Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj była u nas brzydka pogoda, Agdanek czuł sie gorzej, popiskiwał przy podnoszeniu sie z pozycji leżącej....
...to nie miał tyle siły na "dysputy".... więc było trochę spokojniej

Posted

Witam.Poślij mi daśka Twoje konto, miałam wpłacić dla Agdanka chociaż jednorazowo w lipcu...i właśnie jest lipiec.Zaglądam i czytam....nawet jak nie piszę.Pozdrawiam.

Posted

zamówiłam już vetmedin dla Agdanka te 5mgramowe kapsułki (100sztuk=155,-)
bo niestety tableteczki od Ketuni sie kończą (są po 2,5mg a Agdankowi pani wet zaordynowała 2x dziennie po 5mg),
natomiast na początek nie trzeba sie bedzie martwić o suplementy, bo Dziewczyny z inego wątka zamowiły dla drugiego chorego piesia caniviton(1kg) i Agdanek dostanie połowe na swoje łapiny... ale wcześniej chyba jeszcze jedną serię 5dniową innego leku przciwzapalnego dostanie, ponieważ te nóżki mocno dają mu się we znaki, jak tylko źle stąpnie albo jak wstaje z pozycji leżącej to popłakuje z bólu.....teraz oczywiście też dostaje suplementy (mam troche po jeszcze innym piesku) ale to jeszcze za wcześnie żeby zaczęły działać, a nogi Agdankowi daja sie naprawde we znaki...

Posted

Kikou bardzo się wystraszyłam,kiedy zobaczyłam rano Twój wpis o 2 rano,pomyślałam ,że coś złego sie stało...uffffff jaka ulga:-)
To jak.....zabieramy się za zbiórkę na leki!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

bo kikou to chyba w ogóle nie sypia tylko non stop staruszkami się zajmuje :)
biedny Agdanek - muszą go boleć te stawy, pewnie na deszczową pogodę jest jeszcze gorzej... :(

Posted

daśka napisał(a):
Pamiętajmy aby wpisać w przelewie,że pieniążki są na hotelik,lub leczenie i podać swój nick z dogo:-)

Oj, daśka już ma mętlik totalny i to z Twojej przyczyny.Dostałam Twoje PW.Weszłam tutaj i chciałam Ci napisać witaj Zagłębianka, patrzę... a tu Gdańsk.Cholewcia....zaniemówiłam, co rzadko mi się zdarza.Gdańsk znam bardziej niż S, miasto Zagłębia.Pozdrawiam sąsiadkę, bo ja Ślązaczka :oops:

Posted

Mój 14-letni Helmucik też ma problemy ze stawami, chętnie je Royal Canin Mobility, i jakby lepiej. Helmut ma przyjemność drugi miesiąc ją jeść, więc może nie stał się /jeszcze ;) / podskakującym szczeniaczkiem, ale karma ma rewelacyjne opinie właścicieli i jeden posiłek dziennie w ten deseń ,nie zaszkodzi..

Posted

teraz znowu ciepło więc nóżki chyba mniej bolą, w każdym razie jak jest tak ciepło to Agdanek nie popłakuje jak wstaje...w domku mamy chłodno więc z upałami sobie dobrze radzi.... po vetmedinie lepiej mu sie oddycha...a barometrem samopoczucia jest zawsze ilość zaczepek w stosunku do Misia...

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Dobrze ze jest Misio to przynajmniej widac kiedy Agdanek jest w dobrej formie :) :) :)

Co myslicie cioteczki o tej specjalnej karmie z Royal canin ?

myślę,że byłoby świetnie,tylko w finansowaniu już pomóc nie mogę:-(
mam w domku teraz trzeciego psiaka,którego wzięłam na dt za 200 zł,ale obawiam się że zabrałam ją z całym bagażem róż.nych,dziwnych i niedomówionych sytuacji.
Wiecie co.....ja popytam jeszcze wśród znajomych,czy ktoś mógłby "maluchowi-staruszkowi" fundnąć taką karmuchę
P.S.Jak ja lubię ten wątek,kiedy tutaj wchodzę czuję ciepło i spokój:-)
Agdanku biegnij na słoneczko wygrzewać kosteczki:-)

Posted

taak, wiadomo że te karmy lecznicze Royala mają naprawde "porządne" składy...
ale koszt jest masakryczny, to jest jednak duży piesek wiec taki worek 14 kg (kosztujący 245,- zł) byłby tylko na ok. miesiąc,
a Agdanek musi brać leki na serce 2x dziennie po 5mg vetmedinu, 155,- zł na 50 dni...
oraz przynajmniej ze dwie serie Nivalinu na mięśnie nóżek (+/- 200,-zł)

z dobrych wiadomości Cioteczka Malibo57 kupiła dla dziadeczków owczarków (przede wszystkim dla Doga ze Sczczytna i Agdanka) aż 2kg canivitonu na stawy, ktory też ma bardzo dobry skład... więc mamy zapas conajmniej na kwartał, to powinno naszych seniorów postawić troche na nogi

:laola:[SIZE=3]bardzo dziękujemy!!!!!!:laola: