Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

RenW napisał(a):
Dzisiaj wpłynęły pieniążki:
mała_czarna 14,-
Madziadalena 5,-
Wisełka 20,-
Dziękujemy!:p
Nanoszę na pierwszą :czytaj:

Dziekuję Kochanym Cioteczkom :)

Witajcie :)

Brutek - mizianko :)

Posted

ossa98 napisał(a):
No właśnie, obejrzałabym jakieś nowe fotki Brutunia.
A jak z chodzeniem na smyczy, są jakieś dobre symptomy?

Witajcie!

Poprosze Ciocię Natalie o nowe fotki, gdy pogoda będzie ładna. Jak na razie u nas cały czas pada.

Posted

[quote name='RenW']Witajcie!
U mnie nie pada, jest chłodno i przyjemnie.:p
Ren w Opolu do schroniska trafil szorstkowlosy jamnik z czipem ale jak to wiadomo czipa nie ma w bazie, psiak jest mlody i moze ktos go szuka?
Ja juz wstawilam w kilku miejscach ogloszenie...

Okolo 22lipca trafil do schroniska w Opolu jamnik szorstkowlosy, kto zgubil pieknego psa?Kontakt do schroniska w Opolu: 77-45-45-902

Posted

A gdzie tam urlopujemy..:evil_lol: Ciężko pracujemy!:cool3::cool3: Myślę o jamniorku..:roll: ciekawe skąd trafił..może z Opola, lub okolic... muszę tam przedzwonić.

Posted

RenW napisał(a):
A gdzie tam urlopujemy..:evil_lol: Ciężko pracujemy!:cool3::cool3: Myślę o jamniorku..:roll: ciekawe skąd trafił..może z Opola, lub okolic... muszę tam przedzwonić.

Ren , Kochana jak dobrze ,ze zadzwonisz ja przez tego jamnika spac nie moge....

Posted

Napisał do mnie Pan (woj. małopolskie), iż chciałby adoptowac Brutka. Niestety chciałby, aby psiak mieszkał w kojcu (bedzie budowany po wyborze psiaka), na mroźne noce w zimę zabierany byłby do domu, ale generalnie miałby być psem podwórkowym, a nie domowym.
Kojec bedzie przy wejściu do domu. Pan jest przynajmniej szczery.
Przed adopcją chcieli by koniecznie przyjechać obejrzeć psiaka. Do Hotelu mają ok. 300km.

Co o tym sądzicie??

Posted

witajcie!
Osobiście nie jestem zachwycona propozycją Pana. Brutusek nie nadaje się do kojca. On potrzebuje człowieka i bliskiego z nim kontaktu, a tego trzymanie w kojcu mu nie zapewni. Myślę, że warto jeszcze poczekać na inne zgłoszenia. Takie jest moje zdanie. Psów do kojca na DOGO jest całe mnóstwo - możemy Panu polecić kilka - bez problemu.

Posted

Odnośnie do kojców...Może mam nieco skrzywioną psychikę - patrzę na Brutuska przez pryzmat jego ojca - Guara, przenosząc na potomka pewne jego cechy tj. cudowne, zrównoważone usposobienie, totalne zapatrzenie w człowieka, oddanie i bezgraniczna miłość - nie wyobrażam sobie Guara w budzie ani w kojcu. Dlatego też dla Brutuska chciałabym czegoś lepszego niż mieszkanie poza domostwem swojego ukochanego Pana i ograniczony z nim kontakt.

Posted

odwiedzam cię Brutusku i też uważam, że akurat on do kojca się nie nadaje, w sensie że będzie żył poza domem, nie będzie miał takiego kontaktu z człowiekiem, na jaki zasługuje, jakiego się teraz właśnie uczy...

Posted

Poza tym króciutka sierść i to że jest juz spory a będzie większy, obawiam się że kojec z budą nie bardzo się nadaje, jeszcze teraz jak jest młody to może ale za parę lat to nie tylko w czasie mrozów powinien być w domu ale i wiosną i na jesieni kiedy jest wilgoć, bo inaczej stawy mu siądą i po zabawia.

Posted

o nie!!!tylko nie to!!!!cale to poswiecenie,praca z nim,ratowanie go poszloby na nic,kojec............zadnej bliskosci z czlowiekiem.....to kara dla tego psa..........jak ktos wczesniej napisal,na dogo jest duzooo innych psow godnych polecenia,ale nie Brutus,to byloby okrutne wobec niego!!!!!!!!!!!!!