Niebieska713 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Sunia jest gdzies w okolicach Warsazwy,tak? Quote
Aleksa. Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=207096226&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ALREADY_ACTIVEMXAdIdMZ207096226 tak koło Radzymina:):)niedaleko Warszawy Quote
Niebieska713 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Aleksandra95']http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=207096226&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ALREADY_ACTIVEMXAdIdMZ207096226 tak koło Radzymina:):)niedaleko Warszawy Czy domku szukamy po calej Polsce,czy tylko w okolicach Warszawy? Quote
NiJaSe Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 taka sugestia ... na gumtree dobrze jest napisac ODDAM zamiast słowa adopcja , dopiero jak ktos dzwoni to po pogadance o psiaku na koniec rozmowy mow o wizycie przeadopcyjnej i podpisaniu umowy Quote
Aleksa. Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Najlepiej w okolicach:)Chociaż 2 pieski mają domki w Częstochowie ale wole żeby była bliżej :) Quote
NiJaSe Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 to teraz tylko pilnowac zeby ogloszenie bylo na pierwszej stronie Quote
Niebieska713 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Aleksandra95']Najlepiej w okolicach:)Chociaż 2 pieski mają domki w Częstochowie ale wole żeby była bliżej :)[/QUOTE] Aha,Twoja wola.... Quote
Aleksa. Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 No chyba ,że jakiś super domek to się zgodzę ale odbiór osobisty:) Quote
Niebieska713 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Aleksandra95']No chyba ,że jakiś super domek to się zgodzę ale odbiór osobisty:)[/QUOTE] Jesli taki znajde,to dam Ci znac. Quote
Atomowka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Olu mówiłam. że się zajmę ogłoszeniami dla małej więc o to bądź spokojna. Wiem miałam zrobić dziś, ale godzinę temu do domu przyszłam i nie dam rady, ale jutro będzie już wszystko zrobione. Ola co do domku tylko w okolicach Wawy mam nadzieję, że sunia nie pojedzie daleko ale moim zdaniem nie możesz przekreślać szans na dom, jeżeli takowy znajdzie się no w Krakowie. Niebieska pod tym tekstem co napisałam jest oczywiście wstawiona fota ale tu na forum jej nie wrzucałam. Aha wrzuciłam małą na forum haszczaków, może tam będzie miała większe szanse I tak na szybko gumtree http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-3-miesieczna-sunia-mix-Siberian-Husky-czeka-na-kochajacy-domek-W0QQAdIdZ207121452 Quote
Aleksa. Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Jestem z Warszawy, dzielnica Ursus. Mieszkam w bloku i mam córeczke 16-miesięczną. Oprocz tego mam żółwia lądowego i rybki. Miałam już w swoim życiu kilka piesków, obecnie mam 2 ratlerki ale one mieszkają z moją mamą, ponieważ nie mogą zaakceptowac mojej corki, a ona niestety ciągnie do nich. Dlatego zalezy mi aby miec pieska od szczeniaka. Jeśli chodzi o zwierzeta, to odziedziczyłam pasje po moim ojcu, nie moge patrzeć na ich krzywde i najchetniej wzięłabym wszystkie ze schroniska... ale to nie mozliwe :( co jeszcze moge napisac? co myślicie o tym domku?:razz: Quote
NiJaSe Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 na podtawie maila nic , ktos z wizyta tam powinien sie wybrac Quote
Aleksa. Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Pisałam z Panią na poczcie i wydaje się być fajna rodzinka.:razz:Zgadza się na wizyty a jak te wizyty wyglądają?:roll: Quote
Atomowka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Wizyty hymm idzie ktoś zorientowany w temacie do takie Pani i zadaje się pytania. Po co jej pies, czemu akurat ten, jakie doświadczenie ma itp, itd. Zapytaj Pani czy zgadza się na sterylizację suki po pierwszej cieczce i zapytaj Pani czy chce psa dla siebie i wie jaka to odpowiedzialność na kilkanaście lat, żeby się nie okazało, że Pani chce pieska bo córeczka ma taki kaprys. Znajdź osobę, która ma czas wybrać się na taka wizytę i ma w tym doświadczenie i wtedy można cos więcej powiedzieć czy to dobry dom dla suni ale trzymam kciuki. Quote
Aleksa. Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 A gdzie mogę taką osobę znaleźć ja się nie orientuje.Jeszcze dwa domki dzwoniły jeden z dójka dzieci do domu z ogrodem a drugi znowu w bloku Quote
Niebieska713 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Aleksandra95 napisał(a):Pisałam z Panią na poczcie i wydaje się być fajna rodzinka.:razz:Zgadza się na wizyty a jak te wizyty wyglądają?:roll: Musisz poprosic jakie Cioteczki z Dogo,ktore mieszkaj gdzies w poblizu tego potencjalnego domku. Najlepiej wejdz na MAPA POMOCY DOGO...Tam masz dalsze instrukcje i caly wykaz... Quote
Atomowka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Olu ja ew mogę iść na taka wizytę ale to raczej nie w tym tyg ew we wtorek następny. A co z pozostałymi domkami? Quote
Aleksa. Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 No właśnie nie wiem który wybrać z tą Panią pisałam na e-maila a z dwoma mama rozmawiała przez telefon tylko,że sunia jak coś było uzgodnione,że idzie w piątek na weekend żeby każdy był w domu.:) Quote
Aleksa. Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 A Atomowka możesz mi wysłać umowę na e-maila ja wydrukuje jak coś gdyby byli bo odbiór to oczywiście osobisty:( Quote
Niebieska713 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Aleksandra95 napisał(a):No właśnie nie wiem który wybrać z tą Panią pisałam na e-maila a z dwoma mama rozmawiała przez telefon tylko,że sunia jak coś było uzgodnione,że idzie w piątek na weekend żeby każdy był w domu.:) PIes to nie pociag ekspresowy,nie musi byc punktualnie co do godziny czy dnia!:shake: Wejdz,tak jak Ci radzilam na Ta MAPE POMOCY DOGOMANII..i tam znajdziesz osoby do wizyt,nawet w tych kilku domkach! I wybierzesz najlepszy domek...;) Quote
Atomowka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Olu nie wiem, ale nie jestem pewna czy aż trzy domki trafiły się takie super. Ja uważam, że najlepiej by było wysłać do każdego osobę na wizytę przed adopcyjną i wtedy można zdecydować, który jest najlepszy. Ale skoro już w piątek Ajka ma być oddana do nowego domku to ja przy wizycie nie pomogę, bo nie mam czasu w tym tygodniu. A wizyta to podstawa, bo chyba nie chcesz jej oddać byle komu? Ale to Olu skoro masz trzy domki a sunie jedną to pozostałe dwa podeślij na dogo ( szkoda, żeby potencjalne dobre domki się zmarnowały) Quote
Aleksa. Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 tak wiem ostatnio kolegi szczeniaki (podrzucone pod bramę) wstawiłam a tu 20 osób napisało ale potem zostały 2 bo przecież adopcja:roll: Quote
Atomowka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Tak wyśle Ci na maila umowę. Nie wiem rób wobec tego jak chcesz, my Ci dobrze radzimy ba nawet służymy pomocą, mogąc poświecić swój czas i iść na wizytę ale skoro zależy Wam na tym żeby psa pozbyć się jak najszybciej to ja się nie wtrącam. Rób jak uważasz. Aha i pamiętaj, że dane w umowie muszą być Twojej mamy a nie Twoje. Quote
Recommended Posts