Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny rozmawiacie z dzieckiem nie widzicie tego?
Podaj nam nr do rodzicow,moze z nimi sie bedzie dalo dogadac...Co to znaczy "wywiezie" ,pies to smiec zeby go wywozic??Po cholere bralisie spaniela?Bo lady i rasowy i za free?Pomyslal ktokolwiek w domu ze taki pies moze miec problemy z zachowaniem jak zmienia dom x razy???
Fajnie bylo jak piesek byl "swiezy" i nie pokazal co to spaniel,w pozniej won...Swietnie...
Takiemu psu nie da sie znalezc domu w 24 godziny,psy szukaja domow miesiacami a nieraz latami!!!

Posted

[quote name='Kaczkala']moja rodzinka nie zabardzo przejmuje sie tym psem i tak bende patrzyć jak mój tata wywozi psa bo nic nie moge zrobić poza tym zeby mu znaleść dom w 10 dni a do gazet to nie wiem jak to wstawić[/QUOTE]
Kaczkala Telefon: 58 321 91 11.Do gazety wyborczej
Nadaje się je w redakcji a nie w dziale ogłoszeń, to taka notka 3 zdaniowa, bez zdjęcia ale za darmo. Ułóż sobie chwytliwy króciutki tekst i zadzwoń tam.
W głosie pomorza nie wiem bo nigdy tam nie ogłaszałam ale jest internet moze wejsc na strone głosu zobaczyc,a jak nie ma to zadzwonic wiem ze takie ogłoszenia sa i pomoagaja napewno.

Zrob plakaty(jezeli nie potrafisz) to wydrukuj ponaklejaj w przychodniach wet,sklepach,na słupach,przystankach gdziekolwiek.........

Posted

oczywiście że widzimy, że rozmawiamy z dziekciem, ale skoro "takie"jest dziecko to nie wiem cyz rozmowa z rodzicami coś da... pewnie będzie jszcze gorzej

Posted

ogłoszenie w Anosach bezpłatnie - internetowo lub na telefon
wydrukowane ogloszenia- plakat (zdjęcie psa, krótka informacja, kontakt) oprócz miejsc, które wymieniła lika w sklepach zoologicznych, szkole, i tak jak pisala Lika wszędzie gdzie się da
w google wbijasz hasło ogloszenia bezpłatne i wyskakuje mnóstwo stron, gdzie można zamieścić ogłoszenie

link do strony bezpłatnych ogłoszeń np.
http://www.anonse.com/
http://www.olx.pl/sprzedam-cat-185-iv-google-pl_kwd

Posted

Kaczkala jest młoda, jedyna w rodzinie zainteresowana losem psa i szuka jak umie. Nie czepiajmy się tak! To dorośli są odpowiedzialni za zwierzę, które biorą do domu. A Ty Kaczkalo nie spodziewaj się , że tutaj ktoś od ręki pieska zabierze, bo psów w dużo gorszej sytuacji jest masa i nie da rady wszystkim znaleźć nowe super fajne domki.

Posted

nikt się nie czepia, podpowiadamy przecież rozwiązania
jest młoda - Ok, warto więc moze pogadać w szkole z wychowawczynią, jak dostanę jakieś namiary sama z nią pogadam, aby można bylo umieścić ogloszenie w szkole i innych

Posted

[quote name='Itske']nikt się nie czepia, podpowiadamy przecież rozwiązania
jest młoda - Ok, warto więc moze pogadać w szkole z wychowawczynią, jak dostanę jakieś namiary sama z nią pogadam, aby można bylo umieścić ogloszenie w szkole i innych

No nie mów, Betbet zjechała ją równo.

A co ze Spikem? Widzę, że na wątek "spanielkowy" go nie wstawiłaś Kaczkalo? Tutaj go trzeba wstawić: http://www.dogomania.pl/threads/140763-SPANIELE-do-adopcji-w%C4%85tek-og%C3%B3lny/page6

Posted

[quote name='otita']No nie mów, Betbet zjechała ją równo.

A co ze Spikem? Widzę, że na wątek "spanielkowy" go nie wstawiłaś Kaczkalo? Tutaj go trzeba wstawić: http://www.dogomania.pl/threads/140763-SPANIELE-do-adopcji-w%C4%85tek-og%C3%B3lny/page6

No, masz racje, powinnam się wypowiadać za siebie :-)
Kaczkala - czy umiesz robić ogłoszenia w internecie, czy Ci pomóc?
Mnie też nie za bardzo podoba się stosunek Twojej rodziny do psa, ale pies temu nie winien,
pomóc Ci robić te ogłoszenia w necie?
chcesz, abym pogadala w szkole (z racji zawodu mam trochę na oswiatę przełożenia) o ogłoszeniach i pomocy w szukaniu domu?

Posted

[quote name='Kaczkala']tak ale mojemu tacie sie tego nie da wytłumaczyć on ma zasade ze pies nie powinien gryźdź dzieci nawet jakby mu coś zrobiły to i tak nie ma prawa ugryźdź już włąśnie robie zdjencia

hehe, to u mnie bachory chodzilyby bez lap! takie rodziny nie powinny miec zadnego psa, bo bachor ma prawo zaméczyc psa!

[quote name='Kaczkala']pierwszym razem pies był oddany z powodu wycia gdy zostawał w domu bo sosiedzi postawili sprawe jasno albo coś z tym zrobimy albo bendą sie sypały mandaty bo mieli już tego dosyć a nie było możliwe by pies przynajmniej raz dziennie nie został sam w domu na 1 godzine , druga kwesti umiem rozgraniczyć złapanie za renke a ugryzienie i wiem ze jak pies złapie tyko za renke to nie leci krew a jak ugryzie to leci , kolejna sprawa kastracji piej nie ma drugiego jajka tamto co nie zeszło zostało usunięte i tamto drugie kture ma na wieszku też miało być usunięte ale wyszły jakieś komplikacje na dzień dzisiejszy już nie pamientam co było nie tak ale jak ktoś chce i znajdzie leprzego weta który sie tego podejmie to pies moze zostać wykastrowany nie ma problemu

[quote name='otita']Kaczkala jest młoda, jedyna w rodzinie zainteresowana losem psa i szuka jak umie. Nie czepiajmy się tak! To dorośli są odpowiedzialni za zwierzę, które biorą do domu. A Ty Kaczkalo nie spodziewaj się , że tutaj ktoś od ręki pieska zabierze, bo psów w dużo gorszej sytuacji jest masa i nie da rady wszystkim znaleźć nowe super fajne domki.

Ale czy az TAK mloda?? Ja tak zle chyba nie pisalam nawet w wieku 8 lat, jesli w ogóle takie bykony walilam. Czy Ty poznalas té dziewczyné osobiscie i wiesz ze ona istnieje? Zeby nie bylo ze to jakis "gruby facet z brodá", co udaje dziecko... Niestety, ale i tak sié zdarza stád moja nieufnosc.

Posted

emilia2280 napisał(a):
hehe, to u mnie bachory chodzilyby bez lap! takie rodziny nie powinny miec zadnego psa, bo bachor ma prawo zaméczyc psa!

Ale czy az TAK mloda?? Ja tak zle chyba nie pisalam nawet w wieku 8 lat, jesli w ogóle takie bykony walilam. Czy Ty poznalas té dziewczyné osobiscie i wiesz ze ona istnieje? Zeby nie bylo ze to jakis "gruby facet z brodá", co udaje dziecko... Niestety, ale i tak sié zdarza stád moja nieufnosc.

Wszystko tak, tak, tylko, że ja nie chcę oceniać tej rodziny jako takiej i niczyich błędów w pisaniu. W takiej sytuacji, tym bardziej trzeba by stamtąd psa zabrać. Co innego gdyby chcieli adoptować. Wtedy taka nieufność ma podstawy. A Ty emilia2280 nie jesteś czasem "grubym facetem z brodą" ;)

Posted

[quote name='otita']Wszystko tak, tak, tylko, że ja nie chcę oceniać tej rodziny jako takiej i niczyich błędów w pisaniu. W takiej sytuacji, tym bardziej trzeba by stamtąd psa zabrać. Co innego gdyby chcieli adoptować. Wtedy taka nieufność ma podstawy. A Ty emilia2280 nie jesteś czasem "grubym facetem z brodą" ;)

hahaaaaaaaaa. ja nie jestem na pewno, mam kilku swiadków z dogomanii, kórzy byli u mnie w Dublinie i w Polsce tez ja bylam u kilku :lol:

no nic, poczekamy na Kaczkalé, co nam powie.

Posted

Itske napisał(a):
wczoraj też nic tu nie napisała, ostatni wpis 10.05

kurcze chyba sie pogniewała i juz tu nie wejdzie.........
Najgorsze ze nie mam pomysłu,pytałam ludzi mysle.. rasowy to moze ktos sie skusi ale ciezko to widze:shake:

Co robic?

Posted

w szkole nie ma co rozmawiać bo już skończyłam a chyba znacie coś takiego jak dyzortografia a pies nie był za free mam go od szczeniaka i pies jest jak na spaniela wmiare dobrze wychowany bynajmniej wychowałąm jak potrafiłam z ogłoszeniami nie idzie mi najlepiej bo nigdy nie wiem co by w nich umieścić i jak opisać i do tego tyle błędów zawsze musze kogoś prosić by zamnie napisał

Posted

Kaczkala
Jedna uwaga,jak piszesz to przeglądarka podkreśla błędy...Bynajmniej mozilla...
No z tym wychowaniem psa to chyba coś nie bardzo skoro agresor;/
Jak chcesz mu znaleźć dom?Masz jakiś plan?Bo siedząc i licząc na kogoś to hmm można się przeliczyć,...Tym bardziej ze spanieli w typie rasy jest bardzo duzo obecnie,i to nawet psów młodych,bez problemowych...Takich nikt nie chce a co dopiero problemowego psa...

Posted

Kaczkala - proszę Cię o odpowiedź:
1. umiesz zadzwonić do Anonsów i podyktowac ogłoszenie? Przez telefon błędów nie slychać :-). To zadzwoń i poproś o umieszczenie we wszystkich edycjach.
2. Jeśli zależy Ci na losie psa - dzwoń do Metra - też ogłoszenia za darmo
3. W Dzienniku Bałtyckim - chyba trzeba płacić (chyba, może nie) jeśli płacić to grosze
4. Wydrukowałaś i porozwieszałaś ogłoszenia w Słupsku?.
5. Masz chyba jakieś koleżanki, znajomych, którzy moga pomóc w formułowaniu ogloszeń w necie?
6. Jeśli dom się szybko nie znajdzie, to co zrobicie z psem?

Co to znaczy, że skończyłaś szkołę? Każdą? pracujesz? Możesz napisać ile masz lat?

Posted

Kaczkala jezeli zrobisz ogłoszenia i zadzwonisz do gazet naprawde jest szansa ze pies moze znalesc dom,ale to trzeba działac.
Czas leci............

Otita a Ty cioteczko umiesz robic plakaty czy ogłoszenia?