Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Jak tam kondycja Agdanku?

Agdanek jak tak wilgotno i zimno lepiej oddycha ale gorzej chodzi biedak...
ale Agdanek to twardy chlopak, umie sie cieszyć życiem, dzielnie drepcze na tych słabych nóżkach
...a jak mu sie głaska łepek to aż popiskuje z rozkoszy...a jak sie go głaszcze gdzieś po brzuszku czy pleckach to ma łaskotki i wierci nózką...

obecnie mamy obiecany od jednego dobrego duszka odpowiednik karsivanu,
spróbuje mu podać...bo częściowo jego dzialanie jest podobne do nivalinu ale nie ma tych skutków ubocznych w kierunku ukl. krążenia.... no i chyba same stawy mają sie ciut lepiej bo wprawdzie Agdanek chodzi okropnie na tych ugiętych nóżkach....ale ostatnio nie popłakuje jak wstaje z pozycji leżącej... to jakby stawy mniej bolały...

Posted

Daśko - wysłałam Ci 20 zł od Ingrid44 (składka na październik). Rozmawiałam też z Kikou - bardzo prosiła o wpłatę na kolejny miesiąc, jest urobiona po pachy i nawet nie ma czasu wpaść do nas.

Posted

Agdanku, wiem że to twój wątek, no ale muszę spróbować zachęcić cioteczki do odwiedzin wątku psa, który przywiązywany jest do wanny, pewnie bity i nie karmiony - psiak z meliny, którego chcemy uratować, dać mu szansę na normalne życie... potrzebne deklaracje na hotelik, pomóżcie - każde 5,10 zł jest na wage złota.
http://www.dogomania.pl/threads/192405-Przywi%C4%85zany-do-wanny-kr%C3%B3tkim-%C5%82a%C5%84cuchem...-TRAGEDIA!
spójrzcie w te oczy, czy można mu odmówić?

Posted

Kochani - już tylko 3 dni bazarku m.inn. na Agdana http://www.dogomania.pl/threads/192532-*Skarbiec-ze-srebrem-*-dla-Sary-i-Agdana-do-24-wrze%C5%9Bnia-!

Próbowałam wstawić rozliczenia do drugiego postu (jakoś wtedy nam nie wyszło przepisania go na Daśkę - stąd rozliczenia są rozproszone po całym wątku. Spędziłam nad tym 3 godziny, ale są ewidentne błędy. Mam taki pomysł - żeby nie płacić od 20 do 19, tylko pełnymi miesiącami - wyślę teraz do Kikou za 10 dni czyli 35 zł (jeden dzień to 11 zł z kawałkiem). Wtedy będziemy się mogli rozliczać od pierwszego do pierwszego i łatwiej będzie wypisywać wpływy.

Praca księgowego na dogo to najtrudniejsza robota jaka mi się w życiu trafiła.... Całe szczęście Agdanaka księguje Daśka :eviltong:

Przygotuję jakoś (Dasiu, bez Twojej pomocy się nie obędzie) ten drugi post i jeszcze raz spróbuję ubłagać moda, żeby go na Daśkę przepisał - jak już będzie OK.

W każdym razie - czy się zgadzacie, że jak prześlę teraz Kikou te 35, to będziemy pisać miesiącami?
Coś w stylu IKSIŃSKI zapłacił (VI, VII, VIII itd?)

Posted

Bjuta napisał(a):
Kochani - już tylko 3 dni bazarku m.inn. na Agdana http://www.dogomania.pl/threads/192532-*Skarbiec-ze-srebrem-*-dla-Sary-i-Agdana-do-24-wrze%C5%9Bnia-!

Próbowałam wstawić rozliczenia do drugiego postu (jakoś wtedy nam nie wyszło przepisania go na Daśkę - stąd rozliczenia są rozproszone po całym wątku. Spędziłam nad tym 3 godziny, ale są ewidentne błędy. Mam taki pomysł - żeby nie płacić od 20 do 19, tylko pełnymi miesiącami - wyślę teraz do Kikou za 10 dni czyli 35 zł (jeden dzień to 11 zł z kawałkiem). Wtedy będziemy się mogli rozliczać od pierwszego do pierwszego i łatwiej będzie wypisywać wpływy.

Praca księgowego na dogo to najtrudniejsza robota jaka mi się w życiu trafiła.... Całe szczęście Agdanaka księguje Daśka :eviltong:

Przygotuję jakoś (Dasiu, bez Twojej pomocy się nie obędzie) ten drugi post i jeszcze raz spróbuję ubłagać moda, żeby go na Daśkę przepisał - jak już będzie OK.

W każdym razie - czy się zgadzacie, że jak prześlę teraz Kikou te 35, to będziemy pisać miesiącami?
Coś w stylu IKSIŃSKI zapłacił (VI, VII, VIII itd?)

To BARDZO DOBRY POMYSL !

Posted

Witam.Właśnie wysyłam swoją deklaracje za wrzesień dla Agdanka.Niedawno się dowiedziałam,ze inny piesek na którego wysyłałam pieniążki znalazł dom :-),bardzo bym chciała,zeby z Tobą Agdanku było tak samo :-),z całego serduszka Ci tego życzę :-)

Posted

Cioteczki, prosze oddajcie glos na Ale. Ma 60 podopiecznych i idzie zima. Ciagle wszystkiego brakuje ,szczegolnie karmy :-(
GŁOSOWANIE NA KRAKVECIE

Dzięki Naszym wpólnym głosom przytulisko p.Ali Orzechowskiej wygrało jako kandydat dogomanii i miau na przytulisko które ma dostać pomoc w postaci karmy na stronie Krakvet, teraz zaczął sie najważniejszy etap - głosowanie na Krakvecie.Oto instrukcja jak głosować na Krakvecie, zarejestrowanie zajmuje tylko chwilę a dla p. Ali to szansa jak nigdy. Błagam o głos na jej przytulisko i z góry bardzo dziękuję:

Tu bezpośredni link do wątku na którym jest głosowanie, można zagłosować jednym kliknięciem (po zarejestrowaniu i zalogowaniu):
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=12503&start=0

można głosować też w ten sposób:

Na KrakVecie głosujemy na pozycję siódmą:

Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - wrzesień 2010”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 7 (siodmą) "Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej" i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz login zaczynasz od punktu nr 6!

Posted

bardzo chciałabym,żeby wszystko było w jednym miejscu nie tylko ze względu na mnie,ponieważ muszę latać po stronach,ale przede wszystkim,żeby każdy wchodząc na pierwszą stronę mógł zobaczyć swoje wpłaty......
słuchajcie mam problem.....jest u mnie 11 letnia onka i dziś zobaczyłam,że ma cieczkę,a mój pies nie kastrowany (psy moge na kilka tygodni rozdzielić) ,ale dzwoniłam też do weta i zaproponował zastrzyk,choć powiedział,że być może! zatrzyma to cieczkę,ale w jej stanie to nadal nie jest wskazane (sunia była skrajnie zaniedbana,wychudzona itd)
czy ktos ma jakieś doświadczenie w tej kwestii?
proszę o podpowiedź
jeżeli chodzi o kasę dla Agdusia ,to 24 go kończy się bazarek,z którego połowa idzie na jego konto....dla przypomnienia
http://www.dogomania.pl/threads/192532-*Skarbiec-ze-srebrem-*-dla-Sary-i-Agdana-do-24-września-!

Posted

Bjuta napisał(a):
.......Mam taki pomysł - żeby nie płacić od 20 do 19, tylko pełnymi miesiącami - wyślę teraz do Kikou za 10 dni czyli 35 zł (jeden dzień to 11 zł z kawałkiem). Wtedy będziemy się mogli rozliczać od pierwszego do pierwszego i łatwiej będzie wypisywać wpływy.

z całym szacunkiem.... nie wiem jak to liczyłyście ale 11,- zł z kawałkiem x 10 dni to na pewno nie daje 35,- złotych :)

a tak w ogóle to chyba jest w tej chwili jeszcze wieksze zamieszanie niż było, w związku z tym zamieszcze jeszcze raz wszystkie wpłaty i wypłaty na Agdanka:

Agdan:
wydatki
pobyt 20.06 do 19.07 340,-
1 wizyta wet 20,-
2 wizyta wet 18,-
opakowanie 100 kaps a 5mg vetmedin 155,-
pobyt 20.07 do 19.08 340,-
pobyt 20.08 do 19.09 340,-
pobyt 20.09 do 19.10. 340,-
razem: 1553,-

wpływy:
21.07 Bjuta 20,- na pierwszą wizyte wet
29.06 2010 290,- Daśka
30.06 2010 172,- Daśka
28.07 2010 350,- Daśka
12.08 2010 100,- Daśka
21.09 2010 340,- Daśka
21.09. 2010 35,- Bjuta

razem: 1307,-

ja wiecej przelewów dotyczących Agdana nie znalazłam u siebie... jeśli coś pominęłam to koniecznie mnie napomnijcie odrazu z datą bedzie mi łatwiej znaleźć...