Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie będzie mieć domowe imie?

Georgia;)

nic wczesniej nie mówiłas a tu tak nagle?

Już dawno chodził mi po głowie border, tak jakoś wyszło że nic nie mówiłam:p

Na razie idę, zdjęcia potem:)

edit: internet mi dzisiaj muli i nie mogę otworzyć poczty z linkiem aktywującym nowe hasło na photobucket więc jutro zdjęcia;)

Posted

[quote name='westie_justa']A jak rodzice zgodzili sie od razu?

Już jakiś czas temu pojawił się pomysł na trzeciego psa;)

Ojej, imię fajne, ale nie wyobrażam sobie tak wołać psa na torze agility, czy w ogóle wołać . Będziesz z nią uprawiać jakieś sporty?

Na imię już reaguje, nie ma żadnych problemów;) Całą noc ładnie przespała, rano poszła na siku i zjadła śniadanie. Dzisiaj idziemy na spacer:) Wczoraj ukradła mi kapcie;)
Nie mam na razie żadnych planów niech sobie dzieciak spokojnie rośnie;)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us*/

Posted

Nie chodzi mi o reagowanie, na torze (przykładowo), kiedy nie masz czasu praktycznie na nic, przydają się krótkie zwroty, Georgia raczej do nich nie należy, tzn. w wymowie raczej ciężko tak szybko zawołać do psa, kiedy ma zrobić coś nagle, natychmiast, tym bardziej jeśli pies w ogóle jest szybki.

Pytałam o sporty, bo na ogół ludzie biorący BC mają już jakieś plany, nie mówię przecież, żeby trenować z kilkutygodniowym szczeniakiem ;). Wiadomo, plany planami, ale czasem różnie wychodzi.

Fajna dziewczynka, można liczyć na jakieś wspólne z pozostałymi psiakami?

Posted

Ja nie mam żadnych planów, jeszcze zobaczymy;) Raczej nie uda mi się zrobić im razem zdjęcia, na razie się wzajemnie unikają:lol: Tzn. Gerogia wczoraj próbowa się bawić z Kapslem ale się nie udało:evil_lol:

Posted

[quote name='Fides79']http://img835.imageshack.us/img835/619/dsc0019bv.jpg :loveu: ale fajna
a oczka to jej juz takie zostaną ciemne?
no a co Gabi i Kapsel na nową koleżankę?
a na Georgię (rozumiem że wymawia się Dżordżia) można skrótowo w razie potrzeby wołać Go(Dżo) :)

Dzięki! Bo ja nie mogłam wymyśleć żadnego sensownego skrótu:p Oczka już chyba takie będą;) Kapsel raczej niczym się nie przejmuje, powąchał G i poszedł za to Gabi.. Ich relacje są skomplikowane:evil_lol: Wczoraj Gabi siedziała pod paprotką i warczała jak traktor, dzisiaj nawet podeszła się powąchać:cool3: Ogólnie trzeba im wszystkim dać trochę czasu;)

No to powinnaś coś z nią robić chocby domowo taki pies musi miec jakieś zajęcie i musi pracować!

Yhy, idziemy dzisiaj na skoki spadochronowe:diabloti:
To nie jest perpetum moblie tylko psi niemowlak, była na spacerku, pobawiła się gabrysinymi sznurkami i poszła luli:cool3:

Posted

No tak:evil_lol: ja mówie przecież ogólnie, bo teraz to jeszcze dziecko:D ile ona ma?
A jak będzie miała cieczkę to ją upilnujecie? no bo wszyscy mieszkają w domu....

Posted

westie_justa napisał(a):
No tak:evil_lol: ja mówie przecież ogólnie, bo teraz to jeszcze dziecko:D ile ona ma?
A jak będzie miała cieczkę to ją upilnujecie? no bo wszyscy mieszkają w domu....

Ma 4 miesiące;) Po pierwszej cieczce ją wysterylizujemy, tą pierwszą trzeba będzie pilnować. Kapsel mi się zaplątał w kabel od klawiatury:roflt:

Posted

Moim zdaniem nie można popadać ze skrajności w skrajność. Wiadomo, że ze szczeniakiem, który jest większej rasy i intensywnie się rozwija nie będzie się robiło tego, co z dorosłym psem, ale według mnie z 4 miesięcznym szczeniakiem można już nad czymś pracować. Podstawowe komendy, czy jakieś proste sztuczki przecież nie wykluczają socjalizacji. To trochę tak, jakby sześciolatki czekały jeszcze kilka lat, żeby rozpocząć naukę. A przecież wiadomo, że w zerówkach nie mają algebry, tylko różne proste ćwiczenia, podstawy, które potem ułatwiają im dalszą pracę.

Posted

Aha... a Gabi nie jest wysterylizowana?

Jest;)

Moim zdaniem nie można popadać ze skrajności w skrajność. Wiadomo, że ze szczeniakiem, który jest większej rasy i intensywnie się rozwija nie będzie się robiło tego, co z dorosłym psem, ale według mnie z 4 miesięcznym szczeniakiem można już nad czymś pracować. Podstawowe komendy, czy jakieś proste sztuczki przecież nie wykluczają socjalizacji. To trochę tak, jakby sześciolatki czekały jeszcze kilka lat, żeby rozpocząć naukę. A przecież wiadomo, że w zerówkach nie mają algebry, tylko różne proste ćwiczenia, podstawy, które potem ułatwiają im dalszą pracę.

Dzisiaj klikałyśmy sobie na zasadzie klik - smakołyk;)

Guest papillonek
Posted

[quote name='westie_justa']No to powinnaś coś z nią robić chocby domowo taki pies musi miec jakieś zajęcie i musi pracować!
Heh a jak z Gabi?:D

To nie jest robot,że musi pracować...

Śliczny maluszek! :)

Posted

To nie jest robot,że musi pracować...

Śliczny maluszek! :smile:

:p

Dzisiaj całe towarzystwo szalało razem na dworku:cool3: Nawet Kapsel-Zostaw-Mnie-W-Spokoju:evil_lol: Zdjecia tego oczywiście nie oddają, bo najciekawsze rzeczy się dzieją jak odkładam aparat:eviltong: Wyobraźcie sobie co się dzieje jak trzy psy biegną za jedną piłką:lol: Georgia obecnie burczy na moje kapcie a reszta padła:)

edit: