kinia098 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Zakładam wątek na prośbę martaslupsk z forum miau.pl ( Marty nie ma na Dogo ). Na wsi znajduje się sunia, która jest w zaawansowanej ciąży ! Na dniach będzie rodzić ! Bardzo pilnie potrzebne są pieniądze na sterylizację. Nie wiem jeszcze dokładnie ile. Na bank stówka będzie potrzebna. Marta postara się o jakieś zdjęcia. Numer konta na PW. Pomocy ! WYDATKI: - 24zł - tabletki, - 200zł - sterylizacja Crazy, - 200zł - sterylizacja Piggi, WPŁATY: - 100zł - hesia, - 121zł - laikinia, - 175zł - hesia, - 25zł - Shhh, BAZARKI: - http://www.dogomania.pl/threads/190830-Ksi%C4%85%C5%BCka-quot-Tropy-i-%C5%9Blady-zwierz%C4%85t-quot-na-karm%C4%99-!-KUP-TERAZ-!-DO-19.08-godz.-20-30?p=15181274#post15181274 BANERKI OD ESTRELLA AKTUALIZACJA 23.05 Sunia urodziła jednego szczeniaczka :) Sunia ma tężyczkę... Psinka nie jest na łańcuchu ! Mieszka w domku, dbają o nią, ale ich właścicieli nie było stać na sterylizację. Jest tam jeszcze jedna sunia ( Piggi )- do sterylki. Crazy AKTUALIZACJA 24.05 Jest tam też jeszcze jeden pies- wilczur, który siedzi przy budzie. Jest karmiony zupami, resztkami itp. Przydałby się dla niego worek karmy. Myślimy o Bricie 15kg za 90zł :roll: AKTUALIZACJA 19.05 Dnia 18.05 Piggi została wysterylizowana :) Wszystkim serdecznie dziękujemy za wpłaty :loveu::loveu: :Rose: :Rose: A tutaj zdjęcia :) Piggi po sterylce jest jeszcze trochę zmęczona, a Crazy i maluszek trzymają się świetnie :eviltong: AKTUALIZACJA 19.07 Maluszek Crazy tydzień temu znalazł domek w tej samej wsi, gdzie jego mamusia :loveu::loveu: A właścicielka Crazy widzi go prawie codziennie i maluszek ma się świetnie :loveu: Ale niestety nadal potrzebujemy 100zł na sterylizację Crazy :( Forumowiczka hesia zadeklarowała pierwszą stówkę :loveu: I teraz prosimy cioteczki o grosiki, bazarki :oops: [SIZE=3]AKTUALIZACJA 12.08 11 sierpnia Crazy została wysterylizowana dzięki hesia i Shhh :loveu::loveu: Dziękujemy ! :) :Cool!: :Rose: Quote
kinia098 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='Niebieska713']Podnosze....A czemu nr konta na PW...?[/QUOTE] Jak ktoś zechce wpłacić, to dostanie dane. Quote
Cudak Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Niebieska713']Podnosze....A czemu nr konta na PW...?[/QUOTE] Prywatne nr konta są podawane zwykle na PW :) Quote
agaga21 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 poproście o pomoc na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29 Quote
kinia098 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Sunia ma właściciela, ale nie stać go na sterylkę. Jest tam jeszcze jedna sunia- jej córka, która ma/będzie miała cieczkę... Quote
hesia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 A jest jeszcze czas na sterylke? Jaka to bedzie suma? Przeslij numer konta. Quote
Cudak Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Hesia, ile mogłabyś wstępnie zadeklarować? Może wet zgodziłby się na późniejszą zapłatę, tylko musiałyby być deklaracje pewne na 100% Quote
chita Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 kinia jaka duza ta suka, macie kontakt z wetem ?jak wysoko jest w ciazy i czy facet pozwoli ciachnac suke? jakies zdjecia i wiecej detali potrzebne... Quote
Cudak Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 martasłupsk: "Sunia nie jest bezdomna.Mieszka u rodziny , która kocha zwierzeta ale na sterylke ich nie stać.Sunia co cieczka -szczeniaki.Zgodzili sie na sterylkę i poprosili o pomoc .Jest tam jeszcze jedna sunia .....która lada moment dostanie cieczkę.Druga sunia jest córeczką pierwszej.Jak tylko dostane fotki wstawię." http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=111626&start=0 Myślę, że nie powinno być problemu z fakturą? Quote
hesia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Tak zdjecia by sie przydaly. Cudak, powiedzmy 100zl. To zalezy ile macie juz uzbierane. Ile brakuje? Quote
Cudak Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Z tego, co wiem Dziewczyny jeszcze nic nie uzbierały, bo próbują dopiero od wczoraj na miau, a tam niestety łatwiej znaleźć pomoc dla kota niż psa i wątkiem prawie nikt się nie zainteresował :( Nie wiem, ile będzie kosztowała sterylka, ale jeśli będzie już 100zł to wet powinien się zgodzić na rozłożenie płatności... bo jeśli suka jest w zaawansowanej ciąży, to sprawa jest naprawdę pilna i nie ma co zwlekać. Mam nadzieję, że uda się ją wysterylizować, zanim szczeniaki się urodzą. Quote
kinia098 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Przed chwilą dzwoniła do mnie Marta. Za późno... Sunia oszczeniona. Ma jednego pieska. Sunia, czy on ma tężyczkę. Nie wiem, bo nie zrozumiałam dokładnie. Będą maleństwo ratować jak się da. Marta jest w drodze do weta. Teraz pilniejsza będzie kasa na to coś < tężyczka >. Bynajmniej wydawało mi się, że o to Marcie chodzi, bo wszyscy jeszcze w szoku i wiecie jak to jest. Hesia- :loveu: Kasa teraz na pewno się przyda ! 100zł, to piękna kwota ! Dziękujemy ! Jak Marta wróci, to poproszę ją o numer konta. Nie będę zbierać na swoje, niech idzie prosto na jej. Ona na miejscu itd. Marta ma zdjęcia i suni, i maluszka. Jak wróci, to wstawię :) Trzymajcie kciuki za malucha i mamusię ! PS: przyda się też sterylka tej drugiej suni... Marta dowie się jaki będzie koszt. Nie mam pojęcia jakiej wielkości jest sunia. Na pewno będzie to napisane. Na razie tyle. Quote
kinia098 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Dzwoniłam przed chwilą do Marty i mamusia jest wielkości Yorka, a ta druga sunia, to też takie maleństwo. Quote
Soema Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Skoro suka miała byc sterylizowana aborcyjnie, to czego szczenię nie zostało uśpione? Czy ci państwo, nie mogą prosic TOZu/Fundacji/gminy o pomoc w sterylizacji? Ciekawe co się działo z wszystkimi szczeniakami.. Quote
hesia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Soema']Skoro suka miała byc sterylizowana aborcyjnie, to czego szczenię nie zostało uśpione? [/QUOTE] Tez sie dziwie. Wolalabym wplacic na sterylke corki, bo to sie tam nigdy nie skonczy. Quote
kinia098 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='Soema']Skoro suka miała byc sterylizowana aborcyjnie, to czego szczenię nie zostało uśpione? Czy ci państwo, nie mogą prosic TOZu/Fundacji/gminy o pomoc w sterylizacji? Ciekawe co się działo z wszystkimi szczeniakami..[/QUOTE] Nie wiem. Ale skoro urodziło się tylko jedno... :roll: Inaczej się na to patrzy, kiedy się maleństwa jeszcze nie widzi, a inczej, gdy już jest... TOZ jest już strasznie zadłużony. Szczeniaki zostawały oddawane do ludzi. Ale wiadomo co z nimi, jak się odda psiaka komuś podobnemu... Pewnie się mnożą. Chociaż może jednak jakaś jedna dobra człowieczyna wysterylizowała tego psiaka ;) Quote
kinia098 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='hesia']Tez sie dziwie. Wolalabym wplacic na sterylke corki, bo to sie tam nigdy nie skonczy.[/QUOTE] Ty wpłacasz, Ty decydujesz. Quote
hesia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Jak juz jest, to niech idzie na niego. Ale dowiedzcie sie o cene sterlki, bo moim zdaniem trzeba uzbierac na sterylki obu sun. Quote
Niebieska713 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 A to nie lepiej od razu uspic tego oseska? Quote
hesia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Niebieska713']A to nie lepiej od razu uspic tego oseska?[/QUOTE] Jak juz dziewczyny go ratuja, to pewnie nie maja sumienia tego zrobic. Byl tylko jeden, bedzie maly, znajda mu dom. Kinia, czekam na konto. Quote
Cudak Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ale się porobiło...Zmień kinia098 tytuł wątku.. Kiedy się oszczeniła? Drugą sukę trzeba pilnie wysterylizować, żeby nie trzeba było później na gwałt zbierać kasy na aborcyjną. Quote
kinia098 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='Cudak']Ale się porobiło...Zmień kinia098 tytuł wątku.. Kiedy się oszczeniła? Drugą sukę trzeba pilnie wysterylizować, żeby nie trzeba było później na gwałt zbierać kasy na aborcyjną. Dzisiaj. Bo wczoraj dopiero Marta napisała mi, żebym zakładała wątek. Quote
Recommended Posts