Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

justa i dobrze, że się takiego towarzystwa nie trzymasz. Ja tam lubie ludzi pozytywnie zakręconych :D Ciekawa jestem jaka klasa trafi mi się w liceum..
BC jest jak każdy pies, nie może przecież robić ciągle coś, bordery też chcą odpocząć czy spać :evil_lol:

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

też sie ciesze;) No to mogłybyśmy sie dogadac :evil_lol: o tak liceum to zagadka ale ja mam jeszcze na to 2 lata;)
O tak lulający borderek :loveu:

Chi dawaj jakieś fotki:D:D! a w ogóle jak masz na imie?

Posted

wiem, ze jestem ciekawska okropnie, ale czy możesz mi jeszcze powiedziec jakie wymiary ma to legowisko i ile kosztowalo, ewentualnie kto jest producentem? :roll:

Posted

westie_justa napisał(a):
też sie ciesze;) No to mogłybyśmy sie dogadac :evil_lol: o tak liceum to zagadka ale ja mam jeszcze na to 2 lata;)
O tak lulający borderek :loveu:

Chi dawaj jakieś fotki:D:D! a w ogóle jak masz na imie?

Mam na imię Waleria:)

Kinga, już idę szukać metki i wymierzyć posłanie:)

edit: posłanie ma wymiary 73cmx65cm a metki takiej doszytej nie ma ale pamiętam że na tej z ceną była firma zooleszcz;) A kosztowało 65zł.

Posted

[FONT=Arial]

Aha czyli Wala:smile: pytam bo tak będzie wygodniej niż te Chi;-)
[/FONT]

[FONT=Arial]Ojej te posłanie jest boskie! :loveu: takie nowoczesne:-D [/FONT]

[FONT=Arial]Fajne jest też z tym że ten pokorowiec się zdejmuje i można wyprać tylko rzeczywiście trzeba będzie niedługo wymienić na większe:evil_lol: Georgia to pies-guma, jak wracaliśmy z nią do domu to spała rozciągnięta na prawie całe tylne siedzenie:p[/FONT]

[FONT=Arial]

Chi jakie Ty masz piękne imię:loveu: Bardzo mi się podoba:loveu:
[/FONT]

[FONT=Arial]Dziękuję:)[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

Opuszki ma fajne, jeszcze nie widziałam różowych:p

a jak sie tak dopytuję to ono ma wyjmowaną ze środka poduszkę?

Nie, poduszka nie jest wyjmowana ale pokrowiec jest zdejmowany;)

Posted

Moja Fifka ma takie łaciate ale z przewagą czarnego. Pazurki też ma różne, jedne czarne, drugie jasne. Trzecie powieki w oczach też ma różne w jednym białą w drugiem czarną, taki zezol:)
Georgia ma piękne łapeczki, takie jeszcze nowe nie schodzone:)

Posted

http://i1215.photobucket.com/albums/cc520/chi232323/DSC_0428.jpg Może jak będe mieć drugiego psa to już sie lustrzanki dorobię:evil_lol: bo te zdjęcia mają taką głębie:loveu: a spójrz tylko na te moje :eviltong: zrobic zdjęcie pyszczaka w ostrości to chyba cud:D a ustawień to już nie wiem gdzie szukać :lol:

http://i1215.photobucket.com/albums/cc520/chi232323/DSC_0426.jpg oh co za boska dłogonoga!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: [SIZE="1"](mówię tak bo mam niskopodłogowca)

Legowisko kosztowało 65zł, tak, jest wymiarów na małego border, a ja kupiłam legowisko tez za 65zł ale duzo mniejsze dla Doti:D gdzie? w kakadu :evil_lol:
hehe ale szkoda ze iedługo trzeba będzie kupic większe:lol: dlatego ja chyba od razu kupię takie duże żeby było na całą klatke bo pewnie tez kupię;)

Ciekawe jak będzie Dżo wyglądała jak sie "opierzy":D

Posted

[quote name='Fides79']wpisałam zooleszcz w google i wyskoczyła mi ich stronka, ale legowisk to tam nie ma :shake::roll:

To już nie wiem..

Moja Fifka ma takie łaciate ale z przewagą czarnego. Pazurki też ma różne, jedne czarne, drugie jasne. Trzecie powieki w oczach też ma różne w jednym białą w drugiem czarną, taki zezol
Georgia ma piękne łapeczki, takie jeszcze nowe nie schodzone

Dobre określenie -nieschodzone:)

http://i1215.photobucket.com/albums/...3/DSC_0428.jpg Może jak będe mieć drugiego psa to już sie lustrzanki dorobię bo te zdjęcia mają taką głębie a spójrz tylko na te moje zrobic zdjęcie pyszczaka w ostrości to chyba cud a ustawień to już nie wiem gdzie szukać

http://i1215.photobucket.com/albums/...3/DSC_0426.jpg oh co za boska dłogonoga! (mówię tak bo mam niskopodłogowca)

Trzeba być dobrej myśli - może uda się i pies i lustrzanka:)

Posted

chi23 napisał(a):
To już nie wiem..
Dobre określenie -nieschodzone:)

Trzeba być dobrej myśli - może uda się i pies i lustrzanka:)

Lustrzanke to mi tata chce kupić, ale po prostu.... kasa :roll: no bo jednak trzeba przeznaczyc powyżej 1000zł na takie cudo:D ale mysle że będę mieć;) a pies... No ja w każdym bądź razie wierze :D:D

O nieschodzone mięciutkie rózowe podusie:loveu: Jeja moja ma juz takie popekane i twarde:shake: ale to dlatego ze w pierwszą zime jej nie smarowałam... i już ma takie zniszczone

Posted

westie_justa napisał(a):
Lustrzanke to mi tata chce kupić, ale po prostu.... kasa :roll: no bo jednak trzeba przeznaczyc powyżej 1000zł na takie cudo:D ale mysle że będę mieć;) a pies... No ja w każdym bądź razie wierze :D:D

O nieschodzone mięciutkie rózowe podusie:loveu: Jeja moja ma juz takie popekane i twarde:shake: ale to dlatego ze w pierwszą zime jej nie smarowałam... i już ma takie zniszczone

Nie mów,że już takie ma, bo to nie jest normalne i musisz temu zapobiedz.
Jest maść na pękające opuszki albo wazelina ;)

Posted

Oh.... no ma popękane że jak sie dotyka to aż "drapią"
Pierwszą zime tam przelatała i sobie zniszczyła ja oczywiscie zawsze o tej wazelinie zapominam:wallbash:
ale kupię i może uda sie zregenerować:roll:

Posted

westie_justa napisał(a):
Pierwszą zime tam przelatała i sobie zniszczyła ja oczywiscie zawsze o tej wazelinie zapominam:wallbash:

Nela tez tak miała i przez pewien okres (po ziemie) musiałam jej smarować opuszki.
Powodzenia :D

Guest papillonek
Posted

westie_justa napisał(a):
Ja mówie o negatywnie trzepniętych ludziach, bo pozytywnie to ja jestem świrnięta itd, ale ludzie którzy mnie otaczają,.... hmm nie pasuje im:p i dobrze nie sobie siedzą w swoich "sweet, cool" grupkach:eviltong: bo takie są, no i zawsze jest ktoś kto rządzi:evil_lol:.. nie wiem zawsze trafiały mi sie zryte klasy ;/ (w podstawówce było o wiele lepiej) no wiesz też palenie papierosów mnie nie kręci ;)

Aaaa no chyba że tak ;) Takich to omijaj szerokim łukiem.U nas w klasie też są grupki,ale tylko z dwie reszta jakoś tak ze sobą się trzyma i dobrze.Ja mam jedną klasową przyjaciółkę z którą już 7 rok siedzę w ławce i mi to pasuje.
Ona ma swoje zainteresowania ja swoje i nie wchodzimy sobie w drogę ;) Jest też tak ,ze każdy jest dziwny,inny na swój sposób i nie trzeba go odpychac tylko starać się poznać ;) Ja u siebie w klasie zainteresowałam sie dziewczyną strasznie dziwną z którą nikt nie gadał i okazało się że jej zainteresowanie to słuchanie heavy metalu i że jest całkiem spoko :D

Chi Masz śliczne imię :D A jak się wabi bordasek???:razz:

Posted

Nie spodziewałam się w tej galerii widoku bordera! Chyba czas teraz zmienić tytuł wątku :p
Co do tej pracy z bc. To hmmm...ja nie mam psa tej rasy, ale miałam z nimi styczność i szczerze mówiąc wiem, że border to pies dla mnie. Uważam, że biorąc takiego psa decydujemy się od razu na jakąś prace umysłowo-fizyczną z tym psem i nie mówię tutaj tylko o agility czy frisbee. Oczywiście ja bym radziła od początku ćwiczyć skupianie i inne takie duperele, które w przyszłości okażą się naprawdę przydatne. Widzę to po swoim psie, u którego te rzeczy zaniedbałam w okresie szczeniaka i teraz mam za swoje.
Dlatego tez teoria typu "psa zaczyna się szkolić po ukończeniu roku" jest dla mnie głupotą :) (mówię ogólnie, nie jest to odpowiedź, do którejś Twojej wiadomości)

Chi- gratuluję szczylka, strasznie ładna jest, taka trochę szczurkowata, czyli podchodzi trochę pod mój typ bc, no ale ciekawa jestem jak Ci wyrośnie :lol:

Posted

[quote name='westie_justa']Lustrzanke to mi tata chce kupić, ale po prostu.... kasa :roll: no bo jednak trzeba przeznaczyc powyżej 1000zł na takie cudo:D ale mysle że będę mieć;) a pies... No ja w każdym bądź razie wierze :D:D

Trzeba trochę wydać, to prawda:lol: A propos lustra, chce ktoś może zdjęcia znad jeziora?:cool3: Bo byłam się podszkolić fotograficznie i mam trochę wypocin:evil_lol:

Nie mów,że już takie ma, bo to nie jest normalne i musisz temu zapobiedz.
Jest maść na pękające opuszki albo wazelina ;-)

Nela tez tak miała i przez pewien okres (po ziemie) musiałam jej smarować opuszki.
Powodzenia :-D

Ja nigdy nie smarowałam swoim ale u nas nie ma soli na chodnikach, bo nie ma chodników;) Czy to zależy od tej soli właśnie czy niezależnie od tego..?

kurczę, następny border!
zazdroszczę :smile:
niech się zdrowo chowa.

U kogo tak się te bordery pojawiają?:eviltong:

Fajny szczylek !! :smile:

Dziekujemy!

Aaaa no chyba że tak ;-) Takich to omijaj szerokim łukiem.U nas w klasie też są grupki,ale tylko z dwie reszta jakoś tak ze sobą się trzyma i dobrze.Ja mam jedną klasową przyjaciółkę z którą już 7 rok siedzę w ławce i mi to pasuje.
Ona ma swoje zainteresowania ja swoje i nie wchodzimy sobie w drogę ;-) Jest też tak ,ze każdy jest dziwny,inny na swój sposób i nie trzeba go odpychac tylko starać się poznać ;-) Ja u siebie w klasie zainteresowałam sie dziewczyną strasznie dziwną z którą nikt nie gadał i okazało się że jej zainteresowanie to słuchanie heavy metalu i że jest całkiem spoko :-D

Chi Masz śliczne imię :-D A jak się wabi bordasek???

Ja baaardzo lubię ludzi pozytywnie trzepniętych..

Dziękuję!

Nie spodziewałam się w tej galerii widoku bordera! Chyba czas teraz zmienić tytuł wątku :-P
Co do tej pracy z bc. To hmmm...ja nie mam psa tej rasy, ale miałam z nimi styczność i szczerze mówiąc wiem, że border to pies dla mnie. Uważam, że biorąc takiego psa decydujemy się od razu na jakąś prace umysłowo-fizyczną z tym psem i nie mówię tutaj tylko o agility czy frisbee. Oczywiście ja bym radziła od początku ćwiczyć skupianie i inne takie duperele, które w przyszłości okażą się naprawdę przydatne. Widzę to po swoim psie, u którego te rzeczy zaniedbałam w okresie szczeniaka i teraz mam za swoje.
Dlatego tez teoria typu "psa zaczyna się szkolić po ukończeniu roku" jest dla mnie głupotą :smile: (mówię ogólnie, nie jest to odpowiedź, do którejś Twojej wiadomości)

Chi- gratuluję szczylka, strasznie ładna jest, taka trochę szczurkowata, czyli podchodzi trochę pod mój typ bc, no ale ciekawa jestem jak Ci wyrośnie :lol:

Dlaczegóż się nie spodziewałaś?:cool3: Aha, jak zmienić tytuł wątku? Bo ja jestem w tym zielona. A co do wyglądu - bordery z tej hodowli bardzo mi się podobają:)

Posted

chi23 napisał(a):

Dlaczegóż się nie spodziewałaś?:cool3: Aha, jak zmienić tytuł wątku? Bo ja jestem w tym zielona. A co do wyglądu - bordery z tej hodowli bardzo mi się podobają:)

Nie wiem, jakoś sądziłam, że następnym psem nie będzie border, ale coś cięższego :diabloti:
Edytuj swój pierwszy post w tej galerii i tam powinien być "Tytuł wątku" i wpisujesz. Tylko nie wiem czy to działa, bo pamiętam, że niektórzy mieli z tym problemy.