Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rany ale skwar .... heh no Ludwa ma racje macie prawo do obaw bo Lilce zdecydowanie najbardziej przypadł do gustu Stefan łazi za nim i patrzy co ten drab robi , postaram się żeby jednak miauczeć się nie nauczyła , takie próby bede gasić w zarodku.
A co do samej Lilki to ona już zachowuje się jak normalny regularny pies , ktos dobija się do drzwi to leci z Setka na wyścigi i szczeka ile pary w gardle, jak Omen jest zbyt towarzyski to potrafi na niego ostrzegawczo warknąć , z domownikami się wita zamiatając mi podłoge pupą , to jest wręcz jakiś nowy taniec sambolil czy jakoś tak ;),sama podchodzi już do nas a jak coś się je to ohoho tak się mizdrzy że masakra , już nie boi się tak bardzo dotyku ręki , na początku odrazu sie kładła jak się ją dotknęło a póki co doszlismy do tego że już tylko siada i nie jest taka spieta. Dzisiaj na porannym wczesnym spacerze nawet bawiły się z Jadzią , kurde nie wzięłam telefonu ze sobą to bym uwieczniła bo widok był niesamowity

Posted

Moja Niya zwariowała , upał u mnie balkon słoneczny a ta wywaliła się centralnie w słońcu i sie opala :O , matko i córko probowałam ja namowić żeby do domu wlazła a ta się tylko spojrzała jak na debila. Lilka za to leży rozwalona na środku pokoju , jezaaaaa hehehe jaka ona jest długa :). Generalnie wszyscy zdychamy z gorąca u mnie pokoj niestety na polłudnie i wali mi tak w okna centralnie słoncem do jakies 15-16.

Posted

NiJaSe napisał(a):
i spacerek , długi nie był bo gorąc straszny i nie chciałam psiaków męczyć

[video=youtube;gHWNb1cj2Cg]http://www.youtube.com/watch?v=gHWNb1cj2Cg[/video]

Nijase, serdeczne dzieki za te wiadomosci, opisy i reportaze. To tak potrzebne! A filmiki, doslownie miod na serce, Lilka znieniona nie do poznania! Wesola i spokojna! kreci dupka i poszczekuje, podchodzi po smakolyk z usmiechem! Marzenie!.. Wielkie Ci dzieki za te zrelaksowana atmosfere, jaka wprowadzilas na swoim terenie - Twoje stado jest zapewne zrownowazonym i stabilnym stadem, gdzie kazdy sie dokooptowuje bez problemu, bez wzgledu na przynaleznosc partyjna psia czy kocia! Gratulacje i pozdrowienia dla Ciebie i Twojego stada z Lilunia!

Posted

:eviltong::eviltong: jezaaaa no weź tu sie czlowieku powstrzymaj żeby tym psiakom nieba nie przychylać , ale spoko one rozwydrzone wszystkie ale jakieś zasady też są jakbym im pozwolila na wszystko to by pewnie w tv reportaż był o "takiej co ją własne psy przy współudziale kotów zjadły" :diabloti:
Kurka wodna mam filmik jak Lilka wcina ucho świńskie tylko cos musialam namieszac bo przy zgrywaniu na kompa jakiś bład mi wyskakuje :roll:.

Posted

NiJaSe, a jak myślisz, można ją już ogłaszać? Zanim będzie tekst, ogłoszenia, zanim ktoś się odezwie i dom zostanie sprawdzany trochę czasu minie, a już teraz Lilka bardzo się otworzyła. Jak uważasz?

Posted

Koosiek hmm myśle że powoli można , masz racje zanim co do czego i tak chwile to zajmie a ja się zawsze boję tego że takie wycofane zamkniete w sobie psiaki im dłużej będą tu u mnie tym boleśniej będą przezywać rozstanie , jezaaaa ja zresztą też ...za każdym razem to samo , zawsze mam tysiące wątpliwości a to czy ktoś ją zrozumie , a to czy będzie wiedział jak postępować ...nienawidzę tych momentów. I zawsze mam prośbe jeśli domek jest w Wawie czy w okolicy to tez bym się chciala wprosić na wizytę

Idusiek zabijesz mnie .....takie sztuki robi Lilka jak ktoś coś je :D.... czyli pierwsze stadium rozwydrzenia ;p

[video=youtube;V6a01J9TMjA]http://www.youtube.com/watch?v=V6a01J9TMjA[/video]

Posted

Ona ma mimikę bardzo podobną do mojego psa. W ogóle jest podobna, taki mały Rozmaryn z łatkami na pychu ;) Może dlatego tak mnie złapała za serce?

A na tych filmikach widać, jak bardzo się zmieniła :) To już nie jest ta przerażona sunia, która próbowała znaleźć jakąkolwiek kryjówkę, chociażby kawałek ściany.

Posted

To cudeńko małe jest śliczna i taka delikatniusia , miziaczek taki , bardzo się jej spodobal kontakt z człowiekiem :) , no ale jej guru to jednak Stefan , łazi za nim krok w krok i patrzy co on robi

i urzekający Lilkowy uśmiech :)

a tu wcinam ucho

Posted

a ja miałam się jeszcze dopytać jak u małej ze sterylką , była juz ciachana ? oglądałam jej brzuszek ale kiepski ze mnie obserwator bo niech mnie kto zabije nie wiem czy byla cięta czy nie.

Posted

W każdej chwili dziękuje za to że jest w domu z człowiekiem. Moja Tereska też tak merda, kręci dupką, mało się nie złamie:-)
Sliczna Lilka jest, a jakie ma łapeczki piękne, jakie zgrabne, paluszki takie widoczne:-)

Posted

http://img401.imageshack.us/img401/6228/lilkaistefan.jpg

O, tu widać, jakiej jest wielkości :p Taki większy kot ;)

[quote name='NiJaSe']a ja miałam się jeszcze dopytać jak u małej ze sterylką , była juz ciachana ? oglądałam jej brzuszek ale kiepski ze mnie obserwator bo niech mnie kto zabije nie wiem czy byla cięta czy nie.

Też o tym myślałam, w schronisku raczej jej nie ciachnęli, bo szczeniak - zresztą w Ostrowi chyba w ogóle nie ciachają?

Posted

ech to chyba trzeba nad tym tez pomalu pomysleć , u moich wetek płace za swoje tymczasy po 200 zł , ale jak ktos w wawie ma taniej to jestem otwarta. Ach a w przyszłym tygodniu chcialabym pójść ją zachipować tylko teraz pytanie do dziewczyn z fundacji mam ją chipować na siebie czy na vive ?

Posted

nie mam pojęcia ,ale moja Setka byla ciachana przed cieczką póki co dożyła 7 lat i ma sie doskonale , ponoć sa dwie szkoły ;) jedna ze mozna i przed cieczka , druga ze po pierwszej cieczce.
Szczerze mówiąc wolałabym jak najszybciej a to ze wzgledu na Omena , jego po tej chorobie moge ciachnąć nie wczesniej niż za 2 miesiace a jak mi Lilka w międzyczasie cieczki dostanie to będzie ciężka sprawa :roll:

Posted

Jeśli ma mieć sterylkę, to potrzebne kolejne deklaracje... Fela, a ile wyniósł koszt hotelowania Lilki?

Pierwszą cieczkę już pewnie miała, ona ma co najmniej osiem - dziewięć miesięcy.