Cerber Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Cześć, a czemu tu tak głucho, ja proszę, żeby ktoś Tu się zameldował, a najlepiej dać więcej fotek. Kto jest za???? Quote
Marta_Ares Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 ]No piekne fotki ale dlaczego tylko 2??????? Quote
milena182 Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Marta prosze nie cytuj zdjęć,zamień je na same linki,pisałam o tym już wiele razy Quote
Alynkaaa Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 hej:D a zcemu nie cytowac fotekk?? bo mi osobicie jet lepiej cytowac fotki niz linki wstawiac:eviltong: no ale jak tak chcesz to niech tak bedzie..... a a propo fotek...to gdzie sa jakies nowe:mad: :mad: Quote
Marta_Ares Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 milena182 napisał(a):Marta prosze nie cytuj zdjęć,zamień je na same linki,pisałam o tym już wiele razy Oczywiscie juz nie bede:oops: przepraszam A kiedy nowe foty????????????? Quote
milena182 Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 Nowe fotki dam jak tylko Marta zmieni tamte na linki,spoko jak wam nie wygodnie to nie musicie wstawiać linków wystarczy że napiszecie coś o zdjęciach i tyle.Dziś byłam na fajowym spacerze,niestety był on nieoczekiwany i nie wziełam aparatu(a wielka szkoda).Tak pozatym to czy ktoś z was ma może kota bo potrzebuje porady dotyczącej psów i kotów. Quote
milena182 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 A więc zdjęcie jeszcze z piątku 13:diabloti: Quote
milena182 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Cerber napisał(a):Cześć :):):) Cześć założyłam bloga o moich zwierzakach tak jak Luiza.Założyłabym strone,ale tego jeszczed nie umiem:diabloti: zapraszam więc na http://www.pupile.mylog.pl ) Quote
Ola&Kora Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Piętek 13, ale wcale po psiakach nie widać, żeby były smutne, wręcz przeciwnie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
wiq Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 piekne nawet 13 w piatek;)) ime badzo oryginalne:D Quote
KaRa_ Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 http://www.pupile.com/pup/images/img_panmastr10.30.JPG Śliczny:loveu: :loveu: tez kiedys mialam jamnika:roll: Quote
milena182 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Kara tc mogłabyś zmienić zdjęcie na sam link do niego,albo wogóle je usunąć będę bardzo wdzięczna.Pozatym zaóważyłam że masz kilka kotów,a ja potrzebuje porady dotyczącej spraw koci-psich zechcesz służyć mi swym doświadczeniem:cool3:?No i mogłabyś rozwinąć temat twojego jamniczka?Dziś byłam z psami na długim spacerze w takim fajowym miejscu i już miałam robić im zdjęcia kiedy nagle przyszedł tatuś z dwoma synami i zaczeli grać w piłkę przed moim nosem chociaż plac był ogromny:angryy:i psy się bały i musiałam czekać aż łaskawie pójdą.No i poszli tyle tylko że się już schłodziło i zrobiłam 4 zdjęcia,a że nie są zbyt ładne nie wstawie ich.A i jeszcze jedno:sporo osób na dogo ma również szczury myślicie że powinnam powstawiać zdjęcia innych moich zwierzaków? Quote
Fioletowa Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Witaj Milenko wstawiaj wszystkie, Pan Mąstr i Dianka pewnie chętnie użyczą swiojej galeryjki:cool3: Zdjątka urocze, jamniorek piękny chociaż Dianka dzielnie z nim rywalizuje:lol: pozdro PS: o jakie kocio psie sprawy się rozchodzi może będę mogła pomóc??;) Quote
KaRa_ Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 milena182 napisał(a):Kara tc mogłabyś zmienić zdjęcie na sam link do niego,albo wogóle je usunąć będę bardzo wdzięczna.Pozatym zaóważyłam że masz kilka kotów,a ja potrzebuje porady dotyczącej spraw koci-psich zechcesz służyć mi swym doświadczeniem:cool3:?No i mogłabyś rozwinąć temat twojego jamniczka?Dziś byłam z psami na długim spacerze w takim fajowym miejscu i już miałam robić im zdjęcia kiedy nagle przyszedł tatuś z dwoma synami i zaczeli grać w piłkę przed moim nosem chociaż plac był ogromny:angryy:i psy się bały i musiałam czekać aż łaskawie pójdą.No i poszli tyle tylko że się już schłodziło i zrobiłam 4 zdjęcia,a że nie są zbyt ładne nie wstawie ich.A i jeszcze jedno:sporo osób na dogo ma również szczury myślicie że powinnam powstawiać zdjęcia innych moich zwierzaków? A co do jamniczka to był spadek po dziadkach;) Rodowodowy jamnik 10letni, który miał swoje zasady i był za gruby,że miał cały brzuch przetarty od ziemi:roll: No ale u mnie w domu z ogrodem sporo schudł,ale pozyl moze jakies jescze 3lata bo nagle zmarl na zawal:roll: . Nie byl jakims moim ulubiecem, bo pozostalo mi po nim pare blizn:diabloti: . Moja galeria jest przykladem aby dawac foty rowniez i innych zwierzat, bo ciagle w niej szczury i koty sie kreca rowniez;) .A co do kocio-psich spraw to u mnie z zwierzyncem jest roznie z tym;) Quote
milena182 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Więc jutro napisze o moich innych zwierzakach,a teraz napisze o moim dylemacie:jak wszyscy zauważyli mam dwa psy.Mąstr lubi koty,nie ma problemów z nawiązywaniem przyjażni miedzy gatunkowych itp,ale Diana nie nawidzi kotów,gryzoni,paków.Mam zamiar nabyć 4 miesięcznego kotka,ale nie wiem czy Diana się z nim oswoi.Mam ją ze schronu,jej przeszłość jest nieznana więc nie wiem czy była nagradzana za ganianie innych zwierzaków.Myślę że chyba najlepiej byłoby najpierw przyzwyczaić ją do moich gryzoni,a jak się da to wprowadzić kota.Tylko jak mam to robić?Za każdym razem jak ide karmić królika i szczura(tz,biore do reki ziarka)ona zaraz zaczyna strasznie stękać,szczekać i dobiera sie to gryzonia przez klatke.Gdy królik jest wypuszczony chce go zjeść,ale gdy stoi nieruchomo i nie ucieka to nie wie co zrobić.Macie jakieś rady jak przyzwyczaić moją bestie,ale tak żeby nie poczuła się odtrącona itp? Quote
Cerber Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 milena182 napisał(a):Więc jutro napisze o moich innych zwierzakach,a teraz napisze o moim dylemacie:jak wszyscy zauważyli mam dwa psy.Mąstr lubi koty,nie ma problemów z nawiązywaniem przyjażni miedzy gatunkowych itp,ale Diana nie nawidzi kotów,gryzoni,paków.Mam zamiar nabyć 4 miesięcznego kotka,ale nie wiem czy Diana się z nim oswoi.Mam ją ze schronu,jej przeszłość jest nieznana więc nie wiem czy była nagradzana za ganianie innych zwierzaków.Myślę że chyba najlepiej byłoby najpierw przyzwyczaić ją do moich gryzoni,a jak się da to wprowadzić kota.Tylko jak mam to robić?Za każdym razem jak ide karmić królika i szczura(tz,biore do reki ziarka)ona zaraz zaczyna strasznie stękać,szczekać i dobiera sie to gryzonia przez klatke.Gdy królik jest wypuszczony chce go zjeść,ale gdy stoi nieruchomo i nie ucieka to nie wie co zrobić.Macie jakieś rady jak przyzwyczaić moją bestie,ale tak żeby nie poczuła się odtrącona itp? uuuu no to rzeczywiście masz mały problemik, zeby nabyć nowego członka rodziny. Ale przecież Dianka jest na pewno ułozonym i usłuchanym pieskiem co nie? potrafi słuchać komend???? jeśli tak, to kiedy dajesz jedzenie gryzoniiom to może każ jej siedać przy tTobie, ale żeby była grzeczna, żeby nie napadała na zwierzaczki. No ja w sumie nie wiem, ale spróbowałabym czegoś takiego jeśli bym była na Twoim miejscu :D Quote
milena182 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Tak Diana zna podstawowe komędy i kilka sztuczek.Tak praktykowałam to jakiś czas że jak karmie królika to żeby siedziała,ale za każdym razem gdy to mówiłam to ona wychodzi z kuchni,a nie siada nie wiem dlaczego.Mój królik się jej nie boi i nie ucieka przed nią ale gdy biega po pokoju to ona na niego poluje.Mąstr go kocha niestety bez wzajemności więc wiem że kotka by pokochał ale ta Diana.. Quote
Cerber Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 ehhhh to ja nie wiem co Ci moja droga doradzić :roll: :roll: :roll: :roll: Quote
Ola&Kora Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 milena182; napisał(a):Tak Diana zna podstawowe komędy i kilka sztuczek.Tak praktykowałam to jakiś czas że jak karmie królika to żeby siedziała,ale za każdym razem gdy to mówiłam to ona wychodzi z kuchni,a nie siada nie wiem dlaczego.Mój królik się jej nie boi i nie ucieka przed nią ale gdy biega po pokoju to ona na niego poluje.Mąstr go kocha niestety bez wzajemności więc wiem że kotka by pokochał ale ta Diana.. Hmmm, może by spróbować tak: wypuść królika do pokoju a Dianę weź na smycz. Miej też przy sobie mnóstwo smakołyków. Gdy królik będzie biegał spróbuj odwracać uwagę Diany. Za każym razem gdy choć na chwilkę przestanie się interesować królikiem, nagradzaj ją. Stopniowo podchodź coraz bliżej. Ale pierwszy "poważny kontakt" lepiej dla bezpieczeństwa przeprowadzić w kagańcu lub, gdy zwierzątko będzie w klatce. Tą metodę wyczytałam gdzieś w necie, ale nie pamiętam dokładnie gdzie. Quote
Cerber Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Cześć:) Ola&Kora napisał(a):Hmmm, może by spróbować tak: wypuść królika do pokoju a Dianę weź na smycz. Miej też przy sobie mnóstwo smakołyków. Gdy królik będzie biegał spróbuj odwracać uwagę Diany. Za każym razem gdy choć na chwilkę przestanie się interesować królikiem, nagradzaj ją. Stopniowo podchodź coraz bliżej. Ale pierwszy "poważny kontakt" lepiej dla bezpieczeństwa przeprowadzić w kagańcu lub, gdy zwierzątko będzie w klatce. Tą metodę wyczytałam gdzieś w necie, ale nie pamiętam dokładnie gdzie. W sumie dobry pomysł Ola, ale gorzej jak Dianka kagańcem walnie króla i tmu scoś sie stanie, to wtedy przyjemnie by nie było. hmmmmmmm gadam od rzeczy a sama nic wymysleć nie potrafię :D :oops: Quote
milena182 Posted October 22, 2006 Author Posted October 22, 2006 Metode Oli już praktykowałam.Diane nie interesowaly smakołyki,tz czasem się uspokajała,ale nie chciałą nic jeść.Kilka razy mocno ją trzymałam(miała na sobie kaganiec)to królik(jest towarzyski i kompletnie nie zdaje sobie sprawy co Diana mogłaby mu zrobić)podszedł do niej i powąchał jej pyszczek.Diana nie wiedziała co myśleć bo ją interesuje to żeby on uciekał. Quote
Cerber Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 milena182 napisał(a):Metode Oli już praktykowałam.Diane nie interesowaly smakołyki,tz czasem się uspokajała,ale nie chciałą nic jeść.Kilka razy mocno ją trzymałam(miała na sobie kaganiec)to królik(jest towarzyski i kompletnie nie zdaje sobie sprawy co Diana mogłaby mu zrobić)podszedł do niej i powąchał jej pyszczek.Diana nie wiedziała co myśleć bo ją interesuje to żeby on uciekał. ehhhh no to Diana chce się bawić w kotka i myszkę czyż nie? ale zrobiłabyu krzywdę gdyby go dopadła?????? Quote
Alynkaaa Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 niestety nie wiem jak ci pomuc w tej sprawie:(nie mialam nigdy krolika i psa jednoczeni ani takich problemow z czym kolwiek..ale bardzo prosze o fotki kruliczka:) Quote
Recommended Posts