Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
hihi no Wiselka, przeceniasz ludzi... :-D

sluchajcie wszyscy chetni do roboty przy remoncie i sprzataniu stajni mile widziani , spanie w namiocie albo na strychu stajni (duzy suchy przestronny strych 500mkw, zabytkowa więźba) na dole kibelek umywalka woda- kuchnia w remoncie, gorzej z prysznicem- ale pewnie mozna zrobic jakos albo wstawic wielka balie :-D, kabine mam ale mozna wstawic dopiero jak bedzie zrobiny kawalek nieprzemakalnej sciany pod nia,
warunki sa jakie sa, mozna pobyc wsrod koni i przyrody.

gdybyśmy nie mieli tyle roboty w naszym schronie przy remoncie i wszystkich zbiórkach , zapewne udalibysmy się do Ciebie;/

Posted

Na wakacje oferta tez oczywiscie aktualna :-) Napewno nie skonczymy w czerwcu , nie ma takiej opcji, tam jest tyle roboty ze starczyloby dla pułku wojska na dwa miesiace. Wiec zapraszam tych wszystkich ktorzy maja w wakacje czas i checi :-)

Posted

No to się nie popisałem z poprzednim postem. Oby już przestało.

Nie można w takich newralgicznych miejscach zrobić drenażu? Jest taka możliwość?

Posted

Dorothy napisał(a):
U mnie juz leje, leje od godziny 14 tej, leje jak z cebra :-( caly czas...

Potwornie mi przykro, bo nie jestem w stanie nic zrobic u nas burze i potwornie leje....Nie wiem jak Ci pomoc:(

Posted

Doda bardzo chetnie ale to brudna robota - remont i sprzatanie zaniedbanej stajni. Trzeba sie dobrze zastanowic bo to naprawde czarna robota, przenoszenie roznych gratow, robienie porzadkow, mycie, (ponad 20 okien na przyklad i takie tam) malowanie itd
:-)
im wiecej rak do pomocy tym lepiej oczywiscie, ale ja uprzedzam o charakterze prac :-)

CAJUS JB drenaz owszem mozna zrobic - jak jest sucho, teraz jest bagno i nawet łopata grzeznie...
poza tym newralgiczne miejsc jest zdrenowane, (wokol stajni) a mimo to zalalo niestety woda stoi na drenach i plynie po wierzchu w charakterze pieknego łanu wody....

Posted

Najpierw przeczytałam o Izie Biafrze, teraz o Tobie Dorotko. Masakra!

Fala doszła do zachodniopomorskiego, zalało Piaski, ludzie z Krajnika ewakuowani, ale na szczęście nasze gospodarstwo bezpieczne, tylko przeraża mnie ten lejący non stop deszcz, tyle psów i kotów się potopi, od soboty jeździmy po wiochach, ale co to da... pies do końca ma pilnować swojego łańcucha :(

Posted

te co na lancuchach to jedno....
a mysmy z krzakow przy Sole (rzeka plynie przez Zywiec Oswiecim i dalej) wyciagali padle zwierzeta ktore przyniosla woda... na niewielkim kawalku brzegu tylko...... ale to daremne, dalismy zgloszenie do strazy zeby to robili jak skoncza pomagac ludziom,albo jakos przy okazji, dziesiatki martwych psow i kotow gnije w krzakach wzdluz rzeki przez dziesiatki kilometrow :-( straszny widok :-(
pomijam zapach, z dnia na dzien gorszy...

Posted

Dorothy napisał(a):
a mysmy z krzakow przy Sole (rzeka plynie przez Zywiec Oswiecim i dalej) wyciagali padle zwierzeta ktore przyniosla woda... na niewielkim kawalku brzegu tylko...... ale to daremne, dalismy zgloszenie do strazy zeby to robili jak skoncza pomagac ludziom,albo jakos przy okazji, dziesiatki martwych psow i kotow gnije w krzakach wzdluz rzeki przez dziesiatki kilometrow straszny widok

Bosz... :shake:

Posted

Dorothy napisał(a):
a mysmy z krzakow przy Sole (rzeka plynie przez Zywiec Oswiecim i dalej) wyciagali padle zwierzeta ktore przyniosla woda... na niewielkim kawalku brzegu tylko...... ale to daremne, dalismy zgloszenie do strazy zeby to robili jak skoncza pomagac ludziom,albo jakos przy okazji, dziesiatki martwych psow i kotow gnije w krzakach wzdluz rzeki przez dziesiatki kilometrow :-( straszny widok :-(

Straszne :( :( :( :( :( :(

Posted

To straszne! Ludziom z powodu opadów już się obsuwają domy ze skarp, zboczy. Inne zalane. Zwierzęta przeżywają tragedie. Końca nie widać. A czlowiek jest praktycznie bezsilny. Nawet finansowo nie mogę wspomóc, bo jestem kompletnie wycyckana z pieniędzy. I tylko siedzę i rycze jak czytam o tym wszystkim :shake::-(