Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No w sumie to nie jest duzo. Przecież niektórzy masherzy maja po 12 - 15 psów i zajmują się nimi sami nie czerpiac z tego żadnych korzysci finansowych a psy sa zadbane itp. Z tego co wyczytałam na stronie to ta hodowlą zajmują się 4 osoby a skoro nie pracują (czego nie wiem ale sugeruje się tym co napisała Delta) to myślę, że są w stanie zająć się każdym psem z osobna. No i mając taką liczbe psów są pewnie w stanie utrzymać i siebię i hodowlę. A często w tych domowych hodowlach gdzie są 2 suczki właściciele pracuja po 8 - 12 godzin przychodza do domu, szybki spacerek i to tyle. No ale to są tylko takie moje wywody bo nie wiem jak jest naprawdę, nie byłam w tej hodowli a wyciągam wnioski tylko z tego co przeczytałam i zobaczyłam na www.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie popieram takich typowych rozmnażalni gdzie jest byle jak byle jak najlepiej zarobić. Ale to, że ktoś zarobi sobie na sprzedaży szczeniat a do tego traktuje psy jak członków rodziny a nie jedynie jak źródło zarobku to dla mnie jest OK.

A to zdjęcie Leona. Właśnie dostałam tylko szkoda, że takie małe ;)

• 2 months later...
Posted

szukam szczeniaczka
nie dla mnie, ja tylko szukam.
Ale sprawa jest bardzo pilna.
Poszukuje szczeniaczka goldena, dokladniej suczki. Moze byc starsza. Niewystawowa, albo wystawowa, tylko nie za droga. Przede wszystkim do kochania i z rodowodem - bo to ma byc golden a nie "podróbka"
Golden bez metryki, to nie golden. Dzwoniąc do jednej pani szukajac szczeniaka, dowiedzialam sie ze ma maluchy bez rodowodu - ale (cytuje) "czyste rasowo" - wysmialam ją
prosze Was o pomoc, jutro [19 sierpnia] bede na wystawie w Rzeszowie, moglibysmy sie spotkac, porozmawiac. Najlepiej z okolic podkarpacia. Jestem spod Rzeszowa.
Wyczekana sunia, bedzie miec do dyspozycji dom z ogrodem i sznaucerke miniaturową do towarzystwa, a takze 10-letniego kolege do zabawy

kontakt ze mną:
mail -
nugatika@o2.pl
gg - 3912750

z gory dziekuje za pomoc w poszukiwaniach

Posted

Hej! Witam wszystkich.
dzis jest moj pierwszy dzien na tym forum.
Jezeli poszukujecie dobrej hodowli labów to chcialabym was przestrzec przed jedną z nich. Hodowla Herbu Zadora - bardzo znana hodowla, włascicielka przybywa na prawie kazda wystawe z kilkoma psami.
W lipcu bylam na wystawie w Warszawie. Upał był niemiłosierny, żar lał sie z nieba, a wystawa byla na stadionie, pod gołym niebem. Przybyło ponad 3000 psów. Hodowla Herbu Zadora nie była najwyraźniej w stanie zapenic odpowiedniej opieki swoim psom i czesc jej sfory byla z nia na stadionie a czesc zamknięta w samochodzie (osobowym, na parkingu bez żadnego cienia, i tam byly trzymane szczeniaki) oraz w przyczepie metalowej z kratą (tam byly stłamszone dorosłe laby). Nie wiem ile czasu te psy tam przebywały. Najwazniejsze ze przezyly. Interweniowala policja i straz miejska. Po komunikacie przez megafon pani D. uwolnila swoje psy, po czym bez przeszkód kontynuowala wystawianie psow. I ma spore osiagniecia. A ja czulam sie bezradna.:angryy:
Pozdrawiam.