Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

napiszcie coś o tym guzie,którego ma Agdanek,mój psinek też coś takiego miał,tylko,ze to była zatkana zatoka odbytnicza,która pękła,dostawał czopki i zastrzyki....wysyłam pieniążki za lipiec i sierpień :-)pozdrawiam Agdanka i życzę zdrówka

Posted

Sylwunia82 napisał(a):
napiszcie coś o tym guzie,którego ma Agdanek,mój psinek też coś takiego miał,tylko,ze to była zatkana zatoka odbytnicza,która pękła,dostawał czopki i zastrzyki....wysyłam pieniążki za lipiec i sierpień :-)pozdrawiam Agdanka i życzę zdrówka

To hemoroid najprawdopodobniej.
I jak stoimy Daśko z finansami Agdanka? Czy lipiec jest uregulowany?

Posted

Bjuta napisał(a):
To hemoroid najprawdopodobniej.
I jak stoimy Daśko z finansami Agdanka? Czy lipiec jest uregulowany?

tak, guzek Agdankowy to hemoroid.. bo częsciowo sie nawet wchłonął i nie sprawia Agdankowi wiekszych problemów....
ale Agdanek to starowineczek, serduszko doslownie "na agrafkach", mimo wiekszych dawek leków Agdanek dyszy strasznie, nawet jak ze trzy kroczki zrobi to już zmeczony...zaraz sie kladzie odpocząć, szczególnie jak jest tak ciepło...
także Ciotki jeśli planujecie odwiedziny to nie czekajcie raczej do następnego lata....

choć słabe serduszko tak czy owak nie przeszkadza mu zawsze troche poszczekać i powarczeć na Lisia... jakaś rozrywke porządny piesek musi przecież miec..

a opłata przyszła ostatnia ta za maj

Posted

[quote name='kikou']tak, guzek Agdankowy to hemoroid.. bo częsciowo sie nawet wchłonął i nie sprawia Agdankowi wiekszych problemów....
ale Agdanek to starowineczek, serduszko doslownie "na agrafkach", mimo wiekszych dawek leków Agdanek dyszy strasznie, nawet jak ze trzy kroczki zrobi to już zmeczony...zaraz sie kladzie odpocząć, szczególnie jak jest tak ciepło...
także Ciotki jeśli planujecie odwiedziny to nie czekajcie raczej do następnego lata....

choć słabe serduszko tak czy owak nie przeszkadza mu zawsze troche poszczekać i powarczeć na Lisia... jakaś rozrywke porządny piesek musi przecież miec..

a opłata przyszła ostatnia ta za maj

Czy ja dobrze zrozumiałam? :crazyeye:
Wielu z nas (ja też) płaci regularnie deklaracje, a zalegamy z opłatami hotelikowymi za czerwiec, lipiec, sierpień???? :crazyeye:

Posted

daśka napisał(a):
Nie mogę narazie nazbierać pieniędzy za czerwiec ,czy wysłać za czerwiec wpłaty od Was? Ja doślę,ale nie wcześniej niż w ciągu dwóch tygodni,czy trzymać i czekać na kasę z mojej strony?
Co myślicie?

Pamiętając taki wpis Daśki i nasze odpowiedzi myślałam, że jest OK. Kikou - musisz się częściej pojawiać, bo kompletnie nie wiemy na czym stoimy. Ja co miesiąc przelewam i za siebie i za Danusię z mojej pracy.
Daśko - co jest grane??

Posted

Próbowałam się dodzwonić do Daśki. Wysłałam jej trzy esemesy. Jejku, jakie to irytujące! Ja spać nie mogę, jak się o dzień spóźniam z opłaceniem hotelu! A tu jeszcze trafiło na Kikou, która ma tyle bezpłatnych psiaków na utrzymaniu.

Posted

Kochana Bjutko - jak zwykle robisz, co możesz, a nawet więcej!!!:loveu:

Słów kilka do Daśki...
Przyznam, że ja jestem już BARDZO zirytowana. I wytłumaczę Ci, Daśko dlaczego.
Otóż.. od pewnego czasu muszę bardziej liczyć się z groszem, ale nigdy, nigdy nie zaniedbałam wysyłki deklaracji stałych dla "moich" 10 (słownie: dziesięciu) bezdomnych psów z Dogomanii.

Więc pytam Cię, Daśko, dlaczego moje pieniądze przesyłane na utrzymanie Agdanka OD TRZECH MIESIĘCY nie trafiają tam, gdzie ich przeznaczenie???
Jeżeli Twoja Rodzina Cię zawiodła z deklaracjami (bo tak mogło się zdarzyć) - to dlaczego nie wysyłasz do Kikou przynajmniej naszych dogomaniackich pieniędzy, które wpływają regularnie każdego miesiąca? :(
Dlaczego nam nie powiedziałaś, że trzeba Ci pomocy? :( I w końcu dlaczego Daśko pisałaś, że wpłaciłaś, skoro nie wpłaciłaś?

Wygląda na to, że Agdan ma w chwili obecnej ponad 1000 zł długu u Kikou! :shake:
Skąd Kikou ma brać? Ona ma masę biednych psich starowinek!

Posted

W stu procentach się z Tobą zgadzam Moniko - ale muszę przyznać, że bardzo delikatnie to ujęłaś. Ja nie prześlę już żadnej deklaracji na konto Daśki. Nadmieniam, że również systematycznie wpłacam zadeklarowaną przeze mnie kwotę 25 zł, a więc od trzech miesięcy uzbierało się już 75 zł. Mam nadzieję, że jeżeli Daśka nie płaci za hotel Agdana, to zwróci nam te pieniądze. Nie wycofuję się z mojej deklaracji, ale poproszę chyba Kikou o numer konta i będę przesyłać pieniądze bezpośrednio do niej. Tak dłużej być nie może. Szkoda, że ostatnie chwile tego biednego psiaka upływają w takiej nieprzyjemnej atmosferze.

Posted

No w sumie jak podliczę mnie, Danusię i moją Mamę to to jest 35 miesięcznie, które na pewno wpływa. Czyli 105 przez te trzy miesiące. A dług u Kikou o jedno zero większy 1050. Daśka mi nie odpisała na sms. No w sumie jeszcze jest sezon urlopowy, może jej nie ma.
A czy ktoś by się podjął księgowania Agdanowi, mając świadomość że 172 od rodziny Daśki nie wpływa?

Posted

Masz rację Bjutko! Takie mamy zmartwienie! :( Ale trzeba działać!
Musimy natychmiast powołać nowego skarbnika!
Kochane Dziewczyny? Która z Was podejmie się tego zadania?

Kiedy powołamy nowego skarbnika - deklaruję rozsyłać na Dogo prośby o pomoc finansową i rzeczową (dary na bazar) dla Agdanka.
Zrobię też wydarzenie na FB (ale do tego czasu sprawy finansowe muszą być uporządkowane - chciałbym bowiem, żeby na FB postrzegano nas, dogomaniaków, jako osoby rozsądne, kochające zwierzęta i uczciwe!).
Zaznaczam, że miałam już kilka "wydarzeń pomocowych" na FB i dobrzy ludzie zawsze pomagali, szczególnie biedniutkim staruszeczkom!

Oczywiście Daśka musi oddać nasze pieniądze w trybie natychmiastowym (w moim wypadku jest to kwota: 40 zł, mam potwierdzenia bankowe dla przelewów).

Oto wszyscy z Darczyńcy z Dogomanii (wychodzi miesięcznych deklaracji stałych: 190 zł, ale 2 osoby nie wpłacają, więc realnie to kwota tylko 175 zł). BRAKUJE WIĘC 175 zł MIESIĘCZNIE. :(

10 - Monika z Katowic - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII , I, II, III ,IV , V ,VI , VII
15 - Bjuta - VI, VII, VIII, IX, X, XI, X, XI, XII, I, II ,III ,IV, V, VI, VII
5 - Danusia - VI, VII, VIII, IX, X, XI, X, XI, XII, I, II,IV, V, VI, VII
15 - Diegula - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I, II ,III, IV, V
20 - Ingrid44 - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII,I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII
20 - BasiaD - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I ,II, III, IV, V , VI
10 - Sylwunia82 - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I, II, III, IV, V, VI
20 - baldek2 - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I, II, III, IV, V, VI
20 - Bazyli3101 (minimum do końca roku) - - VII, VIII, IX, X,II, III, IV, V, VI ,VII
15 - paulinken - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I, II, III, IV, V
25 - Maevel - VI, VII, VIII, IX, X, XI , XII, I, II,III, IV, V, VI
10 - Kachul-ZERO WPŁAT jednorazowa wpłata w lutym
5 - Mikoada - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I

Posted

Jestem Bardzo zaskoczona ze tyle miesiecy zalegamy z Hotelikiem bo jak wiekszosc z nas wplacalam za kazdy miesiac . Bardzo to przykre, tym brdziej ze Kikou nie ma 2 pieskow tylko cala gromade staruszkow ,ktore potrzebuja lekow, specjalistycznej karmy i trudno jest utrzymywac pieska jak nie wplywaja potrzebne pieniazki.

Dasko , odezwij sie .