Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='hesia']Jak juz jest, to niech idzie na niego. Ale dowiedzcie sie o cene sterlki, bo moim zdaniem trzeba uzbierac na sterylki obu sun.[/QUOTE]
Będziemy zbierać na dwie sunie. Nie chcemy później kolejnych piesków :(

Posted

[quote name='kinia098']Napisałam już co o tym sądzimy, a bynajmniej co ja na ten temat sądzę.[/QUOTE]
Dobrze w takim razie, że urodził się tylko jeden...

[quote name='kinia098']Będziemy zbierać na dwie sunie. Nie chcemy później kolejnych piesków :([/QUOTE]
Dowiedzcie się jak najszybciej, jaki będzie koszt sterylki.

(chociaż ze sterylką tej, co się oszczeniła trzeba poczekać z 8 tyg...)

Posted

[quote name='Soema']Więcej Cudak. musi się skończyć laktacja i trzeba odczekać jakiś czas, co wet to opinia..[/QUOTE]
Niby są jakieś zastrzyki na zatrzymanie laktacji. Nie wiem dokładnie zresztą - ile trzeba czekać, żeby laktacja sama się skończyła?

edit: Gdyby szczeniak został uśpiony też trzeba by odczekać jakiś czas?

Posted

Kopiuję z miau ( martaslupsk ):

W nocy urodził się szczeniorek. Wpadłysmy w panikę.Przy zeszłym miocie Crazy ( sunia) miała tężyczkę ....i bałyśmy się że nie będzie mogła karmić malucha.Dobrze,że był tylko jeden.Pojechałyśmy z sunią i maluchem do weta....oczywiście na krechę:/.Zrobiłyśmy usg czy wszystko ok ....malucha też obejrzano.Sunia dostaje witaminy aby zminimalizować objawy tej tężyczki.Sterylka po odstawieniu malucha.Jest tam jeszcze druga sunia Piggi która lada moment dostanie cieczkę.

Koszt dzisiejszej wizyty 24zł.....policzono tylko za tabletki. :1luvu:
Sterylka suczek 200zł od pyszczka.

No i fotki......z podróży do weta.

[/URL

Posted

[quote name='kinia098']Od razu też napiszę, że sunie nie są na łańcuchu :) Są w domku, dbają o nie, ale nie stać ich było na sterylizacje suczek :/[/QUOTE]
Pilnowanie też jest ciężko? Co cieczkę?:shake:

Posted

nie stać ich na sterylke? a nie mogli pilnować? matko Boska czy żyjemy w średniowieczu czy jak??? przecież coś muszą zapłacić!
potem sprawią sobie jeszcze jedną sunie i znowu dogomaniacy ją będa sterylizować? o tym, że sterylka w zaawansowanej ciąży wole nie pisać!!!

Posted

[quote name='Soema']Skoro suka miała byc sterylizowana aborcyjnie, to czego szczenię nie zostało uśpione?[/QUOTE]Dlatego, że tymczasowi opiekunowie zdecydowali inaczej, należy to uszanować. Soema ty też;( ?

Posted

[quote name='Iwona77']nie stać ich na sterylke? a nie mogli pilnować? matko Boska czy żyjemy w średniowieczu czy jak??? przecież coś muszą zapłacić!
potem sprawią sobie jeszcze jedną sunie i znowu dogomaniacy ją będa sterylizować? o tym, że sterylka w zaawansowanej ciąży wole nie pisać!!![/QUOTE]
Sterylka w zaawansowanej ciąży dlatego, że dopiero wczoraj/parę dni temu, Marta się dowiedziała. Inaczej i tak sunia by się oszczeniła. Dobrze, że bynajmniej już o nich wiemy.

Posted

[quote name='kinia098']Sterylka w zaawansowanej ciąży dlatego, że dopiero wczoraj/parę dni temu, Marta się dowiedziała. Inaczej i tak sunia by się oszczeniła. Dobrze, że bynajmniej już o nich wiemy.[/QUOTE]no nic nie wnikam, powodzenia i oby się wam udało uświadomić tych "dobrych" właścicieli;((( oby nie mieli więcej suczek;(

Posted

OD MARTY:
[FONT=MS Shell Dlg 2]Iwona swoje dobre rady schowaj sobie do kieszeni.Właściciele dopiero teraz zostali uświadomieni ,ze sterylka jest najlepszym wyjściem i sie z tym zgodzili.Nie tobie to oceniać.Przyznali że nie mieli duzej wiedzy na temat zdrowia psów.Sunią sie zaopiekowali zeby nie szlajala sie po wsi.PSIAKOM NIC NIE BRAKUJE!!!!Sa odzywione i zadbane,.Przedewszystkim sa kochane.A czy to jakas zbrodnia ze ludzi nie stac na wylozenie 400zł na sterylizację?Sami zglosili sie do mnie o pomoc bo bali sie o sunie ze z ta tężyczką coś wyjdzie i ją stracą.ja nie jestem alfa i omega ale nie oceniam tych ludzi i ty tez sie z tym wstrzymaj. Bardzo latwo jest wydawac osady.ja poprosilam kinge o wstawienie watku na dogo.teraz prosze o zamkniecie.Nie chcesz pomoc to nie przeszkadzaj.Obys ty nigdy nie miala problemu ze sfinansowaniem sterylki ,,dobra " kobieto. Marta D.[/FONT]

Posted

To moze jednak pomozemy tym ludziom i zlozymy sie na te sterylki... Ja oplace 100 zl. :)
U mnie w rodzinie tez troche trwalo zanim przekonalam rodzicow, aby wysterylizowac wszystkie kotki i sunie. Cieszmy sie, ze tutaj tez lody zostaly przelamane. Moze inni w tej miejscowosci zobacza "jaka to pozniej wygoda" i wysterylizuja albo wykastruja swoje psiuchy... a jak na zebraniach gminnych ten temat sie podniesie, to moze tez i wladze rusza troche tyleczki... ;-)

Posted

[quote name='Iwona77']rozumiem oburzenie Marty ale to nie zmienia faktu, że sunia nie może się już rozmnażać. Poprostu nie może![/QUOTE]

Tak samo mysle,ale na sile nie przekona sie nikogo,jesli ktos nie chce....:shake: :shake: :shake:

Posted

[quote name='brazowa1']a zwracałyście sie z prośba do organizacji prozwierzęcych z prosba o sterylizację dwóch suczek? Zwykle pomagają,czyli płaca za te sterylizacje.[/QUOTE]

Takie organizacje sterylikzuja/kastruja zwykle psy ze schronisk/bezdomne. Domowych,ktorzy maja wlascicieli chyba nie? Czemu ta sunia,skoro ma ta TEZYCZKE byla pokryta ponownie?:shake:

Posted

[quote name='Iwona77']rozumiem oburzenie Marty ale to nie zmienia faktu, że sunia nie może się już rozmnażać. Poprostu nie może![/QUOTE]

Wiemy o tym. Nie zostawimy ich tam niewysterylizowanych.

Posted

[quote name='laikinia']To moze jednak pomozemy tym ludziom i zlozymy sie na te sterylki... Ja oplace 100 zl. :)
...[/QUOTE]
Jak pisalam, dokladam drugie 100zl i na jedna sterylke bedzie. Druga i tak musi poczekac.

Posted

niebieska czytaj kobieto ze zrozumieniem.Nikt tej suczki nie dopuszczał celowo.Wyszła do ogrodu i pies musiał przeskoczyc do niej .Ona poza ogród nie wychodzi.Sunia jest 30km od Słupska.Wiocha zabita dechami a jak na wsi jest każdy wie...psy biegaja luzem i nikogo to nie obchodzi.Ta rodzina nie wiedziała nawet ,że istnieje coś takiego jak sterylka .....jakaś sąsiadka im też nagadała ,że kiedys kupiła swojej suce zastrzyk anty a i tak zaszła więc nie warto wydawać pieniądze.Dużo czasu zajęło mi przekonanie ich do sterylki.Chcą dla suni jak najlepiej .Głowy nigdzie nie chowam bo pewnie od nadmiaru problemów gdzieś by mi utknęła.Jak masz jeszcze jakieś pytania pisz.......tylko najpierw proszę przeczytaj uważnie poprzednie posty.
Marta D