Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

evel napisał(a):
A jak zdrówko Gabi?

Już lepiej, szwy zdjęte ale jeździmy jeszcze co dwa tygodnie na antybiotyk.

Widziałam w Wilnie ogrodzony wybieg spacerowy z torem agility:crazyeye:

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chi23 napisał(a):
Już lepiej, szwy zdjęte ale jeździmy jeszcze co dwa tygodnie na antybiotyk.

Widziałam w Wilnie ogrodzony wybieg spacerowy z torem agility:crazyeye:

To zdrówka dla niej :)
My mamy 2 takie wybiegi :)

Posted

chi23 napisał(a):
Trzecia:shake: Po sterylizacji jakoś po pół roku zrobiła się taka twarda gula, potem pękłą i poleciał jakiś płyn. Gabi dostała jakąś maść która w ogóle nie pomogła potem antybiotyk - też nic, dalej leci.. Operacja była i znaleziono jakieś coś małego no i dalej leci. Wybraliśmy się do innego weterynarza i możliwe że to przez te sterylkowe szwy, bo jest dużo rodzai szwów i tych akurat organizm może nie tolerować..

..............................

Guest papillonek
Posted

A można je zmienić??
Przecież tak nie może być !

Posted

To jest stary post tylko Justyna nie wiedziała o co chodzi i zacytowałam z poprzedniej strony;) Już jest po wszystkim, tylko jeździmy jeszcze co dwa tyg. na zastrzyki i nic się na szczęście nie paprze.

Poradźcie mi czy kupić flexi na wyjazd czy nie. Bo z jednej strony będzie sto razy wygodniej i mnie i psu. Z drugiej strony Gabi znowu nauczy się ciagnąć.. A chyba nie będziemy ciągnąć za sobą 5-ciu metrów zwykłej linki? No nie mogę się zdecydować a na allegro można kupić zwykłą classic za 23zł:siara:

Guest papillonek
Posted

To ją po wyjeździe oduczysz ;) Przynajmniej jakieś zajęcie będzie :)

Posted

papillonek napisał(a):
To ją po wyjeździe oduczysz ;) Przynajmniej jakieś zajęcie będzie :)

:p
Chyba że będę przepinała na zwykłą smycz na wieczorne siku:lol: Zobaczy się.

Miałam wrzucić zdjęcia z wyjazdu ale dużo tego i nie mogę się zebrać. Jutro;)

Posted

Lucky. napisał(a):
taki mały pies to chyba mocno nie ciągnie, więc chyba można kupić flexi.
ładne zdjęcia :)

Ano nie, dlatego w końcu zamówiłam dzisiaj niebieską flexi classic;) Za 23zł:crazyeye::crazyeye:
Fajnie że sie zdjęcia podobają:loveu:

Posted

danka4u1 napisał(a):
Mnie tez podobają się zdjęcia - krajobrazy, psiaki i ...to, że wróciłaś chi23 do nas. Witaj

Ja też się cieszę ze wróciłam;) Wyjazd nie był jakiś super udany..

Collie, jak uczysz sucz odbicia od nogi bo mi nie odpowiedziałaś w waszej galeri...?:)

Posted

chi23 napisał(a):
Ja też się cieszę ze wróciłam;) Wyjazd nie był jakiś super udany..

Collie, jak uczysz sucz odbicia od nogi bo mi nie odpowiedziałaś w waszej galeri...?:)

Odpowiedziałam ;)
Chyba na 25 stronie napisałam.
Collie napisał(a):
Zwykła komenda `hop` u nas oznacza po prostu podskakiwanie do góry, ale wykorzystałam ja tutaj.
Najlepiej jeżeli najpierw nauczysz psiaka komendy `wskok w ręce`, bo pies będzie pewniejszy siebie i szybciej się nauczy.
Przed nauka tej sztuczki popracujcie nad świadomością ciała psa jak i właściciela np. wskok w ręce, skok przez nogę czy wskakiwanie na małe przedmioty.
W pozycji stojącej trochę ugnij nogi ( na początek lepiej przykucnąć, ale tak aby pies miał możliwość odskoku od naszego ciała) i wydaj komendę `hop`. Zachęć psa do skoku przysmakiem, pies powinien odruchowo odskoczyć , czyli się odbić. Jeżeli się uda to pochwal i daj smaka , z czasem możesz wyprostowywać nogi.

A jeśli chodzi on odbicie od nogi to tak samo się przygotowujcie, jeżeli pies nauczy się odbicia od ciała( a dokładniej od brzucha) to później łatwiej od nogi, bo to już wymaga większej koordynacji jak i uwagi.
Kazdy pies uczy się inaczej , wiec może trzeba będzie innej metody spróbować, ale będę czekać na wieści jak Wam idzie nauka :D

Powodzenia :)

Posted

Dzięki;)
Nie wiem jak nam to wyjdzie, bo Gabi wysoko nie doskoczy.. Zawsze tak mi się podobały vaulty że chciałabym spróbować z suczą;) Zobaczymy co z tego wyjdzie;)