Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Syla napisał(a):
Poproszę o nowy numer konta, po 10 września wyślę 20 zł dla Agdanka.Z bazarku żebraczego już wysłałam, przed chwilą.

Kochana Sylo! Nowe konto Agdanka wysłane.
Dziękuję Ci serdecznie w imieniu naszego starego staruszka.:loveu:

Posted

Ważna sprawa - właśnie dzwoniła do mnie Bjuta (niestety już nie ma transferu i do niedzieli będzie nieobecna na Dogo).

Bjuta prosiła, by Was poinformować, że rozmawiała telefonicznie z Kikou.
Kikou potwiedziła, że dzisiaj na Jej konto wpłynęło 340 zł od Daśki.
Daśka zwróciła już większą część naszych pieniędzy i dzięki temu Agdan ma opłacone hotelikowanie za czerwiec 2011.

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Ważna sprawa - właśnie dzwoniła do mnie Bjuta (niestety już nie ma transferu i do niedzieli będzie nieobecna na Dogo).

Bjuta prosiła, by Was poinformować, że rozmawiała telefonicznie z Kikou.
Kikou potwiedziła, że dzisiaj na Jej konto wpłynęło 340 zł od Daśki.
Daśka zwróciła już większą część naszych pieniędzy i dzięki temu Agdan ma opłacone hotelikowanie za czerwiec 2011.

To jeszcze nam zostal lipiec i sierpien no i wrzesien za pasem.

Posted

[quote name='asiek.l-g']stan na koncie Agdankowym

wpłaty jednorazowe:
400 zł od Pani Bozenki P. (31.08.2011)

wpłaty stałe:
Monika z Katowic 25 (IX)

agdanek dziekujie:Rose:

Pani Bożenko P.!!!! :loveu::loveu: Niech Pani Los zawsze daje wszystko, co najlepsze i najpiękniejsze!:loveu::loveu:
To taka OGROMNA pomoc dla naszego starego staruszka!:loveu::loveu:

Posted

Kochane przez dobę mnie nie było (mam tu w górach internet prepaid i się "szczyściłam" do zera. I myślałam, że już niewykupię - bo w niedzielę wracam, ale jednak życie mnie zmusiło.

Słuchajcie Daśka, wysłałą Kikou 340 - Kikou potwierdziła i uznała, że czerwiec mamy z głowy. To nie są jeszcze wszystkie pieniążki, które Daśce wysłaliśmy, ale tutaj - Daśka po raz pierwszy przyznała, że tak jej się w życiu podziało, że nie ma chwilowo ani grosza i resztę odda za miesiąc. Gdyby powiedziała to wcześniej - nie doszłoby do aż takiego długu, no ale człowiek zawsze myśli, że sobie poradzi. W każdym razie jesteśmy już troszkę do przodu. A jak widzę - na bazarku żebraczym już 92 zł! BARDZO DZIĘKUJEMY!!!

Tak to w tej chwili wygląda.

edit
A no przecież Monika już o tym napisała... :oops: Sama ją przecież prosiłam - nie ma to jak skleroza.

Posted

asiek.l-g napisał(a):
stan na koncie Agdankowym

wpłaty jednorazowe:

400 zł od Pani Bożenki P. (31.08.2011)

wpłaty stałe:
Monika z Katowic 25 (IX)
Bjuta,Danusia i Mama 30(IX)
Agdanek dziekujie

O widzę asiek.l-g, że już masz post numer dwa. ;):)

Posted

Bjuta napisał(a):
Dzięki wielkie! Działasz jak błyskawica! :)

Potwierdza się, że dobrego Skarbnika wybraliśmy!:)

Planuję jutro około 12.00 zacząć wydarzenie na FB dla Agdanka.
Ufam, że znajdzie się ktoś ze szlachetnej społeczności FB, kto pomoże naszej zadłużonej, starej, chorej biedulinie...

Bo taki sobie tytuł wydarzenia planuję:
[FONT=&quot]"Stara, chora i zadłużona psia biedulina czyli wołanie Agdanka"[/FONT]

Co Wy na to? Może jeszcze jakieś propozycje?:)

Posted

Monika z Katowic napisał(a):

Planuję jutro około 12.00 zacząć wydarzenie na FB dla Agdanka.
Ufam, że znajdzie się ktoś ze szlachetnej społeczności FB, kto pomoże naszej zadłużonej, starej, chorej biedulinie...

Bo taki sobie tytuł wydarzenia planuję:
[FONT=&quot]"Stara, chora i zadłużona psia biedulina czyli wołanie Agdanka"[/FONT]

Co Wy na to? Może jeszcze jakieś propozycje?:)

Dziękuje Moniko. a co do tytułu nic bym nie zmieniała, jestem za...

Posted

Dzięki! Oby się udało z wydarzeniem agdankowym, bo teraz na FB wielki dramat - likwidacja schroniska w Józefowie. :(:(
Ponad 600 psów do uśpienia. :(:(

Nie sądzicie, że lepiej byłoby poczekać z wydarzeniem AGDANKA jakieś 3-4 dni???
Co robić? Proszę Was, kochane Dziewczyny, o radę!
Od tego. ilu przyjdzie gości zależy powodzenie wydarzenia przez całe 3-4 miesiące.

-----------------------------------------

Znalazłam to na FB właśnie w związku z Józefowem i "wymiękłam całkowicie"... :(:(
I dziękuję Bogu, że nasz stary staruszek Agdanek jest w hoteliku u wspaniałej Kikou...
[FONT=Comic Sans MS]
Psia modlitwa do człowieka

1. Moje życie trwa 10-15 lat. Każde rozstanie z Tobą zadaje mi ból. Zastanów się zanim mnie sobie sprawisz.

2. Daj mi trochę czasu na zrozumienie, czego ode mnie wymagasz.

3. Obudź we mnie zaufanie - jest mi potrzebne do życia.

4. Nigdy nie gniewaj się na mnie zbyt długo i nie zamykaj mnie za karę. Ty masz swoją pracę, przyjemności i przyjaciół - ja mam tylko Ciebie.

5. Porozmawiaj ze mną czasami. Nawet jeśli nie do końca rozumiem Twoje słowa, rozumiem głos który do mnie mówi.

6. Wiedz, że nigdy nie zapominam, jak mnie traktowano.

7. Zanim mnie uderzysz, pomyśl, że moje szczęki z łatwością mogą zmiażdżyć Twoją dłoń, a jednak tego nie robią.

8. Zanim złajasz mnie, że jestem "nieposłuszny" lub "leniwy" podczas wykonywania pracy, pomyśl, że może ciąży mi nieodpowiednie pożywienie, że może zbyt długo przebywałem na słońcu, lub że moje serce jest zmęczone.

9. Otocz mnie opieką, gdy będę stary - Ty również pewnego dnia się zestarzejesz.

10. Bądź przy mnie w każdej trudnej chwili. Nigdy nie mów: "Nie mogę na coś takiego patrzeć", lub "niech to się stanie podczas mojej nieobecności". Kiedy jesteś przy mnie wszystko staje się łatwiejsze.

/Autor nieznany/[/FONT]

Posted

ja też:-(,600 psich nieszczęść i co z nimi? i zaś usnę jak się zmęczę płaczem..i w takich chwilach spoglądam na te moje dwie myszki staruszki, pogrążone w błogim śnie , przykryte polarowymi kocykami, wygłaskane, najedzone i jedno i drugie nie miało łatwego życia szczególnie Fuks który od szczeniaczka przez pół roku był bity prądem zanim go wykupiłam za flaszkę wódki....:-(

Posted

Wydarzenie Agdanka zrobię o kilka dni później. Może w czwartek...
Powód jest bardzo techniczny - coś się zepsuło na FB i nie można wysyłać prywatnych wiadomości zbiorowych...
A takie wiadomości są bardzo ważne - trzeba bowiem utrzymywać stały kontakt z gośćmi wydarzenia.

Na bazarku żebraczym wspaniali Ofiarodawcy zakupili już 210 wirtualnych gestów dobroci dla naszego Agdanka.:)
Zostało jeszcze 490... Raczej nie liczę na to, że sprzedamy wszystkie, ale ufam, że uda się - bardzo dużo!!!