Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

amica napisał(a):
Majqa nie damy zrobić mu krzywdy... no nie? Wiem, że czuwasz nad wszystkim i dlatego jestem spokojna. (...).

Normalnie mnie znokautowałaś. :oops: Ty jesteś spokojna, a ja mam rozwolnienie umysłowe ze stresu żeby niczego nie przegapić, wszystkiego dopatrzeć. ;) Taka widać moja natura. Qrde, gdyby nie mój wojowniczy Remiś... :roll:

Posted

majqa napisał(a):
Normalnie mnie znokautowałaś. :oops: Ty jesteś spokojna, a ja mam rozwolnienie umysłowe ze stresu żeby niczego nie przegapić, wszystkiego dopatrzeć. ;) Taka widać moja natura. Qrde, gdyby nie mój wojowniczy Remiś... :roll:

Qurde, gdyby nie mój nieugięty TZ-et. :(
Na wieczornym spacerku Max znów pozytywnie mnie zaskoczył :) MAszerował jak Maxi KING:) Podniesiony ogon, miarowy krok, aż śmiać mi się chciało z radości, że mnie tak oprowadza po osiedlu i co chwila odwraca się spoglądając badawczo czy a by nie chce zmienić kierunku zwiedzania... :) był taki dostojny na tej czerwonej smyczy.
Trzymajmy wszyscy mocno mocno kciuki, żeby zaaklimatyzował się w hoteliku i żeby zaczął tam odzyskiwać spokój i równowagę.

Posted

Tylko stanę do pionu z bólem łba grzeję do sklepiku po adresatkę, mam nadzieję, że będą. Amiś, dzwoniłaś do podanej lecznicy w sprawie chipa? Aha, czy prowadzasz go na smyczce klasycznej, czy wypuszczanej?

Posted

majqa napisał(a):
Tylko stanę do pionu z bólem łba grzeję do sklepiku po adresatkę, mam nadzieję, że będą. Amiś, dzwoniłaś do podanej lecznicy w sprawie chipa? Aha, czy prowadzasz go na smyczce klasycznej, czy wypuszczanej?

Hej hej. Dzwoniłam do lecznicy. Wszystko umówione. Maxiu chodzi od dwóch dni na wypuszczanej smyczy:) bo naprawdę jest grzeczny, nie ciągnie i potrafi mądrze korzystać ze swobody jaką daje mu taka smycz. :) Dziś zaczął już przechadzać po mieszkaniu i nawet w ramach zwiedzania wszedł do łazienki :) Zaczął szukać naszego owarzystwa co natchnęło mnie optymizmem i kolejny raz przekonało mnie że Max potrzebuje czułości i cierpliwości x 100 !!@!! Staje się coraz bardziej śmiały, choć dużo brakuje mu do normalnego zachowania domowego psiaka. Wierzę w to że w hoteliku odżyje a my w tym czasie znajdziemy mu super kochający dom!

Posted

majqa napisał(a):
Wiem, że od Amici, że b.ładnie utrzymuje czystość.

Potwierdzam :) Maxiu nawet nie próbuje załatwiać się w domu. Pięknie załatwia się na dworze. Jest bardzo posłuszny i wrażliwy.

Posted

Dziękuję Izuniu za pomoc:loveu:.
Nie wiem u której dziewczyny są te spodnie, ale bardzo proszę mnie sprawdzić, czy opisy pasują do zdjęć:oops:.
Po drugie bardzo proszę o numer konta do przelewów na pw. Jeżeli bazarek jest w opcji "kup teraz", czasami klientce się spieszy;) i stąd moja prośba.
A po trzecie, jak mi nie będziecie pomagać i podrzucać bazarku, to za karę przyjedziecie do Krakowa i będziecie stawiać ciotce Irenie goferki:lmaa:.
A po czwarte, ostatnie, MAX jest CUDOOO:loveu::loveu::loveu: i dziękuję, że uratowaliście następnego psiaka!!!:sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Tak, tak dziś Max spał z nami w pokoju, już opuścił kuchnie na dobre. Zagląda tam tylko po jedzenie :)
Na spacerek wyszliśmy o 6 rano bo Maxiu wiercił się niecierpliwie więc uznałam że chyba coś mi sugeruje :)
Postęp jest zdecydowany, gdyż widać że Max zaczął szukać naszego towarzystwa, już się nie chowa przed nami i nie kuli się w kącie. Zaczął nieśmiało spacerować po mieszkaniu i co jakiś czas robi sobie taką małą rundkę. Tak naprawdę pierwsze lody przełamane:)
Teraz wszystko w rękach opiekunów w hoteliku! Max potrzebuje czułości przez wielkie C i cierpliwości przez równie wielkie C !!! Gdy to otrzymuje, jest wspaniałym, ciepłym psiakiem łaknącym mizianka!
Może uda się już w ten weekend MAxiowi zamieszkać w hoteliku.