Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chcę wam przedstawić Pepsi (a z tego względu, że to pies, nie suczka, można mówić - Pepsiak). Pies ma 10 miesięcy, a w Katowickim schronisku jest od 22.04.10r. Był odrobaczony i zaszczepiony, ale jest bez sterylizacji.
Tak wygląda:

W zasadzie, Pepsi mam od niedawna, dlatego pies dopiero uczy się chodzić na smyczy i reagować na komendy. Od czasu do czasu zareaguje na swoje imię, łapę podaje (choć i to nie zawsze!), a ostatnio udało mi się nauczyć go reakcji na "siad", co oczywiście wykonuje sporadycznie, ale już wie o co chodzi. W miarę szybko się uczy. Jeszcze tylko staram się nad im zapanować, jeżeli chodzi o spacery ze smyczą.

Pepsi, jako że jest młody, potrzebuje wiele energii i osoby, która będzie poświęcała mu wiele uwagi. Kocha biegać i badać nowe obszary, uwielbia parówki.
Podchodzi niemalże do każdego zauważonego psa, co często kończy się drobnymi zaczepkami. Cóż, kara za ciekawość.

W razie jakichkolwiek pytań, uwag lub po prostu zainteresowania, piszcie - (gg) 6361553 lub napiszcie do mnie na PW, a podam mój numer kontaktowy.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O tak, Pepsi lubi wodę. Najpierw próbował wejść do garnka (bo było gorąco i panowie w schronisku zadbali o dużo wody), a później chciał mi wskoczyć do oczka xd

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Pepsiak był dziś na spacerze z moim chłopakiem, normalnie super pies, dziwie się że nadal jest w schronie....

mam sporo jego zdjęć które wstawię pewnie jutro;) i może mógłby mu ktos ogłoszenia porobić? ja się postaram parę zrobić w tygodniu....on naprawdę zasługuje na dobry dom

Posted

obiecane zdjęcia Pepsiaka;)

tutaj jak podaje łapke ;)

i jeszcze ładne siad ;)

ogólnie Pepsi jest super, pozwala ze sobą robić wszystko, myślę że nadawałby się do domu z dziećmi, nie przeszkadza mu czesanie nawet ogona czy uszu, można zaglądać mu zęby, a jak się go przez przypadek szarpnie za sierść to nic sobie z tego nie robi ;)

właśnie czesanie...tyle sierści już z niego zeszło ;)