Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam, że tak długo nie zaglądałam tutaj:-( niestety nie daję rady:oops: mam 2-3 jamniczki dziennie w skrzynce mailowej...jak wybrać , który najpilniej potrzebuje domku?:(ostatnio jamniczka z niedowładem to był priorytet, jamniki z Łodzi..itd teraz tej malutkiej bardzo chcę pomóc i mam nadzieję, że nie jest zbyt późno.

• Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam dziś do pracownika schroniska i pytałam o maleńką. POwiedział, że bez zmian. Ale on mówi, że jest źle (a właściwie ujmuje to eufemicznie: "tak nie bardzo"), dopiero wtedy, gdy pies nie ma siły nawet głowy podnieść. :shake:

Gdybyśmy miały jakiekolwiek pieniądze na pobyt małej Jaśminki w lecznicy lub hotelu, już by tam była. Ale nie mamy ani grosza. :-( Za to gigantyczne długi u dobrych ludzi i w lecznicach :placz:

Posted

Rany Dziewczyny, nie wiedziałam, że z jamniczastą jest aż tak źle....:-( :-( :-(Co by nie było, weźmy ją na Tatrkiewicza niech ją leczą, a o kasę się będziemy martwić później... (jak Scarlett O'Hara - ja tak stalę robię przy okazji różnych aspektów mojego życia i jakoś ciągnę...). Takie maleństwo pewnie łatwo znajdzie domek w W-wie, a tam w tym syfie się wykończy... Będę mogła na nią w przyszłym miesiącu dać trochę kasy. Może wydrukuję jej zdjęcie w dużym formacie i poskomlimy trochę w jej imieniu w niedzielę na Polach Mokotowskich.....

Posted

Lavinia się zgodziła zabrać malutką do siebie, zmień tytuł proszę, że potrzebna pomoc finansowa, ja zrobię ogloszenie do GW, Ona musi być w lepszym stanie aby mogła iść do adopcji.

Posted

do Lavinii można ją zabrać nawet jutro, hotelik mamy z upustem/ dziękuję Lavinio/..potrzebujemy 250zł na okres 2 tygodni to nie jest dużo..jej życie warte dużo więcej:placz:/te dwa tygodnie powinno nam wystraczyć aby ja podleczyć i przekazać do nowego domku/

Posted

jutro rano jadę po psa w okolice Ostrowii. Jeśli uda się wam ją wyciągnąć i się ze mną spotkać gdzieś tam, około 9 - 9:30, to mogę ją zabrać prosto do Wyszogrodu.

mam tylko nadzieję, że mała nie ma nosówki, bo wtedy nie będę mogła jej zabrać. Czy jesteście w stanie to sprawdzić???

Posted

Rozmawiałyśmy z lavinia na temat suczki.
Prawda jest taka, że obie się boimy i przebija w naszych działaniach rozsądek nad sercem.
Niestety na dzień dzisiejszy nie mamy wolnego, pustego pokoiku, w którym malutka mogłaby się spokojnie leczyć, bez obaw że któregoś czworonoga zarazi.
Dlatego też przepraszamy ale nie możemy zapewnić małej azylu.
A może rzeczywiście umieścić ją na początek w lecznicy. W tym czasie szukac domu.
Jesli domek się nie znajdzie to po wyleczeniu zapraszamy ją serdecznie.

Posted

Czy to znaczy, że ona jutro nie będzie zabrana???
:shake: :shake: :shake:
Ona nie może tam być!!!! Skoro ciocie odmówiły domku to może klinika, ale nie można zwlekać!!!
:-o :-o

Posted

Niestety, nosówki nie możemy wykluczyć :shake: To znaczy na 100 procent wykluczyć ją mogą jedynie testy. Kaszel też jest zaraźliwy - to wirus. Ciociu doody, całkowicie rozumiemy Twoje argumenty.
Pozostałe psy w hotelu będą zagrożone, zwłaszcza jeśli są nieszczepione.

Jest natomiast (ewentualnie) inna opcja (trzeba ją jeszcze potwierdzić, ale sądzę że to na 85% pewne) - lecznica na Tatarkiewicza. Opieka weterynarzy przez całą dobę zapewniona. Myślę, że w tym stanie to dla malutkiej bardzo ważne.

Ale jest zasadnicza kwestia - niestety FINANSE. My, czyli "ostrowianki" naprawdę nie możemy jej sfinansować. :shake: W tej chwili mamy już 2.200 zł długu za surowicę, 1.500 zł długu na SGGW i sunię z padaczką w szpitalu, którą leczymy na własny koszt (alternatywą było jej uśpieniebez leczenia). 4.000 zł długu!!! Zrozumcie, to finansowa masakra! Stoimy przed dramatyczną decyzją zawiezienia psów, które są już hotelach, do schroniska.:placz: Nie możemy brać dodatkowego obciążenia.

Dzięki wielkie wszystkim, którzy deklarują pomoc. Ale co zrobimy, jeśli tej pomocy nie starczy do czasu wyleczenia małej? Proszę, zrozumcie nas. :oops:

Oczywiście jeśli znajdą się osoby, które bedą w stanie sfinansować leczenie Jaśminki i pobyt w hotelu, i wziąć odpowiedzialność za nią aż do znalezienia domu - to zmienia sprawę.

No i transport. Ani ja (pracuję do końca tygodnia po 10-12 godzin z sobotą włącznie), ani Lara, ani Witokretki zajmujące się chorą na nosówkę Nuką nie jesteśmy w stanie w tym tygodniu po nią pojechać. Czy znajdzie się ktoś, kto mógłby ją zabrać ze schroniska?
Musimy prosić też o pomoc w transporcie. To jest jednak wyprawa :oops:

Ale jeśli lavinia będzie w pobliżu, może pomoże w transporcie...

Posted

O rany, no to zabierzcie ją na Tatarkiewicza, kto ma transport??? Ona w końcu tam padnie :shake::-(:shake::-(:placz::placz::placz::placz: Zmieńcie tytuł na "potrzebujemy transportu, pilne!!!"

Posted

Ja jestem gotowa wspomoc jamnisie finansowo, na pewno znajda sie tez inni chętni i udałoby sie sfinansowac pobyt i leczenie małej psinki.
Musimy sie tylko sprawnie zorganizowac no i potrzebny jest numer konta oczywiscie