Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, tak jak wcześniej pisałam zwróciłam się o pomoc w szukaniu domku dla Brutuska do znajomej z fundacji rhodesianów. Wyobraźcie sobie, że zadzwoniła dzisiaj i powiedziała, że są chętni do adopcji - i to już w najbliższą sobotę (oczywiście można ustalić inny termin, w razie potrzeby). Nie znam jeszcze szczegołów. Jutro mam dostać namiary na tych ludzi. Co Wy na to?

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ossa98 napisał(a):
Dziewczyny, tak jak wcześniej pisałam zwróciłam się o pomoc w szukaniu domku dla Brutuska do znajomej z fundacji rhodesianów. Wyobraźcie sobie, że zadzwoniła dzisiaj i powiedziała, że są chętni do adopcji - i to już w najbliższą sobotę (oczywiście można ustalić inny termin, w razie potrzeby). Nie znam jeszcze szczegołów. Jutro mam dostać namiary na tych ludzi. Co Wy na to?

No kurcze.. na takie wieści gały z orbit mi wyszły..:crazyeye::crazyeye: No ale czy oni są świadomi wszystkiego, przed potencjalnymi właścicielami Brutuska ogrom pracy do wykonania jeszcze..czy podołają, czy są na to gotowi?

Posted

ossa98 napisał(a):

Ossa, napiszę Ci na PW kontakt do mnie.

Niestety Brutusek w dalszym ciagu nie podchodzi do człowieka.... krąży wokół człowieka zachowując bezpieczną dla siebie odległość.

Uważam, że na adopcję jest za wcześnie, jednak jeśli ludzie są chętni itd to myśle, że wszystko jest do dogadania. :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Ossa, napiszę Ci na PW kontakt do mnie.

Niestety Brutusek w dalszym ciagu nie podchodzi do człowieka.... krąży wokół człowieka zachowując bezpieczną dla siebie odległość.

Uważam, że na adopcję jest za wcześnie, jednak jeśli ludzie są chętni itd to myśle, że wszystko jest do dogadania. :)

Moze to jakis dobry znak:)W domu psiaki socjalizuja sie predzej, oby to byli "powazni" ludzie.

Posted

Owieczka napisał(a):
Dzięki serdeczne :) Nie wiem , chyba jeszcze się nie naumiałam i dlatego nie wchodzi ;/

przepadłam :loveu: ... po jakiego grzyba ja tam wlazłam :angryy: ... ja się wykończę kiedyś przez to dogo ... :placz:

Posted

ELLIG oczywiście jak tylko otrzymam numer do Państwa to porozmawiam z Nimi.

Ja również bym chciała, aby Brutusek znalazł szybko domek, jednak wiem, że czeka Go bardzo dużo pracy oraz że Jego domeczek musi być wyjątkowy i ten jedyny :loveu:

Posted

obraczus87 napisał(a):
ELLIG oczywiście jak tylko otrzymam numer do Państwa to porozmawiam z Nimi.

Ja również bym chciała, aby Brutusek znalazł szybko domek, jednak wiem, że czeka Go bardzo dużo pracy oraz że Jego domeczek musi być wyjątkowy i ten jedyny :loveu:

No ciekawa jestem co z tym domkiem...:roll:

Posted

Ja również jestem zdania, że we własnym domku, oczywiście po okiem odpowiedzialnych i kochających właścicieli, Brutus szybciej nauczyłby się pozytywnie reagować na człowieka. Kontakt byłby bardziej intensywny a Brutus miałby "swoich ludzi" tylko dla siebie.
Pytanie, czy zainteresowani adopcją są gotowi na niewątpliwe wyzwanie, jakim jest opieka nad Brutusem.
Póki co nie kontaktowali się z moją znajomą, więc nadal nie mam do nich numeru telefonu. Wiem tylko, że niedawno przeprowadzili się do swojego nowego domu z wybiegiem. Mieszkają na terenie Śląska, także mogłabym co jakiś czas podjechać z Guarkiem i sprawdzić jak miewa się Brutusek. Siostra osoby zainteresowanej zaadoptowała jakiś czas temu rhodesiankę z problemami więc mam doświadczenie w prowadzeniu psów po przejściach. Oczywiście oferuje pomoc w socjalizacji.

Posted

Ja najwyraźniej sie źle wyraziłam :roll:

Oczywiście też uważam, że w domu lepiej psiak się socjalizuje. Bez dwóch zdań.
Ale ja po prostu nieufna jestem i stąd moje wypowiedzi. Bardzo mi zależy na dobrym domku dla chłopaka.