Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak w tytule.Malina to w brew pozorom samiec ;) wygląda jak rasowy amstaff i budzi respekt w ludziach.
Na pozór przypomina psa-zabójce ale w rzeczywistości jest to słodziak.
Najchętniej zalizałby człowieka na śmierć.
Jak zachowuje się Malina?

*jest spokojny gdy zostaje sam
*grzecznie chodzi na smyczy
*nie reaguje agresywnie na psy za płotem
*KOCHA LUDZI

Malina nie ma za sobą przeszłości schroniskowej bo gdy tylko został umieszczony w schronisku musiał się stamtąd ewakuować z powodu powodzi.
Proszę,nie pozwólmy mu trafić do schroniska.To naprawdę wspaniały pies !

Posted

Potwierdzam, miałam przyjemność wieźć go samochodem ze schroniska do DT. Jak go zobaczyłam nogi się pode mną ugięły, ludzie omijali nas szerokim łukiem a ja zastanawiałam się kiedy mi odgryzie głowę z tylnego siedzenia:) Jak tylko wskoczył do samochodu wyłożył się na plecy i kazał się koleżance głaskać i rozdawał buziaki na prawo i lewo:) był cały uhahany jakby cieszył się, że jedzie na spacer. Jak go dowiozłyśmy do DT to nową osobę przywitał bardzo radośnie i też rozdawał buziaki i kazał się miziać po brzuchu:) byłam w ciężkim szoku - to naprawdę wspaniały pies! bez cienia agresji.

• 4 weeks later...
Posted

Wiem, ze psiak wrocic musial juz do schroniska. W domu sa juz dwa duze psiaki.

Napisze do doddy, moze pomoze w znalezieniu dla niego domu.
Widac, ze to wspanialy psiak i szkoda by bylo, zeby schron go wypaczyl .....

Posted

Malinek przez deszcz mnie załapał sie ostatnio na spacer , nawet nie szlam miedzy pojedyncze zeby tym co znam nie robić nadziei.

ZuziaM a co konkretnie rozumiesz przez "wypatrzenie " ?

Wiadomo, schron , to schron, siedzenie w boksie. Ale te z boksów pojedynczych na spacery chodzą nie tylko z wolontariuszami( niejako opiekunowie maja mniej psów niż Ci na ogólnych i mogą sobie na to pozwolić czasowo częściej ) .
I powiem tak.. znam psy , asty i nie tylko co w schronisku dopiero poznały ze człowiek jest fajny - z psów nieufnych , zastraszonych, czasem reagujących agresywnie , przekształcały się w całkiem fajne przytulaki .

Jak np Hansa na pierwsze spacery zabierałam (mixdog staruch prawdopodobnie gdzieś z podwórka, zaniedbane stawy strasznie ) to interesowało go tylko by własny teren obsikac - teraz zaczepia przechodniów żeby go głaskali , ze mna próbuje sie bawić, bo przecież jest malusim pieseczkiem - i ogólnie jest jednym z bardziej kontaktowych psów

Pomoc w znalezieniu domu jak najbardziej potrzebna - bo ludzie boja się psów w tym typie, szczególnie ze schroniska i nie raz cudowne psy latami za kratami siedzą :shake:
i mogłabym tu wymienić kilka psów w typie TTB, które od reki bym ludziom mogła polecić a siedza..

Najgorzej zawsze jest zimą ... :(

postaram sie w najbliższym czasie o zdjęcia Malinka porządniejsze

Posted

agamika napisał(a):

postaram sie w najbliższym czasie o zdjęcia Malinka porządniejsze

Jak coś to mogze mogłabym pomoc z tymi zdjeciami??? :)

Posted

paoiii napisał(a):
Jak coś to mogze mogłabym pomoc z tymi zdjeciami??? :)

OOO SUPER :)

ja w tygodniu moge byc tylko popoludniem w schronisku , ale jakbys juz przyjezdzał to od razu kilka innych psów byśmy "zrobiły " ;) wiec jesli pasowalaby CI sobota albo niedziela to byłoby fajnie

Posted

[quote name='agamika']OOO SUPER :)

ja w tygodniu moge byc tylko popoludniem w schronisku , ale jakbys juz przyjezdzał to od razu kilka innych psów byśmy "zrobiły " ;) wiec jesli pasowalaby CI sobota albo niedziela to byłoby fajnie[/QUOTE]

Kinga mnie zabije, ale trudno .... :diabloti:
Kinga kupiła sobie lustrzankę i obiecała mi foty psów ze schroniska!! Można, a nawet trzeba, ją w końcu wyciągnąć do schroniska. :p

Posted

oj nie zbiera ;)

psów ok 300 z powrotem :-( wiec obiektów nie braknie . A ja mam dosyć długa listę :diabloti: no i moi "starzy " podopieczni na wszelkie zdj na pewno sie ucieszą bo toć juz prawie profesjonalni modele :diabloti: ... tylko chyba się w tym tygodniu godzinowo nie zgramy , hmmm .. ja muszę zobaczyć jak będę w pracy "stała " z czasem w piątek i jakbym mogla wyjść wcześniej to w czwartek sie odezwę ;)

Dziewczyny, jakbyście były jutro/pojutrze to prośba, na X-ach jest młody czarny w typie wyżła - łagodny do ludzi, ale slilny , innych psów tal raczej nie lubi .Potrzebuje jego dane, w tym wiek głównie. Jaktrafił do schroniska i co najwazniejsze wysokość w kłębie! bardzo prosze jakbyście dały rade go zmierzyć
http://lh5.ggpht.com/_QmXXP0qyzww/TB-guU8ohKI/AAAAAAAAEW0/xCGlxxCmAFc/s576/DSCN9569.JPG

Posted

miniulka91 ale ja moge tylko w piątek w tych godzinach chyba ze tez mozecie to spoko :)
AGAMIKA to się zgadamy jak cos to masz mój numer :)

Posted

[quote name='agamika']ZuziaM a co konkretnie rozumiesz przez "wypatrzenie " ?

Mam na mysli wypaczenie ...znaczy, zeby go pobyt w schronisku nie zmienil na złe.
U nas w Dluzynie taka lagodna sunia wychowywana w domu z malym dzieckiem, lagodna do ludzi i zwierzat ... teraz rzuca sie na opiekunow, jak do niej wchodza z jedzeniem ....
To psy z bardzo wrazliwa psychika.
Dlatego wazne by bylo znalezienie domu jak najszybciej.
Napisalam PW do doddy ... ale widac, nie zajrzala tu jeszcze .....