Frotka Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 W jednej z miejscowości na Podhalu stoi dom. Dom jest porządny, drewniany, ogrodzony. Wokół domu piękny ogród,w ogrodzie zabawki dzieci. Za domem, między płotem w stodołą, na łańcuchu mieszka on. Kiedyś był owczarkiem podhalańskim. Teraz nie przypomina żadnej rasy. Kiedy go poznałam, dwa tygodnie temu, ledwo stał na nogach. Nie miał miski, ani z wodą, ani z jedzeniem. W nieprawdopodobnie łapczywy sposób rzucił się na kanapkę. Od tego czasu co trzy-cztery dni przynosimy mu jedzenie. Rzuca się na nie łapczywie, pożera całą miednicę,zwraca, połyka własne wymioty, z podkulonym ogonem czeka na kolejną miskę. Dziś zjadł ich 11. 12-tej nie dostał tylko dlatego, żeby mu nie zaszkodziło. Nie mogę zapewnić mu opieki, nie mogę regularnie go odwiedzać. Jedyne co mogę dla niego zrobić to jak najszybciej znaleźć mu stały lub tymczasowy dom. BARDZO proszę o pomoc. " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Frotka Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
anielica Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Boże, piękny i bardzo biedny pies :-( To, co ja mogę zaoferować, to allegro (tylko proszę o jakieś namiary kontaktowe na pw) Czy Ci ludzie go oddadzą? Quote
voc Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 o kurna co sie z tymi ludzimi dzieje, jakiś kompletny brak uczuc! Quote
anielica Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Boże, piękny i bardzo biedny pies :-( To, co ja mogę zaoferować, to allegro (tylko proszę o jakieś namiary kontaktowe na pw) Czy Ci ludzie go oddadzą? Quote
Frotka Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 Rozmawiałam z nimi. Obiecałam, że nigdzie tej sprawy nie zgłaszam, a w zamian oni oddają psa. Zgodzili się. Pies jest łagodny, ale nadaje się na stróża (dobrze szczeka). Może też mieszkać w mieszkaniu. Dobrze reaguje na dzieci. Obok niego na łańcuchach są dwa inne, małe psy. W stodole mieszkają koty. Nic im nie robi. Wiek psa nie jest dokładnie określony. "Na oko" ma 2-3 lata. Postaram się pomóc w transporcie psa do nowego domu. Quote
agula Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Boże, Boże widzisz i nie grzmisz. :mad: :angryy: Piesi o góry! Quote
HebaNova Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Obok niego na łańcuchach są dwa inne, małe psy. one tez takie OŻEBROWANE ? :-( Frotko, on na pewno jest strasznie zarobaczony, może tymczasowo zanim domek sie znajdzie chociaż jakieś tabletki na robale mu dać? dasz rade? Quote
Frotka Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 Tak. Mam takie tabletki (Drontal), ale na razie nie dawałam, bo on i tak się zaraz znowu zarobaczy,a poza tym nadal jest bardzo słaby. Gdyby znalazł się domek tymczasowy to oczywiście odrobaczę go i zaszczepię. Te małe pieski też nie lepsze. Jeden ma 5 lat, a wygląda na 14. Na razie wklejam jedno zdjęcie, nie wiem dlaczego nie widać na nim łańcucha, który niestety jest więskzy niż sam piesek. Gdyby ten duży poszedł małym pieskom założę osobny wątek. " class="ipsImage" alt=""> Quote
da-NUTKA Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Frotko, jeżeli potrzebne pieniądze na karmę lub odrobaczenie - napisz PW. Cholewcia, nic więcej zrobic nie mogę. Danka Quote
HebaNova Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 masz racje, moze rzeczywscie lepiej poczekac z tabletkami boshh jakie biedy, u tego malego nie widać chudości bo futro ma większe, ale rzeczywiście na staruszka wygląda :-( Quote
Frotka Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 DA_NUTKO Dziękuję:buzi: ale na razie jakoś daję sobie radę. Bardzo pilnie potrzebny jest dom (choćby tymczasowy) Quote
anielica Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Frotka napisał(a):Rozmawiałam z nimi. Obiecałam, że nigdzie tej sprawy nie zgłaszam, a w zamian oni oddają psa. Zgodzili się. Dane do ogłoszeń: ************** Pies jest łagodny, ale nadaje się na stróża (dobrze szczeka). Może też mieszkać w mieszkaniu. Dobrze reaguje na dzieci. Obok niego na łańcuchach są dwa inne, małe psy. W stodole mieszkają koty. Nic im nie robi. Wiek psa nie jest dokładnie określony. "Na oko" ma 2-3 lata. Postaram się pomóc w transporcie psa do nowego domu. Jutro rano wystawię go na allegro. Quote
irma Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 jaki piękny pies - jak można było doprowadzić go do takiego stanu Ci ludzie zamiast serc nie wiem co mają mogę tylko pomóc finansowo - jeżeli jest taka potrzeba proszę nr konta Quote
Frotka Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 Dziękuję, Irmo :buzi: Na razie liczymy na jak najszybszy dom tymczasowy... Ten pies został w miejscu które widać na zdjęciach. Następny raz jedzenie dostanie w piątek. Potem przerwa do poniedziałku, i w poniedzaiłek następne karmienie, o ile zdążę do niego podjechać, bo to ponad 30 km od miejsca gdzie pracuję i 100 km od miejsca gdzie mieszkam. Quote
Magdarynka Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 No szlag mnie trafia, gdy widzę takie zdjęcia i czytam takie teksty :angryy: Mam ochotę zrobić dokładnie to samo właścicielom tego biedaka! :mad: Zaraz go wystawię na aukcjach Quote
Frotka Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 Padam ze zmęczenia. Idę spać. Mam prośbę - pilnujcie, żeby ten pies był na pierwszej stronie. Quote
Tigraa Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Frotko zadzwon tutaj tel. 661120037 Dodatkowe informacje: poszukuje duuuuuużego młodego psa, najchętniej owczarak podhalańskiego... musi być duży i dostosowany do życia na dużej posesji... bedzie miał dużo miejsca i ciepłą budę... no i....bedzie żył nad morzem... Quote
Frotka Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 Dodam jeszcze, że zdjęcia były robione dzisiaj, tj. po dwóch tygodniach karmienia. Poza tym pies ma gęstą sierść więc słabiej widać żebra, ale jak się go go pogłaszcze - straszny szkielet. Quote
Frotka Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: Quote
Izabella Hossa Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Jak Ty go znalazłaś, gdyby nie to .....to pewnie już by nie żył. Co z tymi ludźmi:shake: Quote
Recommended Posts