Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

papillonek napisał(a):
skoczna jest,ale nie aż tak ;) musiałabym najpierw na niższej wysokości,ale niżej to ja znowu nie umiem stabilnie trzymac nóg bo konana zginam ;) no i mała powierzchnia do postawienia łap...

A ile Twoja suczka ma wzrostu?

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tam bez problemu mogę sobie trzymać ponad 18 kg Twina na stopach, jestem teraz na levelu, że mogę mu normalnie rzucić trzy cztery dyski do multipla, i spokojnie przez minutę się trzyma :P Więc 20 kg powinno się zmieścić :P Ale stopy mam rozm. 40/41 :P

Posted

Paulix napisał(a):
Ja tam bez problemu mogę sobie trzymać ponad 18 kg Twina na stopach, jestem teraz na levelu, że mogę mu normalnie rzucić trzy cztery dyski do multipla, i spokojnie przez minutę się trzyma :P Więc 20 kg powinno się zmieścić :P Ale stopy mam rozm. 40/41 :P

a ja 36/37 haha :D ale spróbować nie zaszkodzi ;)

Guest papillonek
Posted

Mam nadzieje ,ale teraz druga sprawa jak tego nauczyc?bo pokazać nie bardzo ,bo za wysoko ;)

Posted

Ja najpierw uczyłam wskakiwać na łydki, a dopiero potem na stopy, duuuuużo nagradzania. Warto też wcześniej popracować nad świadomością ciała, przebywanie na ruchomych powierzchniach, wtedy psu łatwiej się ogarnąć.

Posted

Ale mój pies np staje bardziej na przodzie niż na tyle, co do nauki, ja po prostu brałam psa na podwyższenie, naprowadzałam smaczkiem, klikałam za jedną łapkę, za dwie, trzy potem cztery, a potem obniżałam podwyższenie.

Posted

[quote name='Collie']A gdzie jeśli można wiedzieć :) ?

Ja tez sie przylaczamdo pytania a to jednodniowe?

Tak, jednodniowe;) Organizowane przez ForFun;)

Guest papillonek
Posted

Illusion napisał(a):
Ja najpierw uczyłam wskakiwać na łydki, a dopiero potem na stopy, duuuuużo nagradzania. Warto też wcześniej popracować nad świadomością ciała, przebywanie na ruchomych powierzchniach, wtedy psu łatwiej się ogarnąć.

No trzeba będzie popróbować,może akurat :D

Posted

J próbowałam nauczyć wskoku na stopy.. ale nie wychodzi... stopy mam 39, ale wysoko nie jest;) na łudki.. znaczy piszczel:P wchodziła z łóżka.. ale niestety wskok zawsze kończy sie przeskokiem.. tak samo jest z plecami więc na stopy jeszcze gorzej...
za to Dot ma krótkie nogi i jest "zbita" i to tak zbyt nie wychodzi...

Guest papillonek
Posted

My się dzisiaj nauczyłyśmy wskoku na łydki i na stopy :D Nie było ciężko najpierw na łydki to wiadomo wskocz i była ,a na stopy przydała się komenda ,,do tyłu'' szła z łydek do tyłu i była na stopach moja skoczna niunia :loveu:
mam zdjęcia i zapraszam ;)

Posted

[quote name='papillonek']My się dzisiaj nauczyłyśmy wskoku na łydki i na stopy :D Nie było ciężko najpierw na łydki to wiadomo wskocz i była ,a na stopy przydała się komenda ,,do tyłu'' szła z łydek do tyłu i była na stopach moja skoczna niunia :loveu:
mam zdjęcia i zapraszam ;)

My mamy na tył "wsteczny" i chyba dzisiaj spróbujemy tak jak mówisz, bo jak do tej pory nie mialam pomyslu jak to rozegrać;)

J próbowałam nauczyć wskoku na stopy.. ale nie wychodzi... stopy mam 39, ale wysoko nie jest;-) na łudki.. znaczy piszczel:P wchodziła z łóżka.. ale niestety wskok zawsze kończy sie przeskokiem.. tak samo jest z plecami więc na stopy jeszcze gorzej...
za to Dot ma krótkie nogi i jest "zbita" i to tak zbyt nie wychodzi...

Gabi na odwrót:, nie chce zejść i trzeba ją zrzucać:evil_lol:

Guest papillonek
Posted

chi23 napisał(a):
My mamy na tył "wsteczny" i chyba dzisiaj spróbujemy tak jak mówisz, bo jak do tej pory nie mialam pomyslu jak to rozegrać;)

O ciekawie ;D Ja też dzisiaj kombinowałam i tylko to mi się udało wymyślić,a wskoczyć prosto na stopy ,,O nie...'':obrazic::lol:

chi23 napisał(a):
Gabi na odwrót:, nie chce zejść i trzeba ją zrzucać:evil_lol:

S tak samo może dlatego,że lubi podziwiać widok z góry.To by miało sens,bo zawsze stara się wejśc najwyżej jak może dlatego może śpi ...na stole :evil_lol:

Guest papillonek
Posted

No naprawdę :) Jak przychodzę ze szkoły (ona zbyt czujna nie jest) to śpi i jak mnie zobaczy to zrywa się,szczeka i ogólnie szok :) Lubi jeszcze spa pod wanną w szfie z butami,a jak jej pozwolę wejśc na ramie to raczej trzeba ją strząchnąć,bo dobrowolnie nie zejdzie :) MoZe by poduczyć ją komendy na schodzenie?

Posted

papillonek napisał(a):
No naprawdę :) Jak przychodzę ze szkoły (ona zbyt czujna nie jest) to śpi i jak mnie zobaczy to zrywa się,szczeka i ogólnie szok :) Lubi jeszcze spa pod wanną w szfie z butami,a jak jej pozwolę wejśc na ramie to raczej trzeba ją strząchnąć,bo dobrowolnie nie zejdzie :) MoZe by poduczyć ją komendy na schodzenie?

Można spróbować:)

Niedługo będą zdjęcia z seminarium za które dziękujemy Kai:loveu:
Generalnie było super, Go po trzecim powtórzeniu załapała o co chodzi z tunelem, hopki też fajnie:) Grzecznie siedziała w klatce bez strasznych protestów, trochę pospała nawet;) Jestem z niej dumna, pierwszy raz była w miejscu gdzie jest tyle psów:) W międzyczasie wykąpała się w misce z wodą zalewając kennel:evil_lol: ale kto by się przejmował:evil_lol:

Posted

No kochaniutka jest :loveu: Widzę, że macie taką smycz jak ja - ja swoją uwielbiam, najwygodniejsza smycz jaką do tej pory w życiu miałam ;)

Posted

[quote name='Illusion']http://img845.imageshack.us/img845/9538/dsc4630.jpg
Urocze dziecko :loveu:

:)

No kochaniutka jest Widzę, że macie taką smycz jak ja - ja swoją uwielbiam, najwygodniejsza smycz jaką do tej pory w życiu miałam

No fajne są te smycze;) I można je kupić w każdym zoologicznym a wytrzymują praktycznie wszystko:) aa jak widać na zdjęciach poczyniłam też inwestycję w rogza i bardzo wygodnie się używa, bo nie trzeba pół godziny szukać kółeczka do przypięcia:)