłym, bo nie wyobrażam sobie że mogłoby sie jeszcze cos złego wydarzyc...

I Wszystkim Wam jestesmy ogromnie wdzieczne za wszelką pomoc: za najmniejsze wpłaty. Dobre,pełne otuchy słowa... Za serce i nadzieję.....
Był moment że zwątpiłam czy Lilka przeżyje. To były trudne dla nas chwile.

Jestescie Wszyscy bardzo, bardzo Kochani...!!!

Posted

:cunao:tak się właśnie cieszę, a nawet bardziej :klacz::Cool!::klacz::bigcool::klacz::sweetCyb: oj, dziewczyny, ale z was zuchy, a Lilunia najdzielniejsza z dzielnych