Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ilon_n napisał(a):
Ktoś w ogóle pyta o pięknoty??
przecież chyba nie urwały się z księżyca .. gdzieś ktoś je miał i oby teraz szuka ..

mOŻE TRZEBA NAMIARY I INFORMACJĘ DAĆ I DO SCHRONISK ..warszawskich i okolicznych...ludzie jak szukają,to tam pytają...
Też nie mogę uwierzyć,że nikt o nie nie pyta...

• 2 weeks later...
Posted

z tego co wiem dom się nie znalazł ...zero odzewu :( dziewczyny nadal w klinice? mają problemy ze skórą przez tą cholerną wodę ;/ Madallena jutro zapewne napisze co u nich, miała się dowiadywać ;)

Posted

Cholender smutne to strasznie ... :( biedne sunie.
Ale też jak anetta jestem ciekawa - kto opłaca koszty ich leczenia i pobytu w szpitalu ?

Posted

To tym bardziej niewiarygodne, są po sterylce, czyli ktoś o nie zadbał, a teraz ten ktoś nie szuka?
A może szuka tylko nie tam gdzie powinien...

Właśnie przyszło mi do głowy, że mógłby powstać w tv program o znalezionych i zagubionych psach w czasie tego powodziowego horroru.
Taki program, rozreklamowany, powtarzany aby wszyscy zainteresowani mogli zobaczyć.

Posted

Awit napisał(a):
To tym bardziej niewiarygodne, są po sterylce, czyli ktoś o nie zadbał, a teraz ten ktoś nie szuka?
A może szuka tylko nie tam gdzie powinien...

Właśnie przyszło mi do głowy, że mógłby powstać w tv program o znalezionych i zagubionych psach w czasie tego powodziowego horroru.
Taki program, rozreklamowany, powtarzany aby wszyscy zainteresowani mogli zobaczyć.

Idea zebrania informacji o ofiarach powodzi...psiakach,kotach i innych zwierzakach,bardzo dobra.Przydałoby się gdzieś te info zebrać...

Też trudno mi uwierzyc,że suniek nikt nie szuka...

Posted

też podejrzewam, że ktoś się zamartwia utratą takich ślicznot .. ale możliwe też, że właściciele stracili swój dobytek i może nie mają do czego sami wracać .. więc tym bardziej nie mają dokąd zabrać dziewczyn ..
a może one mają chipy/tatuaże???? ktoś to sprawdził???

idea portalu/programu jak najbardziej godna realizacji .. już tyle zwierzaków wypłynęło gdzieś w PL i nie wiadomo skąd je woda zabrała .. .ehhhhh

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='ilon_n']a co w ogóle u nich słychać? gdzie przebywają i czy mają ogłoszenia??[/QUOTE]

Teraz są jeszcze w klinice...nikt się nie zgłosił,by je odebrać...nikt ich nie szuka...
przeszły pod Fundację Azylu pod Psim Aniołem...nie wiem,czy mają jakieś ogłoszenia...sama czekam na konkretne decyzje...być może jedna z suń bedzie miała dt...ale to jeszcze nie jest potwierdzone...

Posted

a jak One sobie poradzą z rozdzieleniem?? wyglądają jakby całe życie spędziły razem i teraz czeka Je rozłąka? O, gosh!
To może Je podłamać. Czy ktoś obserwuje Je pod tym kątem? czy może są już rozdzielone i nie ma problemu?
Jak ostatnio na trasie Ostrołęka - Wawa podobne siostry-"pirenejki" w komplecie znaleziono to udało się obie razem upakować w DS.

Szkoda dziewczyn.

Posted

[quote name='ilon_n']a jak One sobie poradzą z rozdzieleniem?? wyglądają jakby całe życie spędziły razem i teraz czeka Je rozłąka? O, gosh!
To może Je podłamać. Czy ktoś obserwuje Je pod tym kątem? czy może są już rozdzielone i nie ma problemu?
Jak ostatnio na trasie Ostrołęka - Wawa podobne siostry-"pirenejki" w komplecie znaleziono to udało się obie razem upakować w DS.

Szkoda dziewczyn.[/QUOTE]

chciałabym odpowiedzieć na te wątpliwości pewnie i jednoznacznie...jednak nie mogę...wiem tylko,że teraz są w oddzielnych boksach, ale czy to wystarczy by powiedzieć,że rozłąka przebiegnie bez stresu dla nich? Ja nie umiem jednoznacznie na to odpowiedzieć,tak jak nie wiem,czy ktoś nadzoruje proces oddzielenia suniek...a chciałabym to wiedzieć!
Też się martwię tym,że są plany by je rozdzielić...

• 2 weeks later...
Posted

Sunie od jakiegoś czasu mieszkają w azylowym boksie. Niestety na tą chwile prawie nic o nich nie wiem. Podobno przy jedzeniu potrafią się bardzo ze sobą " kłócić ".