Kaczkala Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Niestety temat musi zostać wznowiony ponieważ kilka dni temu ugryzł mojego 2 letniego siostrzeńca tata zakomunikował że pies ma zniknąć z domu albo sam go wywiezie ( ponieważ tata jest wyczulony na agresje psów do dzieci ) pies niedawno miał robione szczepienia więc książeczka aktualna pies jest w wieku 5 lat Quote
lika1771 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Co było powodem ugryzienia 2letnie dziecko potrafi dopiec psiakowi......... Oczywiscie potrzebne fotki i trzeba ogłaszac,jezeli beda fotki poprosze cioteczke i moze zrobi ogłoszenia Quote
Kaczkala Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 powodem było to ze dziecko po prostu chciało go pogłaskać i nic więcej a zdjencie jest w tym temacie jedno poszukam moze mam gdzieś jeszcze jakieś ale wątpie Quote
lika1771 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Kaczkala']powodem było to ze dziecko po prostu chciało go pogłaskać i nic więcej a zdjencie jest w tym temacie jedno poszukam moze mam gdzieś jeszcze jakieś ale wątpie[/QUOTE] To zrob zdjecia, bo to jedno to za mało do ogłoszen.Zdjecia do podstawa w ogłoszeniach Jak sie wie ze pies nie lubi dzieci to sie pilnuje i nie pozwala głaskac Quote
Kaczkala Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 tak ale mojemu tacie sie tego nie da wytłumaczyć on ma zasade ze pies nie powinien gryźdź dzieci nawet jakby mu coś zrobiły to i tak nie ma prawa ugryźdź już włąśnie robie zdjencia Quote
Kaczkala Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 mam 3 zdjencia ale nie wiem jak je wstwić wienc jedno nowe mam umieszczone w profilu Quote
danka1234 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Kaczkala']mam 3 zdjencia ale nie wiem jak je wstwić wienc jedno nowe mam umieszczone w profilu[/QUOTE] umiesz wysłac zdjecia na maila? Quote
danka1234 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 przeslij na -dankam25@wp.pl czy tata zgadza się by pies został w domu do czasu znalezienia mu nowego domu. Quote
Kaczkala Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 no tak ogólnie to ma max 3 tygodnie na znalezienie domu po dwóch tygodniach jak nie znajdzie to może mi sie uda by poczekał troche jeszcze ale to może Quote
danka1234 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Kaczkala ,skopiuj te zdjecia i wklej w pierwszy swój post (trzeba edytowac post i wówczas mozna wkleić Dopisz tam wszystkie informacje o psie -przede wszystkim jego charakterze i kontakt telefoniczny dla zainteresowanych adopcją oraz do ogłoszen. Czy dawaliscie ogłoszenie w Głosie Pomorza?warto tam zamiescić i przede wszystkim nie mozna pisac ze umowa nie obejmuje kastracji psa,kastracja jest konieczna by pies nie trafił do jakiejś pseudo-hodowli. Na jakie ulicy mieszkacie ?mozemy sie gdzieś umówic,zrobie psu wiecej zdjec i poobserwuje jak sie zachowuje. Quote
Kaczkala Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Ja mieszkam na sołdka a z tego co mi wiadomo to kastracja raczej nie możliwa ponieważ on jest jedno jajowy drugie mu nie zeszło i przy operacji wyciencia tamtego miał być kastrowany ale coś tam było nie tak i nie wykastrowali go bo powiedzieli ze nie można a właściwie ze oni sie tego nie podejmom że by musiał być jakiś specjalista do tego ale o co dokłądnie chodziło to nie pamientam Quote
Betbet Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Nie wiem dziewczyny, może jestem przeczulona ale mi tu od początku nic nie gra, najpierw oddanie psa bez powodu, bo po prostu nikomu sie nie chciało z nim pracować i nikt nie przemyslał decyzji wzięcia spaniela. Potem dwukrotne oddanie go, potem decyzja że zostaje, teraz niby ugryzl dziecko... A nie jest to po prostu kolejny pretekst żeby się go pozbyć? Bo wiesz, że spaniel z łatką gryzącego dzieci będzie miał naprawdę problem ze znalezieniem domu? Wiem, bo zajmowałam się Aslanem, który tlyko złapał chłopca za rekę, nie wbił zębów. byl nadpobudliwy, brakowało mu wybiegania. Potem wpadł w ciężką nerwicę, zaczął załatwiać się w domu. Problemy się piętrzyły i wylądował w schronisku gdzie spędził część zimy. Potem cudem znalazł się dom z ogrodem... jeszcze nie wrócił z adopcji. Wiem że teoretycznie mamy pomóc zwierzęciu ale... czy pies ugryzł dziecko, czy złapał? Polała się krew? Nie macie możliwości odseparowania na jakiś czas psa od dziecka? Żeby został u was do momentu znalezienia mu domu? Wyjący do księżyca, gryzący dzieci, niewykastrowany spaniel to nie jest idealny kandydat. Szukanie mu domu może potrwać... P.S. U Aslana robiono kastrację. Podczas zabiegu okazało się, że jedno jądro nie zeszło. Weterynarz zadzwonił i tlyko zapytal, czy decyduję się kontynuować zabieg. Bez problemu usunięto jądro z brzucha. Co więcej, takie jądro jest dla psa bardzo niebezpieczne i weterynarze zalecają ihc usuwanie... więc tej kwestii z kastracją też nie rozumiem. I tego że tamta pani niby wzięła niekastrowanego psa, a potem go oddała bo jednak nie chce mieć psa i jest on niewykastrowany. no wierzyć się az nie chce... To nie mogła go jednak wykastrować? Nie kumam... po prostu większości rzeczy w tym przypadku nie kumam Quote
Kaczkala Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 pierwszym razem pies był oddany z powodu wycia gdy zostawał w domu bo sosiedzi postawili sprawe jasno albo coś z tym zrobimy albo bendą sie sypały mandaty bo mieli już tego dosyć a nie było możliwe by pies przynajmniej raz dziennie nie został sam w domu na 1 godzine , druga kwesti umiem rozgraniczyć złapanie za renke a ugryzienie i wiem ze jak pies złapie tyko za renke to nie leci krew a jak ugryzie to leci , kolejna sprawa kastracji piej nie ma drugiego jajka tamto co nie zeszło zostało usunięte i tamto drugie kture ma na wieszku też miało być usunięte ale wyszły jakieś komplikacje na dzień dzisiejszy już nie pamientam co było nie tak ale jak ktoś chce i znajdzie leprzego weta który sie tego podejmie to pies moze zostać wykastrowany nie ma problemu Quote
Kaczkala Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 zainteresowania zbytnio nie widać a psu zostało 10 dni na znalezienie domu Quote
lika1771 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Kaczkala']zainteresowania zbytnio nie widać a psu zostało 10 dni na znalezienie domu[/QUOTE] No wiesz pies ktory ugryzł dziecko tak szybko domu nie znajdzie.Potrzeba czasu,a co z nim zrobisz za 10 dni przywiazesz psa do drzewa bo w schronisku nie przyjmuja psow ktore maja domy. Quote
Betbet Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 jak masz go przywiązać do drzewa to go zastrzel... będzie szybciej i mniej bolesnie... za wycie nie sypią się mandaty. Stety i niestety. Pół roku walczyłam o labradorkę, którą facet zamykał w domu lub na balkonie i wychodził na 12 godzin. Suka wyła non stop. Policja przyjeźdżała 3 razy, raz wchodziłam z nimi przez balkon(parter) do domu. Pies lekko odwodniony ale zdrowy, szczepiony. A za wycie mandatu się nie daje. I bez przesady w ciągu dnia przeszkadza komuś godzina wycia? A jak wyrostki puszczają muzę całe dnie, sasiadka wali kotletami po ścianach chyba to jest dobrze? Moim zdaniem po prostu szukacie na siłę pretekstu do oddania psa, bo tak jest wam łatwiej. Nie licz, że w 10 dni znajdziesz mu dom. Na to trzeba nieraz miesięcy i bardzo intensywnego odłaszania - w internecie, gazetach, gdzie się da. Quote
Itske Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Betbet, dają mandaty a nawet jest o wycie sprawa w sadzie (wiem, bo pisałam opinię), poza tym - zgadzam się z Tobą :-) Kaczkala - jak szukacie psu nowego domu? Ogłaszacie? Czy siostrzeniec z Wami mieszka, że to taki problem? Nie można izolować psa, siostzreniec musi koniecznie pchać się do niego z łapami, albo pracowac z psem? Może sobie strzępię jezyk, ale jak pisała Betbet, spaniele z łatką agresywny - to trudna sparwa. I co z psem, jak się w tak szybkim czasie nie znajdą chętni? Quote
Kaczkala Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 co sie stanie z tym psem po 10 dniach tego nie wiem tata go wywiezie ale gdzie nie wiem ale znając ojca to go nie przywiąże do drzewa prendzej schronisku podrzuci a i owszem sąsiadom przeszkadza i moze i policja nie wlepia ale straż miejska tak bo już nie jedna osoba dostałą mandat Quote
Kaczkala Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 tak siostrzeniec mieszka z nami dotego brat niedługo tez bendzie miał dzieciaka wienc nie ma mozliwości by pies został z nami a jak to małe dziecko cięszko jest upilnować na 3 pokojowym mieszkaniu by nie miało kontaktu z psem , nie żuca sie na starsze dzieci takie powyżej 10 roku z nimi sie bawi ale z miejszymi nie nie wiem czemu tak już ma moim zdaniem to poprostu zazdrość tak samo jak z innymi psami nie lubi sie bawić ale zato z kotem może nawet na jednym posłaniu spać Quote
lika1771 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Kaczkala']co sie stanie z tym psem po 10 dniach tego nie wiem tata go wywiezie ale gdzie nie wiem ale znając ojca to go nie przywiąże do drzewa prendzej schronisku podrzuci a i owszem sąsiadom przeszkadza i moze i policja nie wlepia ale straż miejska tak bo już nie jedna osoba dostałą mandat[/QUOTE] I ty na to pozwolisz i bedziesz patrzyła jak twoj tata pakuje psa do samochodu i gdzies wywozi........ Zrobiłas gdzies ogłoszenia czekasz az my znajdziemy psu dom?Daj ogłoszenie w głosie pomorza do wyborczej...... Kaczala ile Ty masz lat? Quote
Itske Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Ogłaszacie go? Szukacie mu domu? W domu, jak czytam sporo dorosłych, szukają mu domu? Decyzja o oddaniu psa, jest decyzją całej rodziny? Quote
lika1771 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Kaczkala']tak siostrzeniec mieszka z nami dotego brat niedługo tez bendzie miał dzieciaka wienc nie ma mozliwości by pies został z nami a jak to małe dziecko cięszko jest upilnować na 3 pokojowym mieszkaniu by nie miało kontaktu z psem , nie żuca sie na starsze dzieci takie powyżej 10 roku z nimi sie bawi ale z miejszymi nie nie wiem czemu tak już ma moim zdaniem to poprostu zazdrość tak samo jak z innymi psami nie lubi sie bawić ale zato z kotem może nawet na jednym posłaniu spać[/QUOTE] No tak dla psa juz nie ma miejsca Quote
Kaczkala Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 moja rodzinka nie zabardzo przejmuje sie tym psem i tak bende patrzyć jak mój tata wywozi psa bo nic nie moge zrobić poza tym zeby mu znaleść dom w 10 dni a do gazet to nie wiem jak to wstawić Quote
Recommended Posts