Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zaba14 napisał(a):
No to czekamy na zdjęcia :) Gabi też śliczna :P a dwa psy na smyczy z czego jeden silny i agresywny do psów to jednak spore ryzyko ;) fajnie że macie dom z ogrodem bo w bloku nie miałabyś dużego wyboru :)

nie wiem jakbyśmy sobie poradzili w bloku:niewiem: kiedyś jak byłam u fryzjera to jedna pani opowiadała że właśnie mieszka w bloku z takim artystą jak mój to wychodzi w nocy koło 1 i nad ranem na spacery.. a zdjęcia robiłam na "postojach" przytwierdzałam psy do drzewa:diabloti: i wtedy wyciągałam aparat bo tak to był w torbie - Kapsel poluje jeszcze na sarenki:eviltong: to pies orkiestra:razz:

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieńdoberek :)
przybiegłam z rewizytą
przejrzałam fotki - śliczne
a psiury też piekne, Kapsel widac, że taki stateczny i poważny jegomość a Gabi mała słodka psotka pewnie :p
fajnie się razem prezentują :lol:
i kotki jakieś nawet się zalapaly

bedę zaglądać
Pozdrawiam :)

Guest papillonek
Posted

zaba14 napisał(a):
Axel jest przepiękny !! :)
Ja mimo wszystko psa na plac zabaw bym nie wprowadziła, jakoś mnie to razi, to dla dzieci a nie dla zwierząt jest i pewnie gdybym była matką to tym bardziej by mnie to wkurzało :)

Ale jest zima nie ma tam żadnych dzieci,a pozatym to nie jest bezpośrednio na placu tylko koło niego :)

Posted

Fides79 napisał(a):
dzieńdoberek :)
przybiegłam z rewizytą
przejrzałam fotki - śliczne
a psiury też piekne, Kapsel widac, że taki stateczny i poważny jegomość a Gabi mała słodka psotka pewnie :p
fajnie się razem prezentują :lol:
i kotki jakieś nawet się zalapaly

bedę zaglądać
Pozdrawiam :)

Z charakterem futrzastych strzał w 10;)
niedługo będą zdjęcia bo przed chwilą wróciłam- jak tak sobie koło godzinki pochodziłam to miałam wrażenie że mi palce poodpadają.. pod sklepem Gabi wystartowała z piekielnym warczeniem do psa lekko licząc dwa razy wiekszego od Kapsla:evil_lol:

Guest papillonek
Posted

OoOO jaka zadziooora :o
Chyba małe to już tak maja hihi

Posted

papillonek napisał(a):
Ale jest zima nie ma tam żadnych dzieci,a pozatym to nie jest bezpośrednio na placu tylko koło niego :)

skoro piszesz, że mini tor agility to chyba jednak korzystałaś z placu zabaw :) ja tylko pisze, że dla mnie to nie miejsce dla psa i bez różnicy czy dzieci tam są, czy też ich nie ma :) to moje zdanie :) a kto co robi to już jego własny interes.

chi23 napisał(a):
niedługo będą zdjęcia bo przed chwilą wróciłam- jak tak sobie koło godzinki pochodziłam to miałam wrażenie że mi palce poodpadają.. pod sklepem Gabi wystartowała z piekielnym warczeniem do psa lekko licząc dwa razy wiekszego od Kapsla:evil_lol:

Kapsel ją nauczył hihi?? :))) co do samych dużych psów które nie lubią innych to jest taka sprawa, że mieszkając w mieście trzeba nauczyć je po prostu tolerować innych zwierzaków, nie lubić, ale nauczyć spokojnie przejść przy innym psie, to ułatwia życie, ale jeśli nie masz takiej potrzeby to co innego, ale gdybyś mieszkała w mieście to chyba nie miałabyś wyjścia :) bo Pani fryzjerka unika problemu, mnie by się ani nie chciało po nocy chodzić, ani nie miałabym na to siły :) kaganiec na mordkę i trzeba spokojnie pracować ;) bo życie z psem czasem wymaga wyjścia do weterynarza :) a szkoda aby pies urządzał gigantyczne cyrki :)
Jednak Kapsel jest tak pięknym psiakiem że jemu wybaczam wszystko hihi :) :) jest do zjedzenia !! :) kolor ładny soczysty, fajnie zbudowany, cud i miód :) brat mojej psicy też nie toleruje inny psiaków ;) ale póki co dość ładnie je mija, sztywnieje, ale nie szarpie się.. oby mu tak zostało ;) za to Miya może mu robić wszystko :) chyba tak jak Twoja Gabi , Kapslowi :))

papillonek napisał(a):
OoOO jaka zadziooora :o
Chyba małe to już tak maja hihi

Zazwyczaj tak jest ;) ludzie najczęściej mają to gdzieś ;) mały pies wygląda tak zabawnie, ale identyczne zachowanie gdyby wykonał ast, rottek czy inny duży pies już ludziom się nie podoba i pies stwarza zagrożenie, ja jako właściciel psa TTB marzyłabym o tym aby identycznie ludzie traktowali małe pieski ;) bo to nic przyjemnego gdy podbiega do nas nawet mały pies i strzeże zęby, dla właściciela wygląda to super, ale jak pies się odwinie to jest płacz ;)

Mój poprzedni psiak też był malutki, ważył ok 7kg, i psy ogólnie tolerował, ale miał na osiedlu kilka psów które gdy widział dostawał dosłownie wścieklizny :/ nie mogłam sobie z tym u niego poradzić, ale między nami też nie było takiej więzi jaką mam z Miyką, nawet gdy był już staruszkiem, ledwo się toczył, a widział to nagle zachowywał się jak młody pies :) wariat niesamowity ;)

Posted

chi23 napisał(a):

ha to mój Gamoń też taki odważny i startuje do wszystkich psów, bez wzgledędu na ich wielkość :roll:

Posted

prawie wszystkie psy biegają tutaj jak chcą i dzisiaj na przykład jest taki dzień że zjeżdzają się ci wszyscy działkowicze bo wolne jest i raczej nie mają przy sobie smyczy. Ten pies co gabi na niego warczała nie miał nawet obrozy mimo tego że 15m za nim szli właściciele. Gabi była na smyczy ale nie biorę jej na ręce jak tylko widze psa- bo będzie tylko gorzej :shake: Nie mam pojęcia jak ją tego warczenia oduczyć, nigdy taka nie była dopiero po sterylizacji tak jakoś zaczęła warczeć na psy ale nie zwracałam uwagi bo w tygodniu jak idziemy na spacer to przeważnie nie spotykamy po drodze dosłownie nikogo..

i Miecia

Posted

zaba14 napisał(a):
wasz kotek? boski ! :)
Mina na ostatni zdjęciu Gabi mówi wszystko - zimno, ja chce do domu ! :)

Heh, mozliwe;)
Kotek nasz- rok temu zimą czarna kotka nam się przybłąkała i urodziła jednego czarnego kotka i własnie takiego cudaka jak Miecia;)

Posted

jak miałam mojego Felka kastrować to mnie wet uprzedził, ze u małych ras zdarza się, że wzrasta agresja i może akurat Gabi jest takim przypadkiem ;)
zdjęcia super
a Miecio wygląda jak kot syjamski :lol:

Posted

Fides79 napisał(a):
jak miałam mojego Felka kastrować to mnie wet uprzedził, ze u małych ras zdarza się, że wzrasta agresja i może akurat Gabi jest takim przypadkiem ;)
zdjęcia super

Miecia to dziewczyna:evil_lol: ale Gabi ma tak tylko do psów, ludzi lubi:cool3:

Posted

[quote name='chi23']Miecia to dziewczyna:evil_lol: ale Gabi ma tak tylko do psów, ludzi lubi:cool3:

uuupss :oops: moje niedopatrzenie, to ja Miecie bardzo przepraszam :)

a Gabi może tak mieć tylko do psów, Mój tak ma, jedyne co to szczeka na starsze panie wędrujące z kościoła :evil_lol:

Guest papillonek
Posted

Świetny kotek :)
gadzam się z tobą zaba14 ludziom małe psy nie przeszkadzają,ale jak się większy wkurzy to..
Nie napisałam,że to mini tor to chyba justa to są belki do przedzodzenia i łapania równowagi ,ale w zimę i tak z tego nikt nie korzysta to sobie skaczemy :)

Posted

[quote name='papillonek']Świetny kotek :)
gadzam się z tobą zaba14 ludziom małe psy nie przeszkadzają,ale jak się większy wkurzy to..
Nie napisałam,że to mini tor to chyba justa to są belki do przedzodzenia i łapania równowagi ,ale w zimę i tak z tego nikt nie korzysta to sobie skaczemy :)
no tak, mostki do biegania, a np: te belki które są dość nisko do skakania, to nawet dobre do ćwiczenia szybkości, na tych mostakach i drabinkach, ja lecę obok a Dotka na tym mostku!:d i jest super;)
A Miecia jest piękna jak syjamski :D

Posted

Fides79 napisał(a):
zdjęcia super

zmień weta lepiej ;]

Posted

Kurcze, no ide dzisiaj z Gabi i nagle zza samochodu wyskakuje na nas jakiś pies:angryy: Starałam odwrócić się uwage Gabi ale zrób tu coś człowieku jak cię obcy pies obskakuje:angryy: Myślałam ze mnie szlag trafi... Wiecie gdzie był właściciel że tak powiem? Ulicę dalej.:mdleje:To jest naprawdę wkurzające- drugi raz pod rząd mam przypadek że pies nie ma nawet obrozy, lata 100 metrów za włascicielem, obskakuje ludzi a facet nic, nawet na niego nie patrz tylko idzie przed siebie:roll: Wiem ze to był jego pies bo często razem chodzą..

Posted

Fides79 napisał(a):
hmmm a to czemu?

bo sterylka czy kastracja nie ma nic wspólnego z wzrostem agresji u psa, a na pewno dodatkowym kryterium nie jest wzrost psa :) to już w ogóle jakaś nowość :)) , wiem że jest taki mit że psy kastrowane robią się agresywne :D ale żeby do tego skłonność miały psy małe to o tym jeszcze nie czytałam ;) zapraszam do działo sterylizacji tam wszystko pisze ;) gdyby tak było to lepiej byłoby pilnować własne psy w czasie cieczki niż sterylizować i ryzykować, że charakter się zmieni na agresywny.. :)

a to w ogóle ciekawe jest, jedni piszą że pies agresywny, inni że gruby i trzeci że leniwy.. :))) wszystkie psy w schroniskach powinny w takim wypadku nadawać się głównie do uśpienia :/

chi a no niestety w takich sytuacjach nawet nie ma czasu aby zareagować... powiedziałabym - norma na polskich osiedlach :/ u nas na całe szczęście psy latające luzem to rzadkość :)

Guest papillonek
Posted

Kapselek Jest boski ,ale rozmiar zdjęcia ...
A co do tych mostków nie do końca wiem co to ma wspólnego z agi ,wiem ze psy skaczą przez przeszkody ,ale jakieś mostki nie kojarzę.
Trzeba było zwrócić uwagę temu facetowi niech weźmie psa.