Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

taka sugestia ... na gumtree dobrze jest napisac ODDAM zamiast słowa adopcja , dopiero jak ktos dzwoni to po pogadance o psiaku na koniec rozmowy mow o wizycie przeadopcyjnej i podpisaniu umowy

Posted

Olu mówiłam. że się zajmę ogłoszeniami dla małej więc o to bądź spokojna. Wiem miałam zrobić dziś, ale godzinę temu do domu przyszłam i nie dam rady, ale jutro będzie już wszystko zrobione. Ola co do domku tylko w okolicach Wawy mam nadzieję, że sunia nie pojedzie daleko ale moim zdaniem nie możesz przekreślać szans na dom, jeżeli takowy znajdzie się no w Krakowie.
Niebieska pod tym tekstem co napisałam jest oczywiście wstawiona fota ale tu na forum jej nie wrzucałam.
Aha wrzuciłam małą na forum haszczaków, może tam będzie miała większe szanse

I tak na szybko gumtree
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-3-miesieczna-sunia-mix-Siberian-Husky-czeka-na-kochajacy-domek-W0QQAdIdZ207121452

Posted

Jestem z Warszawy, dzielnica Ursus. Mieszkam w bloku i mam córeczke 16-miesięczną.
Oprocz tego mam żółwia lądowego i rybki. Miałam już w swoim życiu kilka piesków, obecnie mam 2 ratlerki ale one mieszkają z moją mamą, ponieważ nie mogą zaakceptowac mojej corki, a ona niestety ciągnie do nich. Dlatego zalezy mi aby miec pieska od szczeniaka. Jeśli chodzi o zwierzeta, to odziedziczyłam pasje po moim ojcu, nie moge patrzeć na ich krzywde i najchetniej wzięłabym wszystkie ze schroniska... ale to nie mozliwe :( co jeszcze moge napisac?

co myślicie o tym domku?:razz:

Posted

Wizyty hymm idzie ktoś zorientowany w temacie do takie Pani i zadaje się pytania. Po co jej pies, czemu akurat ten, jakie doświadczenie ma itp, itd. Zapytaj Pani czy zgadza się na sterylizację suki po pierwszej cieczce i zapytaj Pani czy chce psa dla siebie i wie jaka to odpowiedzialność na kilkanaście lat, żeby się nie okazało, że Pani chce pieska bo córeczka ma taki kaprys. Znajdź osobę, która ma czas wybrać się na taka wizytę i ma w tym doświadczenie i wtedy można cos więcej powiedzieć czy to dobry dom dla suni ale trzymam kciuki.

Posted

A gdzie mogę taką osobę znaleźć ja się nie orientuje.Jeszcze dwa domki dzwoniły jeden z dójka dzieci do domu z ogrodem a drugi znowu w bloku

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Pisałam z Panią na poczcie i wydaje się być fajna rodzinka.:razz:Zgadza się na wizyty a jak te wizyty wyglądają?:roll:

Musisz poprosic jakie Cioteczki z Dogo,ktore mieszkaj gdzies w poblizu tego potencjalnego domku. Najlepiej wejdz na MAPA POMOCY DOGO...Tam masz dalsze instrukcje i caly wykaz...

Posted

No właśnie nie wiem który wybrać z tą Panią pisałam na e-maila a z dwoma mama rozmawiała przez telefon tylko,że sunia jak coś było uzgodnione,że idzie w piątek na weekend żeby każdy był w domu.:)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
No właśnie nie wiem który wybrać z tą Panią pisałam na e-maila a z dwoma mama rozmawiała przez telefon tylko,że sunia jak coś było uzgodnione,że idzie w piątek na weekend żeby każdy był w domu.:)

PIes to nie pociag ekspresowy,nie musi byc punktualnie co do godziny czy dnia!:shake: Wejdz,tak jak Ci radzilam na Ta MAPE POMOCY DOGOMANII..i tam znajdziesz osoby do wizyt,nawet w tych kilku domkach! I wybierzesz najlepszy domek...;)

Posted

Olu nie wiem, ale nie jestem pewna czy aż trzy domki trafiły się takie super. Ja uważam, że najlepiej by było wysłać do każdego osobę na wizytę przed adopcyjną i wtedy można zdecydować, który jest najlepszy. Ale skoro już w piątek Ajka ma być oddana do nowego domku to ja przy wizycie nie pomogę, bo nie mam czasu w tym tygodniu. A wizyta to podstawa, bo chyba nie chcesz jej oddać byle komu? Ale to Olu skoro masz trzy domki a sunie jedną to pozostałe dwa podeślij na dogo ( szkoda, żeby potencjalne dobre domki się zmarnowały)

Posted

Tak wyśle Ci na maila umowę. Nie wiem rób wobec tego jak chcesz, my Ci dobrze radzimy ba nawet służymy pomocą, mogąc poświecić swój czas i iść na wizytę ale skoro zależy Wam na tym żeby psa pozbyć się jak najszybciej to ja się nie wtrącam. Rób jak uważasz. Aha i pamiętaj, że dane w umowie muszą być Twojej mamy a nie Twoje.