Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze jakiś czas temu to maleńkie cudeńko kochało ludzi - jak się do niej podchodziło, to potrafiła wskakiwać na ręce... Teraz na widok człowieka ucieka w panice i z przerażenia potrafi płakać :-( Co się stało ???? Jeszcze niedawno to był przepiękny jamnikowaty psiaczek. Widać było, że tryska zdrowiem !!! Wystarczyło kilkanaście dni w mokrym, zimnym, ponurym boksie, by życie tej prześlicznej i radosnej kruszynki - zamienić w koszmar, w pasmo udręk :shake: Bez naszej pomocy sunieczka UMRZE !!! To wychudzone ciałko, nękane przez kaszel kenelowy pomału zaczyna się poddawać... NIE MA SZANSY na wyleczenie sunieczki w tak KOSZMARNYCH WARUNKACH !!! Prosimy - POMÓŻCIE ją stamtąd wyciągnąć, choćby do domku tymczasowego, gdzie będą szanse na jej wyleczenie !!! TO DLA NIEJ JEDYNA SZANSA !!! Ona potrzebuje tylko niewielkeigo kawaleczka podłogi - to takie maleństwo :placz:

• Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i nie zązyłam pójść spać, pomóżcie tej Jamnisi, czy nikt się nie zlituje, a co z tym wątkiem, jak ktoś szukał jamniorka. Qrcze, to takie delkikatne pieski, jak można je tak traktować, echh... nie dzisiaj już kładę się spać, bo będę jutro w pracy "jak zmora"):-( Pomóżcie, Jamnisia, hopaj do góry. Zabierzcie ją stamtąd!!! Czy ona jest na allegro i w innych mediach ? Pozdrawiam, Ciotka Gosia

Posted

Maleńka jamnisia Jaśminka mieszkała dwa tygodnie w wilgotnym betonowym boksie. Na zdjęciach to widać - ona była calutka mokra, nie ma gęstej sierści chroniącej przed wilgocią. Nabawiła się kaszlu kenelowego i nie wiadomo czego jeszcze. Teraz jest w innym pomieszczeniu - suchym, ale zimnym i ciemnym. Rozpacz :placz:

Posted

Fela napisał(a):

Maleńka jamnisia Jaśminka mieszkała dwa tygodnie w wilgotnym betonowym boksie. Na zdjęciach to widać - ona była calutka mokra, nie ma gęstej sierści chroniącej przed wilgocią. Nabawiła się kaszlu kenelowego i nie wiadomo czego jeszcze. Teraz jest w innym pomieszczeniu - suchym, ale zimnym i ciemnym. Rozpacz :placz:

ponawiam tytulowe pytanie

CZY BEA O NIEJ WIE???????

tyle tych watkow, moze trzeba pw wyslac do jamniczej czarodziejki? widzialam dzisiaj czar odprawiala w watku lodzkim, chyba nie konkurencyjnym???

moze ma jakis chocby tymczas w zanadrzu dla TEGO BIEDACTWA !:-(:-(:-(:-(:-(:-(

ratujmy sunie!

Posted

W tej chwili o żadnym zabiegu nie może być mowy - sunie najpierw trzeba wyleczyć... Jest w bardzo kiepskim stanie i teraz najważniejsze żeby z tego wyszła... Cała reszta dopiero potem... PILNIE SZUKAMY DOMKU TYMCZASOWEGO !!! :modla: A najlepiej docelowego, w którym kochający ludzie zajmą się leczeniem malutkiej :shake:

Posted

a moze skoro jest chętna to dać sunię tej osobie i za jakieś 2 - 3 tygodnie zrobić zrzutkę na sterylkę? - Po co dokładać do hotelu jak moze być juz w nowym domku...Co myślicie????

Posted

Teraz priorytetem jest wyciągnięcie kruszynki ze schronu, bo tam będzie coraz gorzej - no i nie ma ŻADNYCH szans na leczenie :shake: Obawiamy się, że jeszcze parę dni i.... :placz:

Posted

Musimy ją ratować!!! Wspólnie na pewno nam sie uda!!!!
On marnieje i bez naszej pomocy umrze!!!!:shake: :shake:
A czas szybko leci i oby nie było za późno!!!! :-o :-o
PILNIE POTRZEBNY DOMEK TYMCZASOWY!!!!

Posted

Domek tymczasowy, który szykowałam suni niestety odpadł, bo współlokatorzy się nie zgodzili. Ostatni raz widziałam jamnisię w sobote, aż boję się pomyśleć, jak wygląda dziś. :-(

Posted

Ratujcie Jamnise, wyciągnijcie ją, może od razu do tej lecznicy, żeby podkurować??? Trzeba ją wyciągnąć, może trzeba zmienić jeszcze nazwę wątku. Domek tymczasowy potrzebny... Sunieczka tam odejdzie:-( :-( :-( , zróbmy coć, żeby nie było zapóźno!:placz:

Posted

mam prośbę, zabierzcie ją błagam gdzieś i leczcie, a ja daję słowo, że będzie miała domek, mam problem z dostępem na dogo..ale słowa dotrzymam tylko ja zabierzcie żeby doczekała:roll:

Posted

podnoszę :shake:..natychmiast antybiotyki i domek tymczasowy potrzebny:placz: a może Lavinia zgodziłaby się zabrać do siebie na tymczas:oops:..zrobimy zbiórkę?...jeżeli pozwolicie to napiszę do Niej i poproszę..