Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ona tym ogonkiem to tak wycina do tego stopnia że mam wrażenie ,że kuperek jej odpadnie , jak się ją zawoła to odwraca sie i podchodzi tak nie bliżej niż na wyciągnięcie ręki i ten ogon aż kółka kręci :) , kapitalna jest :)

Posted

i spacerek , długi nie był bo gorąc straszny i nie chciałam psiaków męczyć

[video=youtube;gHWNb1cj2Cg]http://www.youtube.com/watch?v=gHWNb1cj2Cg[/video]

Posted

Lilka, dziecko przerażasz mnie !:)

A ten kot to się wyraźnie podkur.... tym szczekaniem nie?:)

Za chwilę Lilka dostanie łapą po nosie i się skonczy szczekanie na kota :D

Posted

nijase, ty chcesz zebym ja zawału dostała?!
Ona na wolnym terenie chodzi? i nikt jej za smycz nie trzyma?

o bosz..........................
a jak Ci zwieje,bo się czegoś przestraszy?:(

widać, że dziewczynka sie rozkręca, bardzo fajnie- szacun dla ciebie, Nijase!

Posted

teren taki otwarty to nie jest , wszędzie bramy i furtki z jednej strony jest tylko pełne wyjście ale akurat na drodze do wolności stalam ja ;)
Idusiek ech bo ja mam swoje takie widzismisie i wydum ,że daje dużą doze zaufania i przyjmuje ze jest to doceniane przez psiaki ( to tylko moja teoria niczym nie poparta poza psami ktore u mnie byly) , na maxa nie ryzykuje ale lubie zeby psy czuly sie swobodnie.

Posted

NiJaSe, i jak, Lilka już latała? ;)

idusiek napisał(a):
Z tego co ja kojarze, to pod opieką ma ją koosiek - więc z nią ustalaj wszystko, ona ją wyciągała i zdecydowała szukać domu ;)

No właśnie póki co nie ma jednej osoby, która by to wszystko ogarniała, więc jest mały chaos.

Fela napisał(a):
Książeczka była w komplecie z psem w Otrębusach. Możliwości są dwie: a. Ludwa wzięła i zapomniała Ci oddać, b. Ludwa zapomniała wziąć z Otrębusów.

Prawie dokładnie to samo napisałam NiJaSe dziś rano ;) Czyli książeczka została w hotelu, tak? Komu NiJaSe ma podać dane do jej wysłania?

NiJaSe napisał(a):
matkoooo dostalam zawału właśnie .....siedze gapie sie w komp , stukam w klawisze i co prawda widzialam kątem oka ze ktoreś przylazło ... to ktores to Lilka , tyle ze ja niewykazalam zainteresowania skupiona na wartkiej akcji dogo , Lilce sie chyba bardzo to nie spodobalo bo wydala z siebie jedno ale za to porzadne i skuteczne "hau" .... dżizas normalnie jakbym ust nie zamknęła to serce bym wypluła

Mój paskud też mi tak wczoraj zrobił, tylko w środku nocy ;)

idusiek napisał(a):
nijase, ty chcesz zebym ja zawału dostała?!
Ona na wolnym terenie chodzi? i nikt jej za smycz nie trzyma?

o bosz..........................
a jak Ci zwieje,bo się czegoś przestraszy?:(

Tu się z Idusiek zgodzę, ja bym na razie jeszcze ograniczyła do Lilki zaufanie, jak wylazła z obroży w hotelu, to trochę musiałam za nią połazić, żeby ją złapać...

idusiek napisał(a):
widać, że dziewczynka sie rozkręca, bardzo fajnie- szacun dla ciebie, Nijase!

Lilka merda ogonem :) I sama podbiega do człowieka :) To na prawdę już spory postęp :)

AgusiaP napisał(a):
Ja myślałam, że ona jest dużo mniejsza...;)

Ona nie jest duża ;) Max 8 kilo - nie mikrus, ale jeszcze nie średniak.

Posted

no jak nie jest duza ;) ,przeta to wielki groźny pies stróżujący :evil_lol:
tak się jej spodobało szczekanie że jak tylko usłyszy kogos na korytarzu to alarm odrazu podnosi :)

Posted

taki kolejny mały kroczek Lilka zrobila , sadystom zachcialo się naleśników wiec powloklam się je smażyć ; miotam się w kuchni a tu jakies oko za szafki z butami na mnie zerka ...heh zgadnijcie kto to ? odważyła się wyściubić nos z pokoju i podglądać co ludź robi , mało tego dala się skusić na naleśnika :) , czyli zaczęliśmy rozwydrzanie psa ;). Bombowa jest jak się na nią tylko spojrzeć i powiedziec cokolwiek to zaraz ogon z połową ciała jej zaczyna latać :)

Posted

ja ci chyba musze co chwila cos na DT dać, bo ty masz koty, a ludzie czesto pytają jak pies reaguje na koty a nie my zawsze mamy jak sprawdzic.;)
a jak z dużą sforą?

Posted

Ladybell to chyba wlasnie zasługa mojego stadka a najmniej chyba moja , ja to tylko uwielbiam te czworonogi i lubie im pomagać
ze stadkiem spoko bo one przyzwyczajone ,że co chwila jakiś nowy psiak albo kot w domu się pojawia , nie są ani namolne ani zbytnio olewcze , takie w sam raz
Ludwa była i widziala jak wygląda powitanie , wszystkie jak na dobrych gospodarzy wychodzą przywitać gościa po czym wracają do swoich zajęć w podgrupach ;).
Lilka nie czuje się ani przez nie osaczona ani sledzona , może czuć sie i swobodnie i jest jet raźniej że poza tymi dwunogimi potworami sa tez jakies normalne istoty z ogonem i na czterech łapkach.
Heheh a Lila wlasnie molestuje Lady , coś sobie kudłatą upodobała ;))

Posted

idusiek napisał(a):
ja ci chyba musze co chwila cos na DT dać, bo ty masz koty, a ludzie czesto pytają jak pies reaguje na koty a nie my zawsze mamy jak sprawdzic.;)
a jak z dużą sforą?

he ja to wlasnie nie wiem o co kaman z tymi kotami u mnie , nie trafił mi się jeszcze pies ktory probował by je ganiać albo atakować , nawet haszczaki o ktorych tak mówia że rzadnemu kotu nie przepuszczą
o np.
[video=youtube;YkGNtNo-P48]http://www.youtube.com/watch?v=YkGNtNo-P48[/video]

a tu z moją któras tam haszcza tymczasowiczką

[video=youtube;fmtcGYlxVOU]http://www.youtube.com/watch?v=fmtcGYlxVOU[/video]

Posted

ej to twoje piękne kocisko toż to w jakieś romanse się angażuje! coś podobnego, tak psy zarywać! I to jak bezwstydnie i nachalnie :)

Ten Twój zwierzyniec to Ci niezłej rozrywki dostarcza hehe :D

Posted

Bo te koty przy tylu psach psami już pachną. A poza tym porządny kot potrafi pokazać psu kto u rządzi i bynajmniej nie musi być krwawo. Miałam wcześniej porządną kociczkę. Siedziała między psami, byla drobniutka a i tak jej żaden nie fiknął;) I wcale na nich nie jeździła, wręcz przeciwnie i po uchu polizała jak przypływ uczuć miała;)

Posted

A mnie Ciotka Nija nastraszyła. Dobrze, że blisko mam z pracy do Niej, to jakby co, to ja Lilkę szybko pod pachę i w długą. Bo jak my potem wyadoptujemy miauczącego psa? My się psami zajmujemy a tu nie wiadomo by było, czy ją jako psa, czy kota ogłaszać;)

Posted

Ale super wiadomości u Lileczki :) Suńka juz sie czuje jak u siebie :) Strasznie się cieszę że już minęła choroba Omenka i wszystkie psiaki szczęśliwe :)