Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fela napisał(a):
A co to znaczy wydygana? :???:

przestraszona.
dygać się- to inaczej bać, obawiać.

Fela, już nie ściemniaj*, że nie zaczaiłaś** ;)

*ściemniać- kłamać
**zaczaić- zrozumieć ;)

Posted

na poczatek formalności :
poprosze o książeczke bo zupelnie zapomnialam zapytać o nia ludwy , moze byc poczta żeby kłopotu nie robić
no i pewnie komuś mam podać moje dane komu? Fela ? Idusiek?

a teraz do meritum :)
Lilka biedna w szoku narazie ,ale kolacyjką nie pogardziła ,opędzlowala miche ryzu z mięchem i marchwią , ze Stefanem jak podejrzewałam juz koleżeństwo , z nami jeszcze nie koniecznie , ale jak nawijałam do niej na spacerze to lekko jej zaczynał ogonek latać a wogóle to byla zirytowana tą bląd idiotka co jej sie do smyczy przyczepila i gdzie ona sie nie ruszy to to cos za nia lezie.
Ze schodów chwilke schodzilysmy ale jakos dało rade , na góre idzie jej zdecydowanie lepiej chociaz tez z oporami , a teraz napiła się wody ,leży i głeboko się zastanawia o co tu kaman.:)
Przepraszam ze dzisiaj fotek nie bedzie , ale moj telefoniczny aparat wieczorowa pora dziala kiepsko a po poludniu zostawilismy ja w domu bez człowieków zeby mogła sobie bezstresowo połazić po mieszkaniu i poogladać kąty , lotu z balkonu tez jeszcze nie bylo ;)

Posted

ee, to kiedy ta próba? Bedą zdjęcia?
pamietaj, kask musi byc!

Fajnie, że mała jest i jakoś się miewa. na pewno będzie lepiej, jak już sie trochę rozkręci.

Z tego co ja kojarze, to pod opieką ma ją koosiek - więc z nią ustalaj wszystko, ona ją wyciągała i zdecydowała szukać domu ;)
A ja Twój numer mam- nie zginiesz nam ;)

Posted

co do ksiazeczki- trzeba zapytac czy takowa w ogole była, albowiem mała trafiła po szczepieniu ogólnym w schronisku i jak miala ksiązeczkę to ma w niej napisane: Dehinel, fiprex + data przyjęcia do schronu. ot tyle.

Posted

hmmm o tą ksiązeczkę to pytam bo chodzi mi o wścieklizne tylko i wyłącznie
a nie chcecie danych to nie :eviltong: hehe jakbym z taka gromada zwierząt chciala nawiać to pół Wawy by mnie zapamiętało ;)
zamiast kasku bedzie wełniana czapeczka a w miedzy czasie Lilka łaskawie wzięła mi z ręki kawałek parówki :)
Zdjęcia dopiero jutro będą dzisiaj raz że cienki aparat w telefonie a dwa zakręcona jestem dzisiaj bo jeszcze jednego psiaka ogaenialam

Posted

Książeczka była w komplecie z psem w Otrębusach. Możliwości są dwie: a. Ludwa wzięła i zapomniała Ci oddać, b. Ludwa zapomniała wziąć z Otrębusów.
Z tego, co pamiętam, wscieklizny to ona nie miała, tylko wirusówki, bo uznali, że to szczeniak. Ale to trzeba sprawdzić.

Posted

orajt to skrobne jutro do ludwy z zapytaniem , jak nie miala to jak się ciut wyluzuje to zaszczepimy
hehe ona umie szczekać , Setka szczekala przez drzwi na swoja znienawidzona sąsiadke i Lilka sie przyłączyła , poszczekała po czym wpadła strasznie zadowolona z siebie do pokoju i majtała jak wsciekla ogonem do pomidora ( edit)ktorego jadł Tz , przestala dopiero jak nosem sprawdzila ze to rzaden rarytas

Posted

Ludwie się mózg zagrzał i po gwałtownych schłodzeniu deszczem wysiadł. Lilunia jako że królewna, do samachodu zostala przyniesiona przez orszak utworzony przez ludzia (sztuk jeden), bo padał deszcz i miałam jeszcze z tyłu wymęczonego Ryszarda, wiec tak prozaiczne sprawy jak książeczka zostaly zapomniane.....

Posted

matkoooo dostalam zawału właśnie .....siedze gapie sie w komp , stukam w klawisze i co prawda widzialam kątem oka ze ktoreś przylazło ... to ktores to Lilka , tyle ze ja niewykazalam zainteresowania skupiona na wartkiej akcji dogo , Lilce sie chyba bardzo to nie spodobalo bo wydala z siebie jedno ale za to porzadne i skuteczne "hau" .... dżizas normalnie jakbym ust nie zamknęła to serce bym wypluła

Posted

NiJaSe napisał(a):
matkoooo dostalam zawału właśnie .....siedze gapie sie w komp , stukam w klawisze i co prawda widzialam kątem oka ze ktoreś przylazło ... to ktores to Lilka , tyle ze ja niewykazalam zainteresowania skupiona na wartkiej akcji dogo , Lilce sie chyba bardzo to nie spodobalo bo wydala z siebie jedno ale za to porzadne i skuteczne "hau" .... dżizas normalnie jakbym ust nie zamknęła to serce bym wypluła

hahaha, no a co, ona uważa że powinna być teraz w centrum uwagi, a nie tam jakaś maszynka do pisania i kontaktowania się ze światem ;)

Posted

a ma glos ma , przez Setke ...ona jedyna w tym domu czasem szczeka i widac Lilka uznala że to dobry sposób komunikacji ;p, dzisiaj o 4 rano szczekala kota , chciala sie z nim bawić a ten spał - granda , ledwom przysnęła tym razem wsólnie z Setką podniosły raban bo znienawidzona sąsiadka szla po schodach , potem oszczekała mojego Tz bo się drzwi otworzyły ....od wc :D. A wogóle ja dopiero wstałam bo od 4 to w sumie nie spałam , jak nigdy o 5 wyszlismy na spacer bo i tak pobudka była i tak. Lilka biedna katusze na schodach przechodzi ale się stara , na zgietych nogach i a brzuchem przy schodku ale daje rade , na dworzu czuje się całkiem swobodnie jak moje psy w jej kierunku ida to nawet ogonkiem macha :). A tak to grzeczna dziewunia z niej jest :)