Ellig Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 obraczus87 napisał(a):Witajcie, napisała do mnie jedna Pani, jednak to nic pewnego. Pani na razie zadała kilka pytań. Pisze, że musiałaby się nieźle postarać, aby Jej TZ zgodził się na kolejnego zwierzaka ;) Bardzo prosimy TZ tej Pani,zeby sie zgodzil i przyjal Brutuska do swojego domu...:) Quote
Ellig Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='ossa98']Witajcie cioteczki! witaj Brutusku! Wrzuciłam "małego" do wątku, w sekcji "Przygarnę". Młode małżeństwo z Niemiec poszukuje szczeniaka dużej rasy - uzgadniałam to wcześniej z Obraczus:-), żeby nie było... http://www.dogomania.pl/threads/190006-Poszukuje-szczeniaka-duzej-rasy-(woj.wielkopolskie) Przepraszam ale co uzgodnilas?"Adopcje", Brutusa do Niemiec?:shake: Quote
ossa98 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Przepraszam ale co uzgodnilas?"Adopcje", Brutusa do Niemiec? Uzgodniłam zamieszczenie zdjęć Brutusa na wątku "Poszukuję szczeniaka dużej rasy", a co? Quote
kizimizi Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 obraczus87 napisał(a):Witajcie, napisała do mnie jedna Pani, jednak to nic pewnego. Pani na razie zadała kilka pytań. Pisze, że musiałaby się nieźle postarać, aby Jej TZ zgodził się na kolejnego zwierzaka ;) Oby sie psiakowi udało. Ja dawno nei odzywałąm sie na watku ale losy tego psiaka jak i Staszka sa mi bardzo bliskie i z wielka niecierpliwoscia czytam takie wiesci jak ta :) Quote
Aliszcze Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 trzymam kciuki, by Brutusek szybko znalazł dom:) może u tej Pani :) Quote
Lolalola Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 ojej to sie cos w koncu dzieje:)mam nadzieje,ze bedzie to owocne;) czy doszla moja deklaracja cioteczki?? Quote
Lolalola Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 oj doszla ,juz widze:)............a ja tu zawracam 4 litery;) Quote
Jola i Czterołapy Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Bardzo przepraszam, ale może znacie kogoś, kto go pokocha? http://www.dogomania.pl/threads/190856-Przyjaciele-potrzebują-pomocy...-NERO Quote
Ingrid44 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Dobrze ze cos zaczyna sie ruszac. To dobry znak :) Quote
ossa98 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Dziewczyny, chwilowo jestem w Niemczech, ale od czasu do czasu zajrze do Brutusia. Wlasnie dostalam informacje od znajomej - tej zajmujacej sie adopcjami rhodesianow - ze ma rodzine, ktora chce adoptowac Brutuska:-). Wyslalam jej namiary na Marte.Trzymam kciuki za udana adopcje! Szkoda, ze nie ma mnie w Polsce!(przepraszam, za brak polskich znakow, ale pisze na niemieckiej kalwiaturze). Quote
RenW Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 I kolejna szansa dla Brutunia...:multi::multi: Trzymamy kciuki...:kciuki::kciuki: Quote
__Lara Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 ossa98 napisał(a):Dziewczyny, chwilowo jestem w Niemczech, ale od czasu do czasu zajrze do Brutusia. Wlasnie dostalam informacje od znajomej - tej zajmujacej sie adopcjami rhodesianow - ze ma rodzine, ktora chce adoptowac Brutuska:-). Wyslalam jej namiary na Marte.Trzymam kciuki za udana adopcje! Szkoda, ze nie ma mnie w Polsce!(przepraszam, za brak polskich znakow, ale pisze na niemieckiej kalwiaturze). To ja też trzymam kciuki :) (no tak, niemiecka klawiatura wybrakowana :evil_lol:) Quote
lilk_a Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 ja też piszę w tej chwili na niemieckim dellu znaleźć takie znaczki jak ?"_- to dopiero sztuka ;) dobrze że pisze się nieraz na pamięć :):) Quote
Ellig Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 RenW napisał(a):I kolejna szansa dla Brutunia...:multi::multi: Trzymamy kciuki...:kciuki::kciuki: Ren moze Ty mi wytlumaczysz na co jest ta kolejna szansa.....poprosze na pw. Pozdrawiam:) Trzymaj sie Brutus! Quote
lilk_a Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 a dlaczego do Niemiec ? to już w Polsce nie ma dla niego żadnego domu ??? :( Quote
ossa98 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Do jakich Niemiec? tamten watek juz nieaktualny - mloda rodzina z Niemiec znalazla juz psiaka, ich watek ma zostac zamkniety. Teraz zglosila sie rodzina z Polski zainteresowana Brutuskiem. Nie znam szczegolow - otrzymali namiary na Obraczus. Zobaczymy czy cos z tego wyjdzie. A tak btw. Co Wy sie tak boicie tych Niemiec? Jezdze tam od 20 lat i widze, ze nie ma tu problemow z bezdomnoscia zwierzat. Psiaki sa zadbane. Rygorystycznie przestrzega sie tu przepisow. Jakies pol roku temu szukalysmy domu pewnemu owczarkowi ze schroniska we Wroclawiu. Trafil do polskiej rodziny mieszkajacej w Niemczech. Bedac w Polsce zajrzeli do schroniska w poszukiwaniu bernardyna, ale inny pies zwrocil ich uwage swoim ujadaniem, przerazliwym wyciem - postanowili go ze soba zabrac. Piesek mial jak w raju. Pozniej sprawa sie troche skomplikowala, bo okazalo sie, ze pies mial wlasciciela w Polsce, ktory go szukal. Ostatecznie Boro wrocil do Polski, ale dziewczyna, ktora go adoptowala zaangazowala sie w pomoc zwierzetom w Polsce i mozna ja spotka na niejednym watku - tu na Dogo. Quote
Ellig Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 lilk_a napisał(a):a dlaczego do Niemiec ? to już w Polsce nie ma dla niego żadnego domu ??? :( Lila jestes kochana wspaniale te bazarki i psiakom bardzo pomozesz:) Quote
Recommended Posts