Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

VLK: oooo, a jaki kierunek? :) ja właśnie kończę studia, za 2-3 tygodnie się bronię ;)

Owady na pewno będą się rozmnażać, przy takim ciepełku, niestety...

Posted

przy takiej pogodzie, gdzie dużo mokrego, bajor różnych itp to niestety komarów zawsze masa :/ w 97 też była sroga plaga komarów po powodzi... wujek z Wrocławia mi opowiadał, jak szyba była aż ciemna od komarów (mieszka na którymś z osiedli, nie pamiętam na którym ale trochę tam wody na pewno wleciało). No niestety tak te cholery są już skonstruowane.

__Lara: właśnie zrobiłam niedawno licencjata na grafice na ASP ;) teraz magisterka będzie

Posted

Vlk napisał(a):
przy takiej pogodzie, gdzie dużo mokrego, bajor różnych itp to niestety komarów zawsze masa :/ w 97 też była sroga plaga komarów po powodzi... wujek z Wrocławia mi opowiadał, jak szyba była aż ciemna od komarów (mieszka na którymś z osiedli, nie pamiętam na którym ale trochę tam wody na pewno wleciało). No niestety tak te cholery są już skonstruowane.

__Lara: właśnie zrobiłam niedawno licencjata na grafice na ASP ;) teraz magisterka będzie

To fajnie :) ja właśnie kończę magisterskie ;)

Głupie komarzyska :angryy:

Posted

Bardzo proszę założycielką wątku o wpisanie na pierwszej stronie ofert pomocy dla Dorothy, inaczej to się rozmyje. Poza tym będzie wiadomo na co zbieramy i ile jeszcze potrzeba i ta zbiórka lepiej pójdzie. Dorothy podaj ile potrzeba Ci na siano a ile na owies. Jeżeli są jakieś inne potrzeby też proszę umieścić je na pierwszej stronie po to aby inni wchodzący na wątek mogli się z tym zapoznać i w miarę swoich możliwości pomóc
Na siano - xxx zł
Na owies - xxx zł
Wiele z nas dużo nie może ofiarować, ale grosz do grosza i coś się zbierze
Ja wpłacę dzisiaj 25,00 zł i zaznaczam sobie wątek (spróbuję coś dorzucić w lipcu)
Jak to zostanie zrobione to zaczniemy wątek rozsyłać po dogomaniakach.
Czy ktoś może podać mi wątek Biafry?

Posted

postaram sie sprawy uporzadkowac, teraz wpadlam na chwile do domu ale praktycznie nie mam czasu na dogomanie, dlatego troche dezinformacja, remont w trakcie 2 stajnie do oblecenia
owsa przywiezli mi kochani Nikus z Livka, 300kg, to starczy na troche wiec nie ma zmartwienia,
siano przyda sie bardzo, cudem wysuplalam 400 zl na 100 kostek, no teraz beda sianokosy to moze uda mi sie wytargowac taniej, ale zobaczymy

jak tylko skoncze remont przybywa do stajni nowy kon wykupilo go dwoch przyzwoitych facetow, zaglodzonego biedaka z rekreacji, ponoc ledwo zipie ma astme dusi sie, robia mu inhalacje lecza i karmia ale nie stac ich na pensjonat i chca oodac, obiecalam pomoc...

Posted

[quote name='Dorothy']postaram sie sprawy uporzadkowac, teraz wpadlam na chwile do domu ale praktycznie nie mam czasu na dogomanie, dlatego troche dezinformacja, remont w trakcie 2 stajnie do oblecenia
owsa przywiezli mi kochani Nikus z Livka, 300kg, to starczy na troche wiec nie ma zmartwienia,
siano przyda sie bardzo, cudem wysuplalam 400 zl na 100 kostek, no teraz beda sianokosy to moze uda mi sie wytargowac taniej, ale zobaczymy

jak tylko skoncze remont przybywa do stajni nowy kon wykupilo go dwoch przyzwoitych facetow, zaglodzonego biedaka z rekreacji, ponoc ledwo zipie ma astme dusi sie, robia mu inhalacje lecza i karmia ale nie stac ich na pensjonat i chca oodac, obiecalam pomoc...

a będa?
nie zalało?
w rejonach Biafry kiepsko z sianem :(
własnei pzrez wode

Posted

u nas troche bedzie

sluchajcie kto sie zna na kotach, bo powoli nie ogarniam

procz swoich trzech mam malego utopca od tygodnia , ma moze 5 tygodni, a dzis przyniesli mi mala kicie wylowiona ze studzienki kanalizacyjnej, taka buraske

i ona dzika jest, wlazla pod kanape i miauczy od czasu do czasu
ponoc ja nakarmili, kupe tez walnela, a u mnie odkad przyszla siedzi pod ta kanapa, pewnie ja ilosc zwierzakow przeraza, co ja mam z nia zrobic?? Dlugo ona bedzie tak siedziec tam?
Pewnie sie boi zwierzat ja tu mam te 5 psow, 4 koty, i ona moze ze strachu, sprobuje je gdzies polokowac ale zwykle one razem sa w salonie... a ta pod kanapa i miauczy, ratunku.... zostawic???

Posted

wracajac o kotki, odlowilam ja wlasnie wreszcie i wsadzilam narazie do sypialni z malym kocurkiem, ale na noc tam nie zostanie, ona panicznie boi sie psow nawet najmniejszych, a moje male suczki spia w sypialni. W lazience mam krolika, czy moze byc z krolikiem?

Powoli mi sie pomieszczenia koncza, bo w ostatnim wolnym pokoju mam gołębia ze zlamanym skrzydlem....

ona bardzo boi sie wszystkiego serduszko jej wali jak mlotem i cala sie trzesie na widok czegokolwiek.

jakies pomysly???

Posted

Się teraz przyznam ze podczytuję, ale nie miałam jak pomóc, teraz wtrącę sie w sprawie kota chociaż specjalistką nie jestem, ale ja dzikusa który sie do mnie kiedyś wprowadził zostawiłam w szafie na miesiąc, to znaczy on nie chciał wychodzić, wkładałam mu tam jedzenie i picie, w sumie tylko wymieniałam miski, w końcu wylazł, bylismy w jednym pokoju z dwoma psami i dwoma kotami i strasznie sie ich bał, ale kiedyś musiał wychodzić, bo nie brudził w szafie, podejrzewam ze wymykał się w nocy do kuwety bo szafa była lekko uchylona, może specjaliści koci doradzą coś innego, ale ja bym kitaka gdzieś zostawiła i niech sie schowa, uspokoi i dojdzie do siebie, mysle ze może być z królikiem, z ptaszyskiem bym nie zostawiała:razz:

Posted

kicia coraz bardziej wyglada spod komody :-) patrzy jak glaskam Utopka i sie z nim bawi, obserwuje nas i moze cos to jej daje do myslenia
bloto obeschlo i zostalo wymyte karcherem, remont postepuje,

kochanej POKER DZIEKUJE ZA PRZESYLKE z kocykami koldra i poszewkami, dotarla, i oczywiscie za gratisy :karma dlugopisy notesy tez dziekuje wszystko super :-)
wszystko sie bardzo przydało, BARDZO, BARDZO DZIEKUJE :calus:

• 1 month later...