McDzik Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Wystawiałam leonbergery u tego pana i naprawdę mam pozytywne zdanie :) Wychwyca wszystkie wady i zalety psa, naprawde ma oko. Wazny jest dla niego handling i kondycja wystawowa psa. Dużo każe biegać i opis od niego w dużej mierze tyczy sie obserwacji psa w ruchu. Wygrała wtedy wystawiana championka, z którą byłam, ale długo zastanawiał się nad juniorką. Juniorka jeszcze nie była w pełni tak rozwinięta i ofutrzona jak starsza championka, a mimo to się zastanawiał ze względu na budowę i ruch, czyli wie, że pies w mlodziezy jest jeszcze w okresie dojrzewania i wcale to nie przeszkadza, by tać takiemu psu BOB, jesli anatomicznie mu sie pies podoba :) Wnioskami nie sypie, nie waha sie dać bdb za zły handling lub rzucające sie w oczy wady psa jak zły kolor oka, łekowaty grzbiet , czy inne wady. Ocenia sprawnie a opisy daje długie i rzetelne. Na molosach się zna, mimo ze to świerzy sędzia. Nie wiem jak w innych rasach. :) Quote
Recommended Posts